TOP 6 Rock for People: Originální kostýmy, přátelské kapely nebo skvělí The Prodigy či Skillet

Vydáno 08.07.2018 | autor: Nicola Bernard

Čtyřiadvacátý ročník festivalu Rock for People, který probíhal od 4. do 6. července, přilákal na hradecké letiště davy návštěvníků. Line-up nabídl přes stovku interpretů. Dle slov pořadatelů navštívilo Festivalpark kolem pětadvaceti tisíc fanoušků z různých měst a států, čemuž pomohlo i počasí. 

TOP 6 Rock for People: Originální kostýmy, přátelské kapely nebo skvělí The Prodigy či Skillet TOP 6 Rock for People: Originální kostýmy, přátelské kapely nebo skvělí The Prodigy či Skillet


KOSTÝMY


Během tří dnů jsme mohli vidět několik desítek kostýmů - od Borata po jednorožce. Už od loňského roku probíhají v rámci festivalu srazy fanoušků v jedinečných převlecích. Loni se v areálu procházely čtyři desítky takto vymóděných lidí, během letošního srazu pořadatelé napočítali neuvěřitelnou stovku! Kolik jednorožců, mimoňů, poníků nebo pokémonů uvidíme příští rok?

LIVE: Závěru Rock for People vévodili Skillet a Volbeat


THE PRODIGY, SKILLET A MARMOZETS


Čtyřiadvacátý ročník přinesl v line-upu přes stovku účinkujících - vysokou laťku nastavili The Prodigy, Skillet a Marmozets. Hlavní hvězdy festivalu, The Prodigy, přilákaly k pódiu drtivou většinu návštěvníků, málokdo si nechal koncert plný strhující atmosféry, světelné show a hromady laserů ujít. Laťku nastavili i Skillet. Vystoupení prakticky nemělo slabé místo, co se týče jak vizuální, tak i technické stránky. Máte-li tvorbu čtveřice z Tennessee alespoň trochu naposlouchanou, nemuseli jste v kapse lovit ani setlist. Skillet totiž jeli doslova hit za hitem. Zmínit musíme i Marmozets. Kapela vzniklá v době raného studentského života dvou rodin vystoupila v čele s krásnou a sympatickou blondýnkou Rebeccou Macintyreovou. Úderné riffy, melodický metal a pronikavý hlas - takhle přesně by se celý set dal shrnout.

LIVE: The Prodigy na Rock for People pumpovali do žil adrenalin


PARTY NONSTOP


Nezapomnělo se ani na večerní program. Do brzkých ranních hodin byly pro návštěvníky areálu otevřené hangáry, kde se o program na celou noc postarali DJs z různých žánrů. Návštěvníci s páskou "VIP" navíc mohli festivalový areál využívat 24 hodin denně.


WARM-UP


Festival pro své nedočkavce připravil i warm-up párty. Ta se konala v úterý 3. července, takzvanému nultému dni kralovali Mydy Rabycad v čele se Žofií Dařbujánovou. Ti se nedávno vrátili z koncertování po USA, kde navíc natočili i zbrusu nový klip. Spolu s nimi se na pódiu utkali Th!s, kteří představili starý poctivý bigbít. Před nimi se na Kytary.cz stage představila pětice finalistů soutěže Planetrox, kteří vzešli z hlasování fanoušků a na festivalu bojovali o to, kdo pojede na turné do Kanady: Goofy Cow, Something Like, Night Before the End, Anthems a Stifled.


KAMARÁDSKÉ KAPELY


Každoročně se na Rock for People najde kapela, která chce být svým fanouškům na dosah ruky. Letos tomuto pojetí kralovali Sick Puppies, kteří se hned po koncertě se svými fanoušky sebrali a společně odešli na autogramiádu. Tím jejich večírek ale zdaleka nekončil. Mohli jsme je potkat v areálu hradeckého letiště ještě několik hodin po vystoupení, konkrétně ve VIP hangáru, kde se ochotně fotili s fanoušky, předávali si tipy. Jeden z nich nám dokonce předvedl i taneční kreace. Dále jsme potkali Skillet, Marmozets nebo Volbeat.


ORGANIZACE


Všemu zdařilému nasadila korunku organizace. Fanoušci byli informovaní před festivalem, během něj i nyní po jeho skončení. Kdo nesledoval facebookové stránky, mohl si do ruky vzít chytrou příručku, kde byly veškeré informace od plánku areálu přes harmonogram až k časům autogramiád. Festival šlapal jako hodinky, za což patří organizátorům dík. 

text: Nicola Bernard, foto: Marek Holoubek

Témata: Rock for People, Skillet, Marmozets, Volbeat

zavřít