TOP 7 nejšílenějších rockových převleků: Démoničtí Slipknot, pekelníci Ghost i vlčí hlavy Man With A Mission

Vydáno 16.08.2018 | autor: redakce

Taky jste si někdy na rockovém koncertě připadali spíš jako na přehlídce monster a bytostí z jiného světa? Pak určitě nejste sami, vždyť řada kapel z naší sedmičky s nejoriginálnějšími převleky často vyprodává sály po celém světě. Jsou libo vlčí hlavy, kyblík KFC místo klobouku nebo image vyslanců pekla? Máme všechno!

TOP 7 nejšílenějších rockových převleků: Démoničtí Slipknot, pekelníci Ghost i vlčí hlavy Man With A Mission TOP 7 nejšílenějších rockových převleků: Démoničtí Slipknot, pekelníci Ghost i vlčí hlavy Man With A Mission


Buckethead

Milovníci kytarových sólíček a fast foodů, zbystřete! Kytarista a skladatel Brian Carroll, který vystupuje pod pseudonymem Buckethead, vám ve svém hudebním projevu zaručí obojí zmíněné. Kromě havraních vlasů a bílé tváře má ještě jeden okouzlující doplněk - vystupuje s kyblíkem od oblíbených kuřat z KFC na hlavě.


GWAR

GWAR, podobně jako třeba Lordi, sázejí na opravdu hodně bizarní kostýmy. Připomínají postavičky z různých šílených videoher nebo ztracených vesmírných válečníků z budoucnosti. Pro někoho děsivé, pro jiného nechutné nebo až odporné. GWAR se toho nebojí a je asi jasné, díky čemu se dostali do povědomí posluchačů a pozorovatelů. 

TOP 7 nejúchylnějších umělců a kapel - perverzní Die Antwoord, obscénní Marilyn Manson či zvrhlík GG Allin


Man With A Mission

Máte rádi vlky? Pokud ano, mohla by se vám líbit i tahle parta z japonského Tokia, která má poněkud zvláštní zálibu v krásných šelmách. Lidské hlavy jsou pro ně asi moc nudné, a tak se rozhodli nasadit si na ně hlavy vlčí. O tom, jak je jejich nošení pohodlné, se můžeme jen dohadovat, ale efekt to rozhodně má. Pokud se kluků z Man With A Mission na masky někdo zeptá, mají vymyšlený brilantní příběh, který mimo jiné zahrnuje i Jimiho Hendrixe coby jejich stvořitele. V České republice jsme je mohli vidět v roce 2015, kdy předskakovali Rise Against.


Ghost

Švédská metalová skupina Ghost se skládá ze členů, kteří si říkají společným označením Nameless Ghoul a při koncertech nosí všichni stejné kostýmy. Jediným vizuálně se odlišujícím příslušníkem kapely je zpěvák přezdívaný Papa Emeritus. Jako jedni z mála vydrželi skrývat svoji identitu od svého vzniku až do minulého roku, kdy ji dobrovolně prozradili všichni  - kromě zpěváka. Toho zbytek sestavy "prásknul", poté spolu za prozrazení vedli spory.


Wes Borland (Limp Bizkit)

Kytarista světoznámých Limp Bizkit si rozhodně zaslouží pozornost. Za roky svého působení ve skupině už vystřídal nespočet různých, mnohdy až úchylných převleků a napatlal na sebe spoustu šíleného make-upu. Jeho pohled se tak mnohdy stává ještě více psychopatickým a doplňují ho pohyby těla, které jsou doprovázeny různými světýlky a podobnými vychytávkami. Mezi jeho nejoblíbenější doplňky patří černé kontaktní čočky, které nosí prakticky od počátku hraní v Limp Bizkit až do současnosti.

FOTOREPORT: Nine Inch Nails, Limp Bizkit a Macklemore uzavřeli letošní Aerodrome festival


Hollywood Undead

Masky k "Hollywoodům" už neodmyslitelně patří, a to i přesto, že už je v posledních několika letech na koncertech odkládají. Zřejmě to není zrovna pohodlná záležitost. Kapelu momentálně tvoří pět stálých členů a každý vystupuje pod svým pseudonymem. U nás mají velkou fanouškovskou základnu a koncertují tu, s trochou nadsázky, každou chvíli. Naposledy jsme je mohli vidět v červnu na Aerodrome festivalu.

LIVE: Aerodrome festival završil Macklemore, Nine Inch Nails publikum nadchli a Hollywood Undead bavili



Slipknot

Ať už chcete, nebo ne, Slipknot v našem výběru nemůžou chybět. Styl a vývoj jejich masek vždycky souzněl s náladou daného alba. Ať už se jedná o skladby plné nenávisti (a že jich mají dost) nebo o songy plné depresivních zpovědí, které souvisejí například s úmrtím jednoho ze zakládajících členů Paula Graye, ale také s vyhozením bubeníka Joeyho Jordisona. Během let tito týpci z Iowy, v čele s Coreym Taylorem, vystřídali hned několik verzí masek, ze kterých kolikrát až mrazí.

text: Lenka Matějková

Témata: kostýmy, Slipknot, Hollywood Undead, Wes Borland, Limp Bizkit, Buckethead, GWAR, Man With A Mission, Ghost

zavřít