TOP 7 vánočních alb roku 2017: Sváteční skladby zpívají Lucie Bílá, Elvis Presley nebo Sia

Vydáno 15.11.2017 | autor: redakce

Advent sice ještě ani nezačal, přesto už nám obchodní domy vehementně připomínají blížící se Vánoce. Ví o tom i hudební hvězdy či jejich vydavatelství, a tak si také letos můžeme svátky zpříjemnit celou řadou vánočních alb. Jako dárek pod stromeček se může hodit Lucie Bílá, Radůza, Elvis Presley, Sia a další. Tady je sedmička našich tipů. 

TOP 7 vánočních alb roku 2017: Sváteční skladby zpívají Lucie Bílá, Elvis Presley nebo Sia TOP 7 vánočních alb roku 2017: Sváteční skladby zpívají Lucie Bílá, Elvis Presley nebo Sia


Lucie Bílá
- Bílé Vánoce Lucie Bílé II

Sedm let po vydání multiplatinového vánočního alba Bílé Vánoce Lucie Bílé přichází zpěvačka s novou sváteční kolekcí třinácti písní. "Když jsem vydala první vánoční album, věděla jsem, že nebude poslední. Právě teď je ta pravá chvíle pro druhé, sváteční a novinkové. S Petrem Maláskem jsme natočili 13 nádherných vánočních písniček… A já už se nemůžu dočkat, až se všechny rozletí do světa," říká Lucie Bílá. Album vznikalo v osvědčeném týmu Lucie Bílá a Petr Malásek, který je nejen hudebním dramaturgem alba, muzikantem, ale také a v neposlední řadě autorem šansonové písně Řekněte dětem, jež celé album uzavírá. 

RECENZE: Lucie Bílá budí vášně v dokumentu Nebe, peklo, Lucie

Radůza - Studna v poušti

Radůza vydala své první vánoční album už v září, pojmenovala ho Studna v poušti. Obsahuje originální písně, navazující na tradici především českých, ale i světových koled a adventních písní. Přináší nebývale něžné a láskyplné písničky nejen o tématech vánočních, ale i o důležitosti vzájemného porozumění a lásky. "Vedle písní, zamýšlejících se nad hlubším smyslem Vánoc, nechybějí ani písničky veselé až žertovné, týkající se třeba vzpomínek na to, jak šel strýček, kupovat‘ stromek s pilkou do lesa," říká písničkářka, která se před pár týdny vrátila po pauze na pódia.

Radůza vás dožene k slzám i smíchu

 

Sia - Everyday Is Christmas

Zpěvačka Sia je v posledních letech na vrcholu popularity, a tak po loňském albu This Is Acting a jeho následné reedici přichází s další nahrávkou. Na své vánoční desce však nevsadila na letité standardy, ale ve spolupráci s Gregem Kurstinem napsala 10 zbrusu nových svátečních písní. První z nich s názvem Santa's Coming For Us zveřejnila už koncem října, před pár dny přihodila další ochutnávku Snowman.

RECENZE: Sia v nové edici desky This Is Acting zvážněla

Elvis Presley - Christmas With Elvis And The Royal Philharmonic Orchestra

Ač už není Elvis Presley nějakou tu dekádu mezi námi, vydavatelství stále čerpá z jeho bohatého katalogu písní. A protože předchozí alba, na kterém se jeho písně propojily s londýnským The Royal Philharmonic Orchestra patřily k prodejním trhákům, letos uslyšíme kolekci vánočních písní. Ta čerpá hlavně z Elvisových alb Elvis' Christmas Album a Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas. Fanoušci krále rock'n'rollu si letošní svátky mohou zpříjemnit hned třinácti kousky. 

Gwen Stefani - You Make It Feel Like Christmas

Také Gwen Stefani nahrála letos své první vánoční album. Vyjma klasických vánočních melodií jako Silent Night, White Christmas a Jingle Bells obsahuje šest originálních písní, na jejichž tvorbě se podílela samotná Gwen ve spolupráci s Justinem Tranterem a busbeem. Součástí alba je rovněž duet s Blakem Sheltonem You Make It Feel Like Christmas. Speciální verze alba obsahuje 24stránkovou knihu plnou fotografií z natáčení alba a soukromých vánočních oslav Gwen.

Frank Sinatra - Ultimate Christmas

Dvacet nejznámějších svátečních písní v podání Franka Sinatry vyšlo pohromadě na kolekci Ultimate Christmas. Ke slyšení na ní jsou White Christmas, Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, Jingle Bells a mnoho dalších písní. K Sinatrovi se dokonce ve třech písních připojují jeho děti Nancy, Tina a Frank junior. K dostání je album kromě klasického CD nosiče a digitální verze i v limitovaných edicíh pro sběratele na vinylech. 

Lindsey Stirling - Warmer In The Winter

Stále populárnější houslistka Lindsey Stirling, která má velkou fanouškovskou základnu i v České republice, nelení. Teprve loni vydala album Brave Enough a už letos přichází s další novinkou. Vánoční náladu připomene albem Warmer In The Winter, na kterém najdeme řadu originálních předělávek známých svátečních klasik. Došlo například na Silent Night nebo Let It Snow. Stirling ale přihodila i několik původních skladeb a zajímavé hosty, jako jsou Becky G. nebo Sabrina Carpanter. 

Témata: vánoční desky, Sia, Elvis Presley, Lindsey Stirling, Lucie Bílá, Radůza, Frank Sinatra, Gwen Stefani

zavřít