TOP 8 nejočekávanějších domácích alb podzimu: Marpo & TroubleGang, Chinaski, Sebastian, Vypsaná Fixa nebo David Koller

Vydáno 27.09.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Tuzemskou scénu na podzim rozezní mraky nové hudby. Například Vladimír Mišík vydal desku už pár dní před koncem léta, svou druhou řadovku právě posílají do světa Mirai. Na začátku října je budou následovat Vypsaná fiXa, Chinaski nebo Čechomor. Pozadu nezůstanou ani Sebastian či David Koller a novinky slibují také Marpo & TroubleGang a Lenny.

TOP 8 nejočekávanějších domácích alb podzimu: Marpo & TroubleGang, Chinaski, Sebastian, Vypsaná Fixa nebo David Koller TOP 8 nejočekávanějších alb českých interpretů podzimu: Nové desky chystají Sebastian, Mirai, Chinaski nebo Vypsaná fiXa


Mirai
- Arigató
27. 9. 

Už v těchto dnech vychází druhá studiová deska Mirai. Nese název Arigató a příznivci skupiny na ní najdou celkem jedenáct písní. Mohou se těšit nejen na již známé songy Øtchi či Hometown, které už mají své videoklipy, ale také na duet s Benem Cristovao a další novinky. Album uzavírá již delší dobu známý hit Chci tančit, který Mirai tentokrát představí v živé akustické verzi.

Mirai interview: Cítíme závazek přijít zase s něčím, co dostojí obecně panujícímu očekávání

 


Vypsaná fiXa
 - Kvalita
3. 10.

Vypsané fiXe je již 25 let. V rámci oslav tohoto jubilea vyrazí na turné, na kterém fanouškům představí novou desku Kvalita. Tu nahrávala od dubna pod taktovkou Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka, s nimiž spolupracovala již v minulosti. Album bude obsahovat jedenáct písní a jeho vydání je naplánováno na 3. října.

Márdi (Vypsaná Fixa interview): Tvorbu písní bych přirovnal k maratonu nebo výstupu na vysokou horu

 


Chinaski
 - 11
4. 10. 

Chinaski prošli před dvěma lety zásadní obměnou. Některé členy nahradili noví a s nimi se změnil také zvuk kapely, který se teď obejde bez dechů. Už 4. října vydá skupina své první album v aktuální sestavě, celkově půjde o jedenáctou desku Chinaski. Jak prozradil Michal Malátný serveru novinky.cz, oproti předchozím nahrávkám neřešili tak detailně aranžmá, deska dle jeho slov "zní tak, jak kapela opravdu hraje".

Chinaski zahráli ve vyprodaném Lucerna Music Baru a všude stříkal pot

 


Čechomor
 - Nadechnutí (živě)
4. 10. 

Čechomor je stálicí české scény. Vydal již přes dvacet alb, má na svém kontě nespočet spoluprací s dalšími tuzemskými interprety a navštívil téměř všechny kontinenty. Loni vydala skupina nové album Nadechnutí, které začátkem října představí také v živé podobě, na které se podíleli i Kumpánovi muzikanti.

Čechomor na Špilberku podpořili Kumpánovi muzikanti

 


Sebastian
 - Rub a líc
25. 10. 

Fanoušci Sebastiana čekali na novou desku přes dva roky. Její vydání zbrzdily zpěvákovy zdravotní komplikace, nyní už je však zpět v plné síle a v zásobě má devět zbrusu nových písní. Pět z nich už nějakou formou odtajnil - songy Bestseller, Rub a líc a Náš svět už mají i klipy, Milion a Dva blázni si pak mohli poslechnout návštěvníci některého ze Sebastianových koncertů. S texty sedmadvacetiletému muzikantovi pomáhal Xindl X, pěvecky se zapojili Adam Mišík a Nela.

Sebastian interview: Nebyl jsem dobrý muzikant, neměl jsem na koncertech co hrát. Dnes můžu konečně ukázat, co ve mně je

 


David Koller
30. 10. 

Koncem října vyjde taktéž sólové album Davida Kollera. Ten si svou prozatím bezejmennou desku sám produkoval a většinu skladeb taktéž napsal. Dále se na vzniku podíleli bubeník Martin Valihora, Karel Mařík, který dříve spolupracoval s Lucií, a členové Kollerovy nové kapely. Album by mělo obsahovat jedenáct písní, které David Koller fanouškům živě představí na třech chystaných koncertech. Proběhne na nich také křest.

David Koller odstartoval akustickou sérii koncertů v JazzDocku

 


Marpo
& TroubleGang
listopad 2019

Marpo & TroubleGang už brzy představí svým příznivcům druhou společnou desku, která ponese název DVA. Vyslali z ní do světa už dva singly - v květnu to byla píseň Nejlepší, v září pak vyšla druhá ochutnávka nesoucí jméno Generace velkejch snů. Posluchače čeká mix žánrů včetně metalu a tvrdé elektroniky i velmi osobité texty.

Marpo a Troublegang předvedli v Ostravě monstrózní show, zazpívala si i Lenny

 


Lenny
podzim 2019

Desku chystá i Lenny. Název i datum vydání zatím drží zpěvačka v tajnosti, už na jaře však prozradila, že její nové písně budou vyspělejší a odvážnější. Součástí desky by měla být také skladba Lovers Do, jejíž videoklip se natáčel na jaře v Polsku. Lenka Filipová mladší však už dříve prozradila, že nástupce veleúspěšného debutu Hearts nevydá, dokud o něm nebude stoprocentně přesvědčená. Fanoušci tak zůstávají v napětí, zda to bude opravdu letos, nebo až příští rok.

Lenny završila turné v zaplněném Foru Karlín oslnivou vizuální show

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Mirai, Vypsaná fiXa, Chinaski, Čechomor, Sebastian, David Koller, Marpo & TroubleGang, Lenny

zavřít