TOP 8 nejočekávanějších rockových alb roku 2019: Alter Bridge, Whitesnake a snad i Guns N' Roses

Vydáno 21.03.2019 | autor: Dominik Pavliš

Jednadvacátým stoletím hýbe rap, zatímco kytary se dostávají lehce do ústraní. I přesto pořád vycházejí skvělá rocková alba - jak od legend, tak od skupin, které žánr opracovávají do moderní podoby. Také v roce 2019 bychom se měli dočkat bohaté rockové nadílky. Některá alba z našeho výběru jsou již ohlášena, jiných se ani nemusíme dočkat. Každopádně naděje žije.

TOP 8 nejočekávanějších rockových alb roku 2019: Alter Bridge, Whitesnake a snad i Guns N' Roses Alter Bridge


Black Star Riders

Zpěvák a kytarista Ricky Warwick v rozhovoru pro Planet Rockstock potvrdil, že Black Star Riders mají hotových již šestnáct demonahrávek a na nové desce spolupracují s producentem Jayem Rustonem. Album bude navazovat na poslední desku z roku 2017 Heavy Fire. Potěší zejména fanoušky, kteří preferují klasický rock obalený do modernějšího hávu.

 


Guns N' Roses

U jedné z nejikoničtějších rockových kapel není ohledně nového alba nic jisté. V rozhovoru pro americkou rozhlasovou stanici KSHE.95 však v prosinci 2018 kytarista Richard Fortus řekl: "Budeme se snažit udělat novou desku a vydat ji co nejdříve. Kapela má momentálně skvěle nakročeno." Později ještě prohlásil: "Myslím, že se to stane rychleji, než si myslíte." Fanoušci tedy mohou pouze doufat, s čím sebranka kolem nevyzpytatelného frontmana Axla Rosea přijde.

LIVE: Guns N' Roses v Praze aneb Rockoví mohykáni uctívají rockové mohykány


Alter Bridge

Jeden z nejlepších rockových zpěváků současnosti, Myles Kennedy, se svým parťákem a výborným kytaristou Markem Tremontim tvoří již několik let oceňovanou dvojici Alter Bridge. Ač oba mají svých sólových či jiných projektů spousty (Tremonti, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators nebo sólová kariéra Mylese Kennedyho), nezapomínají ani na Alter Bridge. Myles potvrdil vydání nové desky právě na rok 2019: "Existuje mnoho nápadů na skladby, které kolem kapely poletují. Je to dost vzrušující," nechal se slyšet.

LIVE: Alter Bridge ve Foru Karlín vynikali muzikantskou precizností

 


Mr. Big

Po předčasné smrti bubeníka a zakládajícího člena Pata Torpeyho, který zemřel začátkem minulého roku, slíbil zpěvák Eric Martin, že s Mr. Big nahrají ještě jedno album. V jednom rozhovoru se na toto téma vyjádřil takto: "Chci udělat novou desku a chci na ni mít několik bubeníků - ty, které měl Pat opravdu rád. Například Mike Portnoy, Gregg Bissonette nebo Ray Luzier z Korn." Datum vydání je doposud neznámé.


Mötley Crüe

V září minulého roku zpěvák skupiny Vince Neil oznámil, že Mötley Crüe míří do studia, aby nahráli čtyři nové skladby pro připravovanou adaptaci jejich biografie The Dirt. Podle ní chystá Netflix seriál, ve kterém bude jednoho ze členů hrát Machine Gun Kelly. Samostatná kniha je plná šílených a neuvěřitelných historek ze světa rockových hvězd osmdesátých let. Frontman Vince Neil také nevyloučil, že by se fanoušci mohli dočkat zcela nového studiového alba, které by s výše zmíněnými soundtrackovými skladbami nemělo nic společného.


Whitesnake
- Flesh & Blood

Anglická hardrocková kapela založena zpěvákem Davidem Coverdalem slibuje novou desku více než rok. Ať už jsou důvody zpoždění jakékoliv, práce na albu jsou konečně dokončeny a fanoušci se nové nahrávky, která ponese název Flesh & Blood, dočkají v květnu. S deskou vyjede formace na americké i evropské turné, v rámci kterého navštíví 17. června pražskou O2 arenu. Vystoupí tam společně s Def Leppard.

 


Scorpions

I od německých hardrockových legend Scorpions by se tento rok mohli fanoušci dočkat nových skladeb. Zpěvák Klaus Meine v srpnu minulého roku potvrdil, že s celou kapelou navštíví nahrávací studio. "Myslím, že bychom už mohli být schopni se společně sejít, začít pracovat na nových skladbách a uvidíme, co z toho vzejde," řekl pro rádio SiriusXM. Jestliže album spatří světlo světa, mohou se fanoušci těšit, že za bicími na nahrávkách uslyší Mikkeyho Dee, který byl bubeníkem Motörhead.

Německé legendy Scorpions dobyly ostravskou metalovou baštu

Royal Republic - Club Majesty

Švédským rockerům Royal Republic se přípravy nového alba protáhly a i z toho důvodu přesunuli svůj plánovaný koncert v Lucerna Music Baru na 3. prosince. Dříve vystoupí 1. června na festivalu Rockový slunovrat v Řevnicích u Prahy. "Chceme nahrát tu nejlepší desku s tím nejlepším týmem lidí a nemůžeme dělat další kompromisy. Je to složitý proces s mnoha proměnnými a jejich sladění je někdy těžší, než se zdá. Bohužel nám to vše zabralo více času, než jsme plánovali. Teď už můžeme říct, že všechno šlape, jak má, a nahrávání je v plném proudu. Děkujeme za pochopení. Věřte, že tahle změna bude stát za to,“ nechala se slyšet kapela. Novinka ponese název Club Majesty a vyjde 31. května. Zatím je venku singl Fireman & Dancer.

text: Dominik Pavliš

Témata: Guns N' Roses, Scorpions, Alter Bridge, Mr. Big, Black Star Riders, Mötley Crüe, Whitesnake, Royal Republic

zavřít