Trendy na YouTube: Polonahé Japonky dobývají svět!

Vydáno 12.04.2016 | autor: Hedvika Pajerová

Čím žila YouTube komunita v březnu 2016? Kdo byl nově nejvyhledávanějším hudebníkem? Nebo se uživatelé zajímali spíše o filmy než o muziku? Sestavili jsme pro vás žebříček celosvětově nejtrendovějších vyhledávacích dotazů v kategorii Umění a zábava.

Trendy na YouTube: Polonahé Japonky dobývají svět! Japonských děvčat AKB48 není v kapele zrovna málo

1.) Sia - Cheap Thrills
Svůj nejnovější videoklip vydala jedna z nejpopulárnějších zpěvaček současnosti už v polovině února. Poté, co opadl zájem o hity jejích konkurentek, které bodovaly minulý měsíc, se tato australská umělkyně dostala na první a čtvrtou příčku nejtrendovějších výrazů na YouTube. Videoklip sám o sobě patří mezi nejzajímavější audiovizuální díla, která byla na popové scéně v poslední době k vidění.

Trendy na YouTube: Rihanna v únoru získala první místo za twerk!

2.) Clash Royale
Jedním z hitů gamingové sekce YouTube byl minulý měsíc i Clash Royale. Nová real-time bitevní hra se ale překvapivě probojovala i na druhé místo nejtrendovějších vyhledávání v kategorii Umění a zábava. Po zadání tohoto hesla najdete tisíce videí záznamu této návykové hry společně s pořádnou dávkou emocí hráčů, kteří se spolu bijí v barevných kulisách hradů.

3.) Roadies x4
Že potenciál asijských zemí není radno podceňovat, se v posledních letech ukazuje čím dál více i ve virtuálním prostředí. Nejnovějším příkladem je čtvrtá série indické reality show s názvem Roadies. Tu vysílá tamní mutace MTV už od roku 2003. Oficiální kanál má téměř milion odběratelů a fanoušci této soutěže mohou přidávají i svoje vlastní videa.

4.) Batman
Pátou a desátou příčku žebříčku slov, která oproti minulému měsíci hledali uživatelé YouTube výrazně více, obsadil akční hrdina Batman se svým parťákem Supermanem. I když kritici nad snímkem zrovna nejásají, mezi fanoušky se v březnu těšil ještě větší oblibě, a to zřejmě i díky datu premiéry, které bylo stanoveno na druhou polovinu měsíce. Režisér snímku Zack Snyder odvedl vynikající práci, důkazem je i fakt, že Batman mezi nejtrendovějšími výrazy boduje už druhý měsíc.

5.) Faded
Teprve devatenáctiletý anglický producent Alan Walker už má na svém kontě první celosvětový hit. Skladbu Faded nahrál už v roce 2015, ale skutečné hity mají na YouTube delší životnost než jen pár měsíců. Kromě záznamů živých vystoupení se tak v březnu obsah tohoto vyhledávače plnil různými covery a remixy.

6.) Zootopia
Byron Howard a Rich Moore režírovali nejnovější počin na poli animovaného filmu. Dobrodružná komedie Zootopia z dílny Walta Disneyho měla premiéru ve druhé polovině února v Belgii, americkou premiéru si ale odbyla až začátkem března ve 3D formátech. Příběh Judy Hopps, malé králičice, která rozšíří řady policistů v Zootropolis, už nyní u diváků boduje.

7.) AKB48

Parta krásných mladých Japonek, které jsou ve většině videí polonahé. Tak zní spolehlivý recept na celosvětový (nejen) internetový úspěch a miliony zhlédnutí. Skupina AKB48 byla založena už v roce 2005 a je typickým zástupcem žánru j-pop. Původně měla 48 členek a její videa jsou prostě kawaii, tedy roztomilá. Pokud máte pocit, že tohle už prostě nefunguje, nenechte se mýlit. Nejen v Japonsku jsou členky AKB48 nefalšovanými celebritami.

8.) Vetv
Další asijský skokan pochází z Vietnamu. Vietnam Esports, který má adresu vetv.vn, se v měsíci březnu probojoval na devátou příčku. Nenechte se zmást názvem, nedá se říci, že by snad sportovní fanoušci přesunuli svoji pozornost do Vietnamu. Stránka Vetv.vn a příslušný kanál, který má přes milion odběratelů, se totiž soustředí na elektronické sporty a kromě jiných gamingových disciplín i na live streaming hráčů, kteří se v týmech utkávají v televizní show.

zavřít