Trendy na YouTube: V dubnu uspěla nahá Rihanna se zbraní, všechny ale převálcoval albánský uprchlík

Vydáno 20.05.2016 | autor: Hedvika Pajerová

Čím žila YouTube komunita v dubnu 2016? Kdo byl nově nejvyhledávanějším hudebníkem? Nebo se uživatelé zajímali spíše o filmy než o muziku? Sestavili jsme pro vás žebříček celosvětově nejtrendovějších vyhledávacích dotazů v kategorii Umění a zábava.

Trendy na YouTube: V dubnu uspěla nahá Rihanna se zbraní, všechny ale převálcoval albánský uprchlík Rihanna toho v klipu Needed Me na sobě moc nemá

1.) Noizy - Grande

Na první příčku se překvapivě vyšvihl raper Noizy. Zajímavý je zejména fakt, že se jedná o rodáka z malé albánské vesničky Sukth. Když mu bylo jedenáct let, společně s rodiči uprchl před válkou do Velké Británie. V hitu Grande je ale jeho původní kultura zachována a text skladby je v albánštině. Jeho kanál thisisnoizy odebírá už téměř 300 tisíc uživatelů YouTube a samotný hit Grande byl během měsíce přehrán více než šesti miliony uživateli.

Trendy na YouTube: Polonahé Japonky dobývají svět!

2.) Kara Sevda

Turecký kanál Kara Sevda zaznamenal v dubnovém žebříčku hned dva zásahy. Na celém světě totiž uživatelé YouTube jako druhý a čtvrtý nejvyhledávanější dotaz zadávali epizody této arabské telenovely. Její první série běží teprve od října 2015, ale zhlédnutí jednotlivých dílů se už nyní počítají v milionech. YouTube komunita se tak těší na velké finále, které se chystá na konec června.

3.) Nick Jonas - Close ft. Tove Lo

Singl Close vydal Nick Jonas koncem března, ale už stihl nasbírat přes 70 milionů zhlédnutí. Jedná se přitom teprve o třetí rok, kdy Nicolas Jerry Jonas působí na sólové dráze. Do roku 2013 byl totiž znám především jako člen kapely Jonas Brothers, kde účinkoval spolu s Joem a Kevinem. Kromě zpěvu a hry na kytaru se Nick věnuje mimo jiné i herectví, a to už od roku 2007.

4.) 360° video

Pátým nejvyhledávanějším dotazem, který uživatelé YouTube zadávali, byl požadavek na 360° video. Především díky novým technologiím zažívá virtuální realita nebývalý rozmach a natáčení 3D videí nebo tvorba 3D animací ve speciálních programech je dnes běžnou záležitostí. Nejlépe si ji běžný člověk vychutná na mobilním telefonu se zařízením Cardboard, díky kterému může stát třeba na pódiu během koncertu Paula McCartneyho nebo se projet třeba na horské dráze. Z českých umělců natočila 360° videoklip kapela Support Lesbiens ke skladbě K.I.D.

5.) Fais ft. Afrojack - Hey

Splněný sen. I tak se dá nazvat single Hey pro Fais. Nestává se totiž často, aby debutový singl vidělo během necelých tří měsíců téměř 40 milionů lidí. O správnou chemii se v tomto případě postaralo spojení s producentem a DJem, který si říká Afrojack. Ten je na scéně zavedenou postavou a během své kariéry stihl nasbírat už téměř 900 tisíc odběratelů.

6.) Iggy Azalea - Team

Na světě je několik zpěvaček, které jsou zárukou sexy videoklipů a Iggy Azalea je rozhodně jednou z nich. K nové skladbě Team se ale na jejím oficiálním kanálu neobjevilo jen jedno video, ale hned dvě. V prvním z nich si Iggy hraje na drsnou sprejerku, která s partou kamarádů maluje na letadlo, nechybí ani rychlá auta. Druhý videoklip je natočen ve skromnějších kulisách a předvádí strhující choreografii skupiny tanečníků. V dubnovém žebříčku se umístila na sedmém a osmém místě.

vložte odkaz, text nemažte

7.) Rihanna - Needed Me

Kombinace Rihanny a požadavku na ověření věku z důvodu nevhodného videa je zaručenou kombinací úspěchu. U videoklipu ke skladbě Need Me tomu není jinak a už během deseti dnů stihla Rihanna se svým videoklipem obsadit přední příčky vyhledávacích dotazů na YouTube. Její dokonalá postava zahalená jen průhledným župánkem v kombinaci se zbraněmi si vysloužila devátou a desátou příčku nejvyhledávanějších dotazů.

Trendy na YouTube: Rihanna v únoru získala první místo za twerk!

zavřít