Die Happy

Vydáno 09.07.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Die Happy Die Happy

 

 

 

Die Happy je německá rocková skupina založená roku 1993 v Ulmu. Pro Českou republiku je tato kapela velmi zajímavá tím, že její hlavní tváří je zpěvačka Marta Jandová (ročník 1974), dcera legendárního frontmana skupiny Olympic Petra Jandy. Jejich tvorba obsahuje jak čistě rockové písně, tak i odlehčené balady. Sestava uskupení je následující: Marta Jandová (zpěv), Thorsten Mewes (kytara), Ralph Rieker (baskytara) a Jürgen Stiehle (bicí). Na svém kontě má skupina již 12 studiových alb a více než tisíc odehraných koncertů.

První velký koncert zahrála kapela v roce 1994, zrovna v průběhu nahrávání jejich prvního EP Better Than Nothing. Na vlastní náklady vydaný debut Dirty Flowers pak vyšel roku 1996. V pozdním období roku 1999 se pak Die Happy podařilo podepsat smlouvu s labelem BMG a o dva roky později tak mohl vyjít oficiální a labelem podporovaný debut Supersonic Speed. Ten byl velmi úspěšný a nabízel kvalitní dávku syrového rocku s mnoha skvělými hity a kapelu najednou znalo celé Německo, ale také i fanoušci rocku v Evropě. Spolu s tehdy žánrově podobnými Guano Apes se tak vezli na vlně velmi dobře zprodukovaného německého rocku. Abum The Weight of the Circumstances (2003) bylo podobně úspěšné - možná i díky tomu, že jej skupina nahrávala v USA s producentem Avril Lavigne. Můžete z něj znát velké hity Die Happy, jako třeba Big Boy nebo Slow Day. I následující řadovka Bitter To Better na kvalitě neslevila a jednalo se opět o slušnou nálož chytlavých rockových hitovek (Blood Cell Traffic Jam, Love To Hate You).

O nějakou dobu později se Marta Jandová jako již etablovaná zpěvačka pustila do spolupráce se svými kolegy v branži. Můžete ji tak zaslechnout jako hosta v písních Apocalypticy, Oomph, In Extremo nebo Revolverheld. Od roku 2008 a alba VI se nicméně Die Happy tak trochu potýkají s jasným tvůrčím zaměřením ba až jistým "vyměknutím" a je to na jejich hudbě znát.

Diskografie:
Better Than Nothing (vlastní produkce) (1994)
Dirty Flowers (vlastní produkce, 1996)
Promotion (vlastní produkce, 1997)
Supersonic Speed (2001)
Beautiful Morning (2002)
The Weight of the Circumstances (2003)
Bitter to Better (2005)
Four and More Unplugged (2005)
No Nuts No Glory (2006)
VI (2008)
Most Wanted (2009)
Red Box (2010)
Everlove (2014)

Další články interpreta

VIDEO: Marta Jandová poprvé sólově. V klipu Školíš mě vsadila na černobílou a emoce

Video

vydáno 16.07.2017

Marta Jandová je hudebním fanouškům známá hlavně jako frontwoman kapely Die Happy , se kterou již vystupuje řadu let. Dlouho se...

TOP 10 nejlákavějších zahraničních festivalů v roce 2017 aneb Světové hvězdy za humny

Style

vydáno 25.01.2017

Každý rok se u nás koná více než 300 hudebních akcí pod otevřeným nebem, které si mnohdy neopodstatněně říkají festivaly. Pokud...

TOP 7 vystoupení druhé série Tvoje tvář má známý hlas: Jan Cina, Marta Jandová nebo David Gránský

Style

vydáno 28.11.2016

Druhá série zábavné show Tvoje tvář má známý hlas sice už skončila, ale její nejlepší vystoupení si fanoušci budou ještě dlouho...

Bára Zemanová: Starrizer dokáže muzikantům s prodejem a propagováním hudby pomoct

Starrizer

vydáno 16.06.2015

Od doby, kdy tahle sympatická plzeňská zpěvačka zazářila díky finálové účasti v soutěži Česko hledá Superstar a...

zavřít

Při poskytování služeb na těchto stránkách nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie na těchto stránkách. Další informace naleznete zde. Rozumím