The Strokes oslaví deset let od Is This It jeho coverovou variantou

Vydáno 27.07.2011 | autor: redakce

The Strokes vydali v březnu po pěti letech, vyplněných sólovými projekty některých členů, album Angels. Teď se ale rozhodli zavzpomínat na své začátky. Peter, Bjorn and John, Owen Pallett nebo Austra – tak třeba tihle přispěli ke vzniku kompilace coverů z debutového alba The Strokes Is This It. Celé album si můžete zdarma stáhnout.

The Strokes oslaví deset let od Is This It jeho coverovou variantou The Strokes oslaví deset let od Is This It jeho coverovou variantou

the strokes_5Is This It vyšlo ve Státech v roce 2001. Následně odjeli turné po celé zeměkouli včetně Japonska a Austrálie po boku The Rolling Stones. Mnozí kritici se shodují v tom, že jde o jejich nejlepší desku, kterou už nikdy poté nepřekonali. V roce 2009 označil britský plátek NME Is This It za nejlepší album minulého desetiletí. Do roku 2010 se jej prodalo přes 3,5 milionu kopií.

I hodně muzikantů vnímá tuhle desku jako zlomovou co se týče současné rockové hudby, která postupem let začala mít možná až moc obroušené hrany. The Strokes jí navrátili potřebnou špinavost a syrovost. Proto se rozhodli vzdát jí hold přispěním coverů jednotlivých skladeb a poskládat z nich album trochu jinak. Peter, Bjorn and John si pohráli se songem Is This It, Austra zvolili Alone, Together. Všechny skladby si můžete zdarma stáhnout na stránkách Stereogum.com

The Strokes vydali v březnu tohoto roku také čtvrté studiové album Angels, které dalo všem vědět, že Julian Casablancas a jeho banda to ještě nebalí.

Text: kofo 


strokes_vid2

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít