Deadmau5 se v novém singlu inspiroval povídkou právě zesnulého spisovatele

Vydáno 10.06.2012 | autor: redakce

Kanadský elektronický producent Deadmau5 vydal singl The Veldt, který je inspirován stejnojmennou povídkou spisovatele Raye Bradburyho. Ten nedávno ve věku 91 let zemřel.

Deadmau5 se v novém singlu inspiroval povídkou právě zesnulého spisovatele Deadmau5 se v novém singlu inspiroval povídkou právě zesnulého spisovatele

Joel Zimmerman alias Deadmau5 pod vlivem povídky, kterou slavný autor sci-fi a fantasy napsal v padesátých letech, natočil nejprve instrumentální opus. Proces vzniku nahrávky a její vývoj mohli jeho příznivci sledovat prostřednictvím služby Live Stream na sociálních sítích. A právě komentáře a vlastní vklad fanoušků původně instrumentální skladbu nasměřovaly k výsledné podobě.

Nejdůležitějším se nakonec stal diskuzní příspěvek Chrise Jamese. Neznámý mladík skladbu otextoval a nazpíval. Deadmau5, který internetovou diskuzi pozorně sledoval, byl nadšen. Mladíka obratem oslovil a společně skladbu upravili. Výsledkem je emotivní píseň, které nyní dodala další rozměr smutná zpráva o smrti Bradburyho.



zdroj: TZ, map

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít