AUDIO: Šestatřicáté album Boba Dylana je na cestě

Vydáno 14.12.2014 | autor: redakce

Studiové album s pořadovým číslem třicet šest chystá na příští rok Bob Dylan. Shadows in the Night bude obsahovat deset nových skladeb a vyjde 2. února, tři roky od předchozího počinu Tempest.

AUDIO: Šestatřicáté album Boba Dylana je na cestě AUDIO: Šestatřicáté album Boba Dylana je na cestě


Bob Dylan - Shadows in the night fullBob Dylan v příštím roce vydá album Shadows in the Night


Sám Bob Dylan k nové desce říká: "Bylo mi velkou ctí natočit toto album. Něco takového jsem chtěl udělat už dávno, ale nikdy jsem nesebral dost odvahy vzít třicet různých instrumentů a napasovat je do pětičlenné kapely. To byl klíč ke všem těmto nahrávkám. Vše jsme natáčeli živě, maximálně na jeden nebo dva pokusy. Žádné další přidané zvuky při mixu. Žádná sluchátka. Žádné nahrávání jednotlivých nástrojů zvlášť."


Šéf Columbia Records Rob Stringer vysvětluje: "Na albu Shadows In The Night nenajdete žádné obvyklé nástroje a back vokály, na jaké jsme zvyklí u alb se standardními baladami. Místo toho se Bobu Dylanovi podařilo najít způsob, jak dát těmto skladbám nový život a současný význam. Je to skvělá nahrávka a my se těšíme, až ji ukážeme světu."

Muzikant, jenž svoji první nahrávku natočil před více než padesátí lety a v roce 2012 si z rukou prezidenta Obamy převzal Prezidentskou medaili svobody, nejvyšší civilní vyznamenání Spojených států, se letos v červenci ukázal naživo i v České republice. Šlo už o devátou návštěvu slavného muzikanta u nás.


TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít