AUDIO: Tonya Graves se zamilovala do blues. Druhou sólovku vydá v říjnu

Vydáno 22.09.2015 | autor: redakce

V pátek 16. října 2015 vydá Tonya Graves u Supraphonu své druhé sólové album Back To Blues. Nejde jen o návrat k milovanému žánru, ale i oslavu nezapomenutelného umění skladatelů a interpretů, kteří utvářeli základy moderní populární hudby. Novinku pokřtí zpěvačka 28. října v Paláci Akropolis v Praze.

AUDIO: Tonya Graves se zamilovala do blues. Druhou sólovku vydá v říjnu AUDIO: Tonya Graves se zamilovala do blues. Druhou sólovku vydá v říjnu

 tonya foto-petr kurecka vyrTonya Graves bude na novém albu oslavovat blues


Albem Back To Blues se zpěvačka Tonya Graves vrací ke kořenům. K nerezavějícím písničkovým láskám. Vzniklo speciální album, jímž se rozhodla vzdát poctu žánru, který dal přímý základ jazzu, ragtimu, rock and rollu, rocku, ale i country. Písně vybírala nejen podle toho, co pro ni osobně znamenají, ale i podle svých zvláštních vzpomínek, které jí pomáhaly vtisknout do jednotlivých melodií vlastní tvář. Back to Blues vzniklo v produkci Lukáše Martinka a mimo doprovodné kapely Tonyi se na něm podílelo hned několik atraktivních hostů, včetně věhlasného pianisty Ondřeje Pivce, či jednoho z nejlepších domácích instrumentalistů Josefa Štěpánka.

"V létě 1991 jsem byla na koncertě kapely Grateful Dead ve městě Buffalo ve státě New York. Během mé návštěvy jsem v jednom z místních obchodů s deskami náhodou slyšela Muddy Waterse. Právě tehdy jsem se zamilovala do blues. Každý, kdo mě zná, určitě milionkrát slyšel tu historku, jak jsem si hned svůj první den v Praze, vlastně první den v Evropě, zazpívala v jazzovém klubu s legendárním českým bluesmanem Lubošem Andrštem. Již tenkrát vzklíčila moje touha jednou nahrát album s písněmi ve stylu blues," vzpomíná interpretka.

 

Písničku Hound Dog si poslechněte níže.

tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít