Podívejte se na půlhodinový záznam z posledního koncertu R.E.M.

Vydáno 25.09.2011 | autor: redakce

R.E.M. odehráli svůj poslední koncert v rámci turné k albu Accelerate, které bylo zakončeno v listopadu 2008 v Mexico City. Že už se na pódiu nikdy poté společně neobjeví tehdy nikoho nenapadlo. Můžete alespoň se podívat na více než půlhodinový záznam z tohoto koncertu, který kapela zveřejnila na internetu. Kapela oznámila konec ve středu 21. září.

Podívejte se na půlhodinový záznam z posledního koncertu R.E.M. Podívejte se na půlhodinový záznam z posledního koncertu R.E.M.

remKdyž R.E.M. zakončili svoje Accelerate tour v listopadu 2008 v Mexico City, jen málokoho by napadlo, že jde o poslední koncert legendární americké kapely. R.E.M. Kapela však alespoň nahrála část koncertu a uveřejnila jej pro fanoušky na internetu. Nejde sice o klasický záznam  koncertu, na který jsme u ostatních kapel zvyklí, i tak ale určitě stojí za shlédnutí.


R.E.M.
vznikli v roce 1980, kapelu založil zpěvák Michael Stipe, kytarista Peter Buck, baskytarista Mike Mills a bubeník Bill Berry. Poslední zmiňovaný kapelu opustil v roce 1997 kvůli neshodám s ostatními členy. 

Během své jednatřicetileté existence nahráli R.E.M. patnáct řadových alb s bezpočtem hitů. Jejich poslední deskou je Collapse Into Now, ta vyšla letos. V USA skupina prodala neuvěřitelných 25 milionů alb, po celém světě pak 85 milionů, čímž se stali jednou z nejúspěšnějších amerických kapel.




Text: kofo


stipe_hp

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít