Foo Fighters už dnes v Praze, nalaďte se pomocí TOP 7 hitů

Vydáno 15.08.2012 | autor: redakce

Fanouškům Foo Fighters se po sedmnácti letech od jejich prvního vystoupení v Praze splnil sen - kapela se vrací a tentokrát rovnou do prostor O2 Areny. Přivezou sebou i novou desku Wasting Light, vy si však s námi připomeňte sedm hitů z celé jejich tvorby.

Foo Fighters už dnes v Praze, nalaďte se pomocí TOP 7 hitů Foo Fighters už dnes v Praze, nalaďte se pomocí TOP 7 hitů


Big Me (1995)

Čtvrtý singl z eponymní desky Foo Fighters Big Me na sebe strhnul pozornost především díky klipu. Foo Fighters ho pojali jako parodii na bonbony Mentos, v klipu je ale nazvali Footos. Režisér Jesse Peretz původně zamýšlel nabídnout koncept jiné kapele, nakonec ho ale získali Foos. „Měli jsme tehdy trochu problém vymyslet video k tomuto songu. Nechtěli jsme nic velkého a okázalého. Prostě jsme si chtěli udělat sami ze sebe srandu," vzpomíná frontman Dave Grohl.




Everlong (1997)
Druhý singl z druhé desky The Colour and the Shape se dostal do éteru v roce 1997. Grohl v něm zpívá o nepodařeném manželství s fotografkou Jennifer Youngblood. V klipu se pak přeneseme do Grohlova snu, kde jeho partnerku ztvárnil bubeník Taylor Hawkins. Zajímavostí je, že na desce v tomto songu nahrál bubny sám Grohl, protože Hawkins v té době ještě nebyl v kapele.




Learn To Fly (1999)
Hit Learn To Fly z desky There Is Nothing Left to Lose z roku 1999 se také proslavil především díky videoklipu, za který Foo Fighters získali cenu Grammy. Klip je parodií na film Airoplane! a všichni členové kapely v něm ztvárnili hned několik rolí. Kromě nich si ve videu zahráli také členové Tenacious D Jack Black and Kyle Gass.




Times Like These (2003)

Album One By One přineslo jako druhý singl pecku Times Like These. Jak sám Grohl uvedl, zpívá v ní o období, kdy mu nebylo úplně do skoku, a kapelu provázely problémy. Hit se dočkal hned tří videoklipů, první – halucinogenní - má na svědomí Liam Lynch, druhý, který se točil na mostě Mojave River Bridge, si vzal na starosti Marc Klasfeld, a k akustické verzi písně natočil klip sám Dave Grohl s Bilem Yukichem.




Best Of You (2005)

Pátá studiovka In Your Honor pustila do světa jednu z nejlepších pecek Foo Fighters, singl Best Of You, který je o tom, jak se oprostit od věcí, jenž nás omezují. Hit byl nominovaný na cenu Grammy a vyhrál Nejlepší píseň v anketě časopisu Kerrang. „Best Of You má trochu legrační příběh, v záplavě práce na ostatních písních pro In Your Honor jsme na něj zapomněli. Až přišel náš manažer a ptá se: ‚Co jste udělali s Best Of You?' Tak jsme ji oprášili a začali na ní pracovat," vzpomíná Grohl.




The Pretender (2007)

Tento song neměl na desce Echoes, Silence, Patience & Grace z roku 2007 původně vůbec být. Foo Fighters ho na rozdíl od ostatních skladeb, na nichž pracovali týdny, dali dohromady během jednoho dne ve chvíli, kdy zjistili, že nemají žádný hit, který by album „otevřel". „Napsali jsme ho a já jsem si pomyslel Super, máme song, který desku otevře. A nakonec se z něj stal jeden z nejoblíbenějších hitů," smál se tehdy Grohl.




These Days (2011)

Čtvrtým singlem ze zatím posledního alba Wasting Light se stala píseň These Days. Jak se Dave Grohl přiznal, je to jeho nejoblíbenější song, který kdy napsal. Časopis Rolling Stone ho jmenoval čtvrtým nejlepším singlem roku. Videoklip mapuje turné kapely z roku 2011 a divák tak může nahlédnout nejen na pódium, ale i do backstage a dokonce do Grohlovy domácnosti.

map


fooooos – kopie

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít