Bejvávalo, vzpomíná Václav Neckář. S ním i Jiří Mádl a Tereza Voříšková

Vydáno 15.01.2013 | autor: redakce

Loňský rok byl v hudební dráze Václava Neckáře velmi šťastným obdobím. Na úspěch skladby Půlnoční z filmu Alois Nebel navázala autorská dvojice Dušan Neuwerth a Jaromír Švejdík dalšími písničkami, které na jaře dostaly podobu novinkového alba Dobrý časy. Nostalgicky laděné video Bejvávalo je již druhým obrazovým materiálem z tohoto alba.

Bejvávalo, vzpomíná Václav Neckář. S ním i Jiří Mádl a Tereza Voříšková Bejvávalo, vzpomíná Václav Neckář. S ním i Jiří Mádl a Tereza Voříšková


neckar_full




























"Hned poprvé, co jsem si pustila desku Dobrý časy, tak mne k písničce Bejvávalo napadl letní příběh u vody s Terezou Voříškovou a Jiřím Mádlem. Takový krátký film z konce léta, u jezera nebo u rybníka. S chajdou a houpačkou nad vodou. Jenže léto nám uteklo mezi prsty, protože jsme v té době všichni točili něco jiného,"
uvádí režisérka Lenka Wimmerová. Celá sestava se tak dala dohromady až v listopadu, kdy už o šplouchání ve vodě nešlo uvažovat a z původního nápadu zbyla aspoň Tereza Voříšková a Jiří Mádl, chajda a houpačka ze staré pneumatiky.

Protože se jedná o vzpomínku na doby, kdy byl Václav Neckář mladý a nerozvážný, jak se v písni zpívá, je klip stylizovaný do éry přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Připomeňme, že předchozím klipem byl duet s Lenkou Dusilovou Na Rafandě, který realizoval režisér Tomáš Luňák, autor úspěšného filmu Alois Nebel.



TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít