VIDEO: Markéta Irglová zpívá na novém albu Docuku

Vydáno 22.02.2013 | autor: redakce

A aktuální nahrávce valašskomeziříčské folklorbeatové skupiny Docuku se už před vydáním hovořilo třeba v souvislosti s Markétou Irglovou, která na něj nazpívala dvě písničky, nebo díky tomu, že ho produkovala populární romská zpěvačka, muzikantka a sbormistryně Ida Kelarová.

VIDEO: Markéta Irglová zpívá na novém albu Docuku VIDEO: Markéta Irglová zpívá na novém albu Docuku


docuku26





























Kapela, jež má na svém kontě například nominaci na Anděla v kategorii Worldmusic, podporuje vydání alba s názvem Kdybych já věděl... působivým videoklipem k písničce Holubí, který vám nabízíme v exkluzivní premiéře. Právě v tomto videu se o hlavní zpěv podělil frontman kapely Jiří Buksa s držitelkou Oscara za nejlepší filmovou píseň Markétou Irglovou. Zajímavostí je i to, že autorem klipu je valašská filmová produkce Mejla production. Ta se může pochlubit titulem metalový klip roku uděleným světovým prestižním serverem Loudwire, jenž natočili pro americkou legendu Machine Head.

Právě skladba Holubí je jednou z šestnácti písňové kolekce Kdybych já věděl... která odráží poslední roky členů Docuku, které poznamenal rozpad, těžká osobní tragedie, ale i radost a euforické pocity z hraní nových písniček. "Máme za sebou velice rušné a emocionálně vypjaté období," dodává Buksa, podle kterého se na albu podepsalo i to, kolik se na něm podílelo muzikantů. "Svůj nesmazatelný otisk ve většině písní zanechali ještě kamarádi hudebníci z první sestavy. Avšak svými úpravami před samotným nahráváním a svým vlastním projevem nezanedbatelně ovlivnili skladby také noví členové. Ve finále tyto všechny faktory utvořily opravdu výjimečnou pestrost všech písní," dodává.

Nad tím, aby silné příběhy co nejvíce umocnila muzika, dohlížela zmíněná Ida Kelarová. Právě ji muzikanti z Valašského Meziříčí poprosili o producentskou pomoc. A jaký byl její přínos? "Zpočátku jsem se zaměřila především na vokální aranžmá a hlasový výraz. Chtěla jsem, aby písně vyzněly, zasáhly, oslovily publikum a aby nabyly na živelnosti a nebo naopak některé balady na procítěnosti. Prostě aby každá píseň měla svoji náladu, atmosféru a zaujala," popisuje Kelarová.

TZ

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít