TOP 5 videoklipů týdne (1.)

Vydáno 23.09.2014 | autor: redakce

Revoluční myšlenky Linkin Park, zamyšlení s Borisem Carloffem, Dark Gamballe střílející do makovic, rozpustilá zábava s The Subways a sourozenci Echosmith: to je pětice nejzajímavějších videoklipů s přívlastkem "čerstvý".

TOP 5 videoklipů týdne (1.) TOP 5 videoklipů týdne (1.)


Dark gamballe mixer 02Dark Gamballe - Mixér

 

DNY PLYNOU A NOVÉ ALBUM BORISE CARLOFFA SE BLÍŽÍ

Druhý sólový počin Borise Carloffa s názvem Morphosis se objeví už v polovině října a bude pokřtěn 17. říjnu v pražském klubu La Loca. Pilotním singlem je skladba Days Go By, k níž byl vizuální podklad natočen na islandském pobřeží, kde zpěvák strávil letošní léto. Carloff opět dokazuje, že není jen zdatný producent (spolupracoval například se Sunshine, Kryštof nebo Wohnout), ale nápaditá je i jeho vlastní hudební tvorba, aktuálně silně inspirovaná právě severskou alternativní scénou.


Zrychlené záběry puštěné pozpátku znázorňují kolísavost a nestabilitu života. Jak dny jdou, lidé se mění a každým svým rozhodnutím po sobě zanechávají stopy. Panenská islandská příroda a zrádné severské počasí, které je proměnou samo o sobě, celý koncept neustálého sledu změn uzavírá. A právě toto chce Boris Carloff sdělit.



THE SUBWAYS UŽ ZASE ŘVOU. ŘVĚTE TAKÉ!

Neukočírovatelné anglické trio se po tříleté odmlce vrací s pěkně vymalovaným materiálem. Už ze začátku roku vypustili track My Heart Is Pumping to a Brand New Beat z očekávaného dvojalba plánovaného na jaro příštího roku. Teď přihazují I'm In Love And It's Burning In My Soul s podobným video-vizuálem jako u písně předešlé. Metoda použitá při animacích se nazývá multi-plane: jde o poskládání abstraktních příběhů pomocí vystřihování z papíru.

Podnětem k písni bylo znovuobjevení a přepsání starého dema I'm in Love. Už při prvním poslechu si uvědomíte, že si The Subways stále obhajují svoji animální povahu. Novou desku bude doprovázet turné a trojice samozřejmě nebude chybět ani v Česku.



ZREMIXOVANÍ A REVOLTUJÍCÍ LINKIN PARK

Všeobecná touha po vzpouře. Linkin Park v singlu Rebellion přicházejí s poněkud neobvyklou myšlenkou. V dnešní době krizí a válečných konfliktů na spadnutí revoluční ostou tendence geometrickou řadou. Mladí chtějí revoluce, krev a změnu, ale všechno viděli jen v televizi. Jsou na to připravení?


Šestá deska The Hunting Party, která vyšla letos v červnu, se zvukově vrací zpět do tvrdé a nekompromisní éry kapely. Linkin Park použili při nahrávaní poněkud nestandardní metodu - všechny písně začali skládat a psát přímo ve studiu bez jakéhokoliv předem připraveného materiálu.

 


SOUROZENCI ECHOSMITH ANEB COOL DĚTI Z L.A.

Vznik formace Echosmith se dal předpokládat - vždyť všichni čtyři sourozenci Sierotovi vyrůstali v domě, kde se povalovaly různé hudební nástroje. Ovlivněni hudbou U2, Joy Division a The Smiths, od kterých si vypůjčili část názvu, vydali loni v říjnu své debutové albu Talking Dreams.

Videoklip má opravdu jednoduchý koncept. Bílé plátno a tváře "cool" dětí. Píseň o touze někam patřit, i když víme, že životní styl většiny nemusí být zrovna pro jedince přijatelný. Každý samotář si občas sám pro sebe zazpívá: "I wish that I could be like the cool kids."

 

 

DARK GAMBALLE V MAKOVICOVÉM POLI

Až předchozí album Zatím dobrý porušilo pravidelnou periodicitu vydávání nových nahrávek Dark Gamballe, kteří ve dvouletém intervalu vypustili od roku 1998 už sedm alb. V současnosti kapela pracuje na novince, jež dostane název Panoptikaria. Nahrávání probíhalo na Slovensku mezi lesy daleko od civilizace, což podle samotných aktérů celé kapele velmi prospělo.

První ochutnávkou z chystané desky je skladba Mixér, kterou zdobí tradičně zpěvný, téměř stadiónový refrén s exponovaným Desedovým vokálem. Zmiňovat, že skvělou práci kapela odvedla i při tvorbě videoklipu, je s příhlédnutím k předchozím kouskům jako Výprask, Svět za Dekou nebo V baru na temné straně Měsíce, zbytečné.

 

 

text: David Stoklas, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


 

Dark gamballe mixer 02 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít