TOP 5 videoklipů týdne (5.)

Vydáno 21.10.2014 | autor: redakce

Fall Out Boy ve svém novém videoklipu zprostředkovali výlet do časů gladiátorských zápasů, Xindl X se opět opírá do čecháčků, Jaksi Taksi zase do neduhů virtuálního života. Tak vypadají nejzajímavější videoklipy uplynulého týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (5.) TOP 5 videoklipů týdne (5.)

 

Xindl X cechacekMade 4Xindl X

 

BYLO ZA KOMANČŮ LÍP?

Ve svém třetím singlu z aktuální desky Čecháček Made se Xindl X se sarkasmem sobě vlastním vrací do dob před rokem 1989. Podobně byla pojata i premiéra klipu Čecháček a totáček, kdy na pozvané fanoušky a novináře čekali policisté kontrolující občanské průkazy, svazačky rozdávající karafiáty, pionýři držící hlídku a především soudruzi plamenně přednášející o škodlivosti rockové muziky.


"Stejně jako klip k písni, tak i premiéru klipu jsme koncipovali jako takovou exkurzi do doby před rokem 89. Myslím, že je důležité nezapomínat na tu dobu nesvobody a zákazů, abychom si vážili toho, co máme teď,"
říká k písni Xindl X. Ve videoklipu si zahrála i jeho žena Monika.

 

FALL OUT BOY V GLADIÁTORSKÉ ARÉNĚ

Na příští rok plánují Fall Out Boy nové album. Pilotním singlem dosud nepojmenované nahrávky je skladba Centuries. Videoklip je situován do gladiátorské arény a má vystihovat boj mezi Davidem a Goliášem. Nevzdat se, vstát a bojovat znovu. Občas totiž můžou vyhrát i poražení.


Kapela zvukově následuje předchozí počin Save Rock and Roll. S přihlédnutím k faktu, že pánové byli vždycky i trochu pop, by aktuální singl neměl nikoho překvapit. Ačkoliv doby, kdy Fall Out Boy řezali do kytar emocore, jsou ty tam, není důvod pro zklamání.

 

SELFIE JAKSI TAKSI

Internetové virály zaplavují svět a my je můžeme akceptovat nebo pohrdavě pokrčit nosem a smát se těm, kteří na nich ulétávají. Chlapci z Jaksi Taksi zpívají o volbě mezi reálnými a zdánlivými požitky internetového světa. Na nic si nehrají - jednoduché poselství a jednoduchý klip s příběhem kluka, který právě před takovou volbou stojí.

Tato pop-punková kapela je v poslední době, co se týče videoklipů, poměrně plodná. Zatím poslední video, které pustili do světa, se jmenuje Vteřina a pochází z tři roky starého alba Signál. Videoklip Selfie můžeme chápat i jako pozvánku k nadcházejícímu podzimnímu turné s kapelou Harlej.

 

ROZTANČENÉ RETRO OD THE TING TINGS

Britské duo se marně snaží navázat na komerční úspěchy svých předchozích písní. Nyní přichází s chytlavým retro zvukem, který nejeden popový fanoušek nevyžene z hlavy, neboť hlavní kytarový riff splňuje veškeré požadavky "vlezlosti".

Katie White se uvolněně prochází skrz geometrické obrazce, které toto duo použilo již v klipu k songu Shut Up And Let Me Go. Celou retro atmosféru podtrhují zpěvaččiny účesy, jež vypadají, jako by se právě vrátily strojem času.

 

YELAWOLF – RAPPERSKÝ SOUBOJ S ALIGÁTORY

Americký rapper zvolil pro natáčení velmi nezvyklou destinaci - temná a vlhká zákoutí miamských močálů plné vražedných pohledů aligátorů a jiné havěti. Yelawolf se však nikoho nebojí a jasně říká: "Nejsem žádnej batoh, co bude nosit tvoje těžký věci!"

Jeho song Till It's Gone se poprvé objevil letos v září v seriálu Zákon Gangu a hned se stal po několika úspěších v hitparádách Yelawolfovým singlem.



text: David Stoklas, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


 

Xindl X cechacekMade 4 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít