TOP 7 videoklipů týdne (8.)

Vydáno 11.11.2014 | autor: redakce

Spousta krve a k tomu Marilyn Manson z dílny Die Antwoord, zběsilí Enter Shikari, Lorde promující Hunger Games, vesmírná odyssea José Gonzálese, revoltující Billy Talent, Miro Žbirka ve vánoční náladě a také melancholický Martin Harich. Tak vypadají nejlepší videoklipy uplynulého týdne.

TOP 7 videoklipů týdne (8.) TOP 7 videoklipů týdne (8.)


Die Antwoord  UglyBoy02Scéna z videoklipu Die Antwoord - Ugly Boy 

 

 

ZBĚSILÉ ŘÁDĚNÍ ENTER SHIKARI – ŽIVĚ!

Britská elektro-hard-corová kapela je známá především svými živelnými performacemi. Jejich atmosféru můžete nasát ze záznamu koncertu z ruského Sankt Petersburgu, kde svými trancovými melodiemi doplněnými o nespoutaný řev učebnicově strhávají davy do orgasmické taneční euforie. Aby toho nebylo málo, tak si na publikum posvítí efektně přidělanými baterkami na hlavách kytar.

My to samé budeme moci okusit již počátkem příštího roku. Enter Shikari nás poctí svou návštěvou 13. ledna a pražský Lucerna Music Bar se otřese v samotných základech. Při příležitosti vydání jejich dalšího alba The Mindsweep projedou napříč celým evropským kontinentem.

 

NESVÁZANÍ A NEOBLOMNÍ BILLY TALENT

Rockeři Billy Talent se rozhodli oprášit staré hity, něco nového k tomu přihodit a to vše úhledně zabalit do staronového alba Hits. Jedná se o průřez celé jejich dosavadní kariéry, na nějž vybrali to nejlepší za posledních deset let. Tedy 12 skladeb ze svých čtyř alb a dva zcela nové tracky: Chasing the Sun a Kingdom of Zod k nemuž vypustili nový klip. Názory se opět nešetří, protože zdejší pánské osazenstvo, si rozhodně neochočíte.


Počáteční rozruch narážející na rozpad seskupení, si kapela obhájila zkrátka tím, že byla ta správná chvíle na souhrn jejich usilovné práce a nejde prý o nic jiného, než o poděkování stávajícím fanouškům, popřípadě získání těch nových.

 

FESTIVAL DIVNOSTI S DIE ANTWOORD

Fanoušci jihoafrického rapového dua čekali, s čím se tato avantgardní dvojka představí. Nejnovější klip představuje nejen Ninju a Yo-Landi, ale objeví se zde i osobnosti současné hudební scény, které byste zde určitě nečekali! Můžeme zde spatřit baskytaristu Red Hot Chilli Peppers Fleu, Jacka Blacka nebo Marilyna Mansona, avšak zrovna jeho přítomnost zase tak překvapivá není.

Skoro pětiminutová stopáž plná nezvyklých kostýmu, krve a ošklivých chlapců a dívky - to vše pojal klip k songu Ugly Boy, který můžeme nalézt na jejich posledním albu Donker Mag z června letošního roku.

 

HUNGER GAMES V REŽII NOVÉHO ZÉLANDU

Popová diva Lorde, která před nedávnem oslavila své osmnácté narozeniny, vypouští nový klip k písni Yellow Flicker Beat, jež je oficiální skladbou k nadcházejícímu filmu Hunger Games - Mockingjay the Part 1. Ačkoliv ve videu vystřídá několik lokací, útržky či krátké klipy ze snímku zde nenajdete.

Text je pojatý jako zpověď hlavní hrdinky Katniss Everdeen o jejím vzestupu a tíze zodpovědnosti, kterou má na svých bedrech. Premiéra amerického hitu je v českých kinech plánovaná na 20. listopadu.

 

JOSÉ GONZÁLEZ PŘÍNÁŠÍ VESMÍR PRO KAŽDÉHO

"Na Zemi žije sedm miliard lidí, z nichž jen 536 má to štěstí, že viděli vesmír. Kolektiv Eyes In Space by to chtěl změnit," zní v anotaci nového Gonzalezova videoklipu. Tímto klipem chtěl švédský zpěvák doručit kousek nesmírných končin vesmíru svým fanouškům. Kamera, připevněná k balónku stoupá, stoupá a sleduje vzdalující se povrch Země až po moment, kdy vzduchoprázdno "umlčí balónek a kamera zkolabuje.

Klip k písni Every Age, která bude součástí jeho nadcházejícího alba Vestiges & Claw, může být příjemným vizuálním podkladem pro vypnutí mozkových systémů a uvědomění naší "velikosti". 4. března příštího roku Josého uvítáme i v České republice, konkrétně v pražském Lucerna Music Baru.

 

PROČISTĚTE SI HLAVU V PŘÍRODĚ S MARTINEM HARICHEM

Martin Harich, který se proslavil v soutěži Česko Slovenská Superstar, vás vezme na pouť po slovenském Liptově. Mladý muzikant, jenž si svoji hudbu tvoří převážně sám, uzavírá dílem Kde bolo, tam bolo určitou kapitolu svého života. Nepřetržité koncertování, práce, spousta cestování a v neposlední řadě také rozchod po třech letech se zpěvačkou Celeste Buckingham. To vše iniciovalo zpěváka k zamyšlení se a zvolnění tempa, čemuž odpovídá i melancholický videoklip.

Poslechnout si Martinův příběh můžete např. 6. prosince v Uherském Hradišti.

 

MIRO ŽBIRKA VYHLÍŽÍ VÁNOCE

Miro Žbirka vyrazil 10. listopadu na československou část Vánočního Best of Video Tour. Během něj odehraje patnáct koncertů - z toho devět v Česku a šest na Slovensku. Na turné slovensaký muzikant představí kromě nejznámějších videoklipů zároveň i málo známé záběry a exkluzivní informace z pozadí natáčení klipů.


Nejnovějším přírůstkem ve videografii Mira Žbirky je klip k písni Vianočná, s podtitulem o prímerí. Miro Žbirka ji nahrál vloni ve svém oblíbeném londýnském studiu Abbey Road, videoklip natočil David Beránek. {vypnoutlink:ks}

 

text: David Stoklas, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


Die Antwoord  UglyBoy TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít