TOP 6 videoklipů týdne (11.)

Vydáno 02.12.2014 | autor: redakce

Elegantní a půvabná Lady Gaga s Tony Bennettem, punk-rockeři Inekafe jako chlupaté příšerky, pohádková Kylie Minogue, Billy Barman optikou svých fanoušků, lehce hrůzostrašná Beyoncé a nesmrtelní AC/DC. Právě tyto zbrusu nové videoklipy byste neměli minout.

TOP 6 videoklipů týdne (11.) TOP 6 videoklipů týdne (11.)


Inekafe nezaujem4Inekafe: Nezáujem

 

LADY GAGA NA VLNĚ SWINGU S TONY BENNETEM

Ztělesněná extravagance Lady Gaga se angažuje i v žánru, v němž by ji její "little monsters" jen tak nečekali. Společně s jazzovým králem Tony Bennettem natočili cover songu It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing). Se slavným umělcem spolupracovala už před třemi lety na singlu The Lady is a Tramp. V klipu ji můžeme vidět v konvenčním vzezření, což se v jejím případě tak často nestává. 

Jejich společné album Cheek To Cheek zatím žebříčky prodejnosti netrhá, a to přesto, že jde rozhodně o hudebně přitažlivý materiál. Zmíněná dvojice se mimochodem také objevila v reklamním spotu pro řetězec s oblečením značky H&M.


JŮ A HELE. A INEKAFE

Další skladbou z nového alba Inehokafe, k níž vznikl videoklip, je Nezáujem. Oproti společenském apelu v Nenadávejte na politikov nebo vzpomínce na hokejistu Pavola Demitru ve skladbě Čiernobiela čiší z nejnovější zveřejněné písně téměř mladická bezstarostnost. Tomu odpovídá i veselý videoklip s větším než malém množstvím neopětované lásky a plyše.


Kapela v příštím roce oslaví 20 let na scéně a kromě chystané desky (oficiální release připadne na 1. ledna, v případě internetové předobjednávky už 1. prosince) má trio v plánu turné po Česku, Slovensku, i několik koncertů v zahraničí. Chybět nebude ani na vyhlášení ankety Žebřík 2014 Bacardi Music Awards, které se uskuteční 13. března 2015 v DEPO Plzeň.

 

BEYONCÉ PROVÁZÍ PO SÍDLE PODIVNOSTI

Při příležitosti vydání reedice svého loňského alba odhaluje Beyoncé jeden z bonusů, který můžete na platinové verzi této desky najít. Řeč je o videoklipu k songu Haunted, při jehož realizaci se režisér Jonas Åkerlund vyřádil, co to šlo. Podivné kreatury z jam pekelných, extravagantní masky a šílené kompozice utvrzují v tom, že pop není jen o holých zadnicích.

Pátá deska Beyoncé, kterou neskromně pojmenovala po své maličkosti, vyšla minulý rok v prosinci. Celé toto album oplývá mnoha texty umělců americké rapové scény. Drakem počínaje a jejím manželem Jay-Z konče.

 

ROCKOVÍ VETERÁNI AC/DC MEZI SVÝMI

Australská rock'n'rollová šelma stále vystrkuje pomyslné drápy. I přes nedávné potíže, které kapelu postihly, (ať už jde o soudní proces s bubeníkem Philem Ruddem, který byl však nakonec částečně zproštěn některých obvinění, nebo zdravotní potíže kytaristy Malcolma Younga, po němž štafetu převzal jeho synovec), mají pořád co ukázat.


AC/DC představují videoklip k singlu Rock Or Bust, který má dominovat jejich stejnojmenné aktuální desce. Provedení je jednoduché a přímočaré - tak jak jsou fanoušci zvyklí. Podle blažených výrazů obecenstva převážně starší generace lze usoudit, že AC/DC stále táhnou!

 

MNOHO PODOB KYLIE MINOGUE V NOVÉM MINIFILMU

Spolu s mexickým producentem Fernardem Garibayem vytvořila Kylie Minogue čtyři nové písně, jež jsou zdarma ke stáhnutí na jejím soundcloudovém profilu. Před každým koncertem se navíc promítá krátký film, ve kterém zazní tři z této nové čtveřice songů - Glow, Wait a Break The Heartbreak.

Minifilm s poetickým názvem The Sleepwalker tvoří skoro devět minut svůdných tanečních kreací. Při každé z nich mění zpěvačka svou podobu a dává tak snímku jemný pohádkový háv. Představuje se třeba jako Šípková Růženka, která čeká na probuzení.

 

NOVÝ ÚLET Z DÍLNY BILLY BARMAN: KLIP NATOČILI FANOUŠCI

Nový singl Kolotoč prezentují Billy Barman rovnou i s videoklipem. Tentokrát si s myšlenkou klipu hodně pohráli a výsledkem je netradiční bootleg videoklip natočený telefony jejich fanoušků.

Netradiční video vzniklo pod taktovkou režiséra Braňa Vinczeho, který pro Billy Barman natočil i klip k singlu Cigánska. Videoklip se natáčel na párty #podlaseba a z mejdanu vznikla hromada materiálu, který bylo nelehké zpracovat. Braňo Vincze se s tím ale statečně popral. Lekce polštiny jako bonus!



text: David Stoklas, Petr Adámek, TZ

 


Inekafe nezaujem4 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít