TOP 5 videoklipů týdne (12.)

Vydáno 09.12.2014 | autor: redakce

Gwen Stefani už zase víří prach na tanečním parketě, Kieslowski dávají lekci emocionální syrovosti, Zrní si hraje na námořníky, Jessie Ware nastavuje svoji popovější tvář a kapela Is Tropical naopak tu temnější. To jsou nejzajímavější videoklipy uplynulého týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (12.) TOP 5 videoklipů týdne (12.)


gwenStefani full2014Gwen Stefani ve videu Spark The Fire


GWEN STEFANI ZAŽEHLA ANIMOVANÝ OHEŇ

Zpěvačka navazuje na provedení klipu ke skladbě Baby Don't Lie a očividně si oblíbila kreslenou tvorbu. Hned v úvodu videa se nabízí pohled na pohádkový ostrov plný všemožných postaviček a roztomilých budov, ale zdání klame. Gwen mezitím rozpaluje večírek za zvuku dunivých beatů. Zvolila agresivnější projev a jak je vidno, rap jí sluší.


Po osmi letech ticha se Gwen Stefani rozhodla pro comeback. Na jejím připravovaném albu se budou podílet taková jména jako Pharrell Williams nebo známý DJ Calvin Harris. Očekávaná deska s názvem The Voice by podle Billboardu měla vyjít ještě letos.

 

KIESLOWSKI JDOU EMOCIONÁLNĚ AŽ DO MORKU KOSTÍ

Nový klip Kieslowski ke skladbě Doteky ukazuje lásku ve vyhroceném slova smyslu. Melancholické pohledy, ztracené touhy, dávné lásky a nenaplněné sny. Jejich hudba je přímo stvořená pro tyto situace a dala by se považovat za soundtrack k večerům, kdy osamělé duše upírají zrak k nebi a doufají v přízeň osudu.


Duo Kieslowski si na svém čerstvě vydaném albu Mezi lopatky pohrává s klasickými existencionálními tématy jako láska a důvěra. Rozhodli se jít do extrému a vznikla emocionální atomová bomba, která rozdráždí slzné kanálky i těch zdánlivě nejotrlejších jedinců.

 

ZRNÍ V ROLI OSAMĚLÝCH NÁMOŘNÍKŮ

Jak to může dopadnout, když se muž rozhodne opustit svou milovanou a vydat se do tajemných dálek, kde bude přídí svého škuneru rozrážet zpěněnou hladinu temného moře? Dojde ke zjištění, že veškeré poklady světa a úchvatné daleké země k životu nepotřebuje, neboť vše, po čem jeho solí překypující srdce touží, má již doma.

Skladba Loďky najdete na tracklistu posledního alba Následuj kojota. Zmínění kojot se objeví i v tomto námořnickém klipu v podobě tetování na ramenou jednoho z protagonistů. Zrní se rozhodli vydat i vinylovou verzi alba, kde se objeví i šest písní, pro které na klasickém nosiči nezbylo místo.

 

LIDSKÉ VZTAHY POHLEDEM JESSIE WARE

Soul-popová zpěvačka, která o sobě dala vědět dva roky zpět, zahodila depresivní háv a rozhodla se svou hudbu zaměřit i na pozitivní stranu života, jak je vidět i v aktuálním videoklipu k singlu You & I (Forever). Pohledy na lidské tváře, zkroušené různými životními zkouškami čpí pozitivní energií. Ať už jde o homosexuální páry, seniory nebo oběti rakoviny.

Skladba You & I (Forever) patří k popovějšímu materiálu z jejího druhého alba Tough Love, které vyšlo v polovině října. Britský objev budou moci čeští fanoušci slyšet naživo začátkem příštího roku. Jessie vystoupí 9. února v pražském Lucerna Music Baru.

 

IS TROPICAL SI LIBUJÍ V ČERNOTĚ

Londýnská indie kapela Is Tropical zabředla do temnoty a vydává pozoruhodný videoklipu k singlu Crawl. Ačkoliv text skladby může posluchači přijít morbidní, jde o metaforický popis jednoho starého mongolského spirituálního rituálu. Podivné kostýmy a agresivní střih jen více zvýrazňují tajuplnou atmosféru videoklipu.

Is Tropical rozhodně nechtějí zůstat zalezlí jen na Západě. Koncertovali již například v Mongolsku, Maroku nebo Ghaně, což jsou pro indie-rockovou kapelu poněkud nekonvenční destinace. Svůj klip i také proto doplnili o titulky v ne tak frekventovaných jazycích.



text: David Stoklas

 


gwenStefanni video2014 TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít