TOP 5 videoklipů týdne (16.)

Vydáno 06.01.2015 | autor: redakce

Ani na přelomu roku nepolevil přísun nových videoklipů. Visací zámek si připravili netradiční novoroční projev, Balage Band svérázně vzpomněl na prezidenta Zemana, rapper Kid Ink zase na Prahu. Marina And The Diamonds novým klipem připomínají nadcházející album, stejně tak i kluci z Kodaline.

TOP 5 videoklipů týdne (16.) TOP 5 videoklipů týdne (16.)


Visaci Zamek  punkove kralovstviVisací zámek - Punkové království


VISÁČI VYHLÁSILI PUNKOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Matadoři české punkové scény se rozhodli svérázným způsobem natočit novoroční projev. Nečekejte bilance ani prázdné sliby. Českou republiku nyní čeká éra vlády punku a anarchie. Jak by asi taková vláda punkových knížat vypadala?

"Punkové království je přirozenou reakcí na současnou politickou situaci. Království, kde je každý sám sobě králem a zodpovědný sám za sebe," dodává punkový král Jan Haubert.


Visací zámek vypustil poslední studiovku v roce 2010. Před dvěma lety při příležitosti třicátých narozenin vydala pětice kolekci Sakumprásk!, k níž loni o rok později přibyl další výběr Platinum Collection.

 

NESMRTELNÁ MARINA AND THE DIAMONDS

Nový rok otevřela skupina Marina And The Diamonds dalším videoklipem. Tentokrát přišel na řadu song Immortal, ke kterému jako vizuál zvolila videonahrávky ze své domácí sbírky. Vidět tak můžeme dospívající zpěvačku, její příhody z dětství a všemožné střípky ze života její rodiny.

Připravované "ovocné" album Froot se objeví během dubna. Velšská zpěvačka s řeckými kořeny na album upozornila již minimalistickým videem ke skladbě Happy, které se v našem výběru objevilo v prosinci.

 

BALAGE BAND PŘEJE MILOŠI ZEMANOVI

Miloš Zeman si za posledních pár měsíců stačil vytvořit dost odpůrců, ale najdou se i tací, kteří mu i tak rádi popřejí jen to dobré. Ota Balage se se svojí kapelou inspiroval Marilyn Monroe, která takto přála americkému prezidentovi J. F. Kennedymu. Balage Band však toto blahopřání pojal poněkud nekonvečně.

Funk-rocková skupina plánuje vydat nové album a při této příležitost oslovila své příznivce, aby prostřednictvím serveru HitHit přispěli na jeho realizaci. Kvůli nedostatečnému množství příspěvků však budou muset nahrávku financovat z vlastních zdrojů.

 

CESTOVNÍ DENÍK RAPPERA KID INK

Na světové šňůře nesmí chybět kamera. Ve videoklipu k písni Hello World zvolil Kid Ink příznačné motivy: dominanty měst, ve kterých během turné vystoupil. Je zde vidět pařížská Eiffelova věž, Moskva, ale i Katedrála svatého Víta v Praze.

Rapper poprvé zavítal do Prahy loni 9. září v rámci turné My Own Lane. Koncert ve vší parádě a fanoušci odcházeli domů nejen plni zážitků, ale i s jeho autogramy. Kid Ink připravuje desku Full Speed, kterou se chystá vydat už příští měsíc.

 

ZAMILOVANÍ KODALINE Z IRSKA

Vzestupy, pády a chvíle společného štěstí zachycuje videoklip k singlu Honest, v němž kapela nabádá k upřímnosti. Ve vztahu by se zkrátka mělo jednat narovinu. Kluci z Kodaline jsou na lži zkrátka hákliví.

Po úspěšné desce In a Perfect World z roku 2013 lákají novým singlem na letošní pokračování Coming Up For Air. Další vlaštovkou z nadcházejícího alba je skladba Unclear, která vyšla pár dní po Honest.


text: David Stoklas

 


 

Visaci Zamek  punkove kralovstvi  TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít