TOP 6 videoklipů týdne (25.)

Vydáno 10.03.2015 | autor: redakce

Nickelback paří na diskotéce, s Carly Rae Jepsen zpívá Tom Hanks a Incubus nechali nahlédnout do prostředí motorkářských gangů. Smack vzpomněl na slavného filmového boxera, Insania opět plive jed a Lenny si užívá pohody na brightonských útesech. Tak vypadají nejlepší klipy uplynulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (25.) TOP 6 videoklipů týdne (25.)


carly rae jepsen  hanksTom Hanks v klipu I Really Like You Carly Rae Jepsen

 

NICKELBACK V DISCO STYLU

Kanadští rockeři odhodili kožené bundy a tmavé barvy a oděli sebe i své nástroje do nablýskaných disko-oblečků ve stylu osmdesátých let. Skladba She Keeps Me Up si o podobné vizuální zpracování přímo říká, neboť sama je rozskákaným tanečním hitem, který by neměl chybět na žádném tanečním parketu.


Nickelback letos oslaví již dvacet let působení na scéně. Jejich zatím poslední deska No Fixed Adress vyšla ke konci minulého roku a čeští fanoušci ji budou moci spolu s jejich staršími peckami okusit 4. prosince v pražské O2 areně.

 

SMACK SE TOHO NEBOJÍ, JE JAK ROCKY

Přední představitel českého grimu dává jasně najevo, kdo je tady kapitán a určuje pravidla. V rázné písni Rocky vidí Smack sám sebe jako slavného filmového boxera a doplnil ji o videoklip, v němž si vystačil pouze se dvěma barvami. Skladba s již tak agresivním podtextem dostává ještě o trochu více siláckosti.

Loni v prosinci vyšla Smackovi jeho druhá deska s názvem P's A Love, která se dokonce objevila i v žánrových nominacích na cenu Anděl. Deska vyšla pod vydavatelstvím BiggBoss, pod nějž spadá i Mike Trafik, který se ve skladbě Rocky podílel na hudební složce.

 

CARLY RAE JEPSEN MÁ RÁDA TOMA HANKSE

Mladá kanadská zpěvačka, která doslova zaplavila rádia skladbou Call Me Maybe, nyní vyrukovala s další trumfem. Laťku si nasadila poměrně vysoko, a proto v jejím aktuálním videoklipu nemůže hrát nikdo jiný než slavný americký herec Tom Hanks. Filmové hvězdě Carly propůjčila svůj jemný hlas a už tak veselý snímek dostává ještě o trochu více grotesknosti.

Singl I Really Like You je předzvěstí jejího třetího alba, jehož datum vydání je prozatím neznámé. Carly Rae Jepsen se kromě zpívání momentálně věnuje hraním na Broadwayi nebo boji za práva homosexuálů.

 

INSANIA SE CHCE ZBAVIT VŠECH KAPEL SVĚTA

Brněnská Insania vyhlásila krevní mstu všem kapelám na světě a sama se po vzoru náboženských proroků pasovala na tu jedinou pravou. Vzhlíží ke svému manažerovi Joevi, který má s kapelní kasou jiné plány. Říznou skladbu s ironickým podtextem Ať shoří v pekle všechny kapely světa! doplnili o animovaný videoklip, který je z dílny studenta animované tvorby Petra Jindry.


Insaniu lze vidět a slyšet naživo například 14. března v pražském Paláci Akropolis nebo 28. března v brněnském Sonu, kde vystoupí s legendou českého death-metalu Root.

 

S INCUBUS MEZI MOTORKÁŘSKÉ GANGY

Ostří hoši, nevypočitatelné dívky, kožené bundy a vymazlené motorové stroje. Tak vypadá prostředí amerických motorkářských gangů, do kterého nás zve kapela Incubus. Vzájemná konfrontace dvou znepřátelených skupin je však nenásilná. Jak svůj spor vyřeší? No přece tancem, za doprovodu samotných Incubus.

Skladba Absolution Calling bude zařazena do připravovaného alba, na kterém kapela pracuje již od srpna minulého roku. Incubus jsou momentálně na světové šňůře. Vystupují od Thajska, přes Hawai až po střední Evropu. Nám nejbližší koncert se uskuteční 4. června ve Vídni.

 

LENNY NA PROCHÁZCE U BRIGHTONU

Mladá zpěvačka Lenny si tentokrát za dominantní nástroj vybrala akustickou kytaru. V jednoduchosti je krása: toto heslo si vzala na paměť i při tvorbě vizuálu k singlu Bones. Nic víc než upřímnost v něm neuvidíte. Videoklip vznikl během jednoho odpoledne na jižním pobřeží Velké Británie v okolí útesů u města Brighton.

Lenny zveřejňuje jeden singl za druhým, ale na debutové album ještě čeká. Datum vydání je prozatím neznámé, ale dle jejích slov už se na desce pracuje. Zpěvačku letos na podzim čeká halové turné s kapelou Kryštof.

 

text: David Stoklas

 


carly rae jepsen  hanks2 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít