TOP 5 videoklipů týdne (26.)

Vydáno 17.03.2015 | autor: redakce

Björk se převtělila do odkvétající pampelišky, AC/DC zavzpomínali na své začátky v malých klubech a New Found Glory čelí útoku násilníků. Mumford & Sons cestují nočním městem, duo Tvrdý/Havelka zase noční tramvají. Takové jsou nejlepší klipy uplynulého týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (26.) TOP 5 videoklipů týdne (26.)


Björk  Vulnicura fullBjörk právě vydala nové album Vulnicura

 

BJÖRK SE PŘEMĚNILA NA PAMPELIŠKU

Islandská diva, která je vyhlášená svým neotřelým vzhledem a výrazem, vypouští do světa videoklip doprovázející skladbu Lionheart. Tentokrát se navlékla do úzkého latexového oblečku a na hlavu si nasadila něco, co připomíná květy pampelišky. Björk květinová image náramně sluší a dává již tak zajímavé skladbě ještě o trochu více éteričnosti.

Björk budou moci konečně spatřit naživo i čeští fanoušci. V červenci přijede představit svou novou desku s názvem Vulnicura s početným smyčcovým orchestrem na festival Colours of Ostrava. Zde se měla představit již před třemi lety, ale kvůli nemoci musela svou účast odřeknout. Letos, doufejme, ji žádné zdravotní potíže neskolí.

 

AC/DC VYMĚNILI STADION ZA MALÝ KLUB

I rock'n'rolloví dinosauři z Austrálie nezapomněli, jak se hraje v malých prostorech. Obří sportovní stadiony napěchované tisíci fanoušky vyměnili za malý útulný klub. Jaké by to asi bylo, kdyby přijeli zrovna k vám, zrovna do toho vašeho "rokáče"? Ve videoklipu si zahrál i jeden z bývalých členů kapely bubeník Chris Slade, který AC/DC opustil v roce 1994.


Sladeova účast však není pouze jednorázová. Nahradí dlouholetého člena kapely Phil Rudda, který byl zadržen za držení drog a za nájemnou vraždu. AC/DC momentálně čeká halové turné po USA, které započně 5. května.

 

NA CESTĚ S MUMFORD & SONS

Cestování a speciálně to noční je rutinou snad každého koncertujícího muzikanta. Město již zavřelo své oči a lampy, osaměle stojící podél cesty, ukazují cestu dodávkám, které jsou až po strop nacpané aparaturou, prázdnými lahvemi od vína a unavenými postavami, jež ještě čeká tvrdá práce v podobě vykládání těžkých beden z jejich silničního korábu.


Mumford & Sons připravují nové album, které ponese název Wilder Mind a vyjde 4. května. Minulý týden kapela prohlásila, že se plánuje ponořit více do elektroniky a zvuky akustických kytar a banja vymění za nekompromisní riffy.

 

NEW FOUND GLORY DOSTANOU NAKLÁDAČKU

Americká pop-punková kapela svým hraním zřejmě neoslovila všechny. Ba naopak, skupinka frajírků přišla klukům z kapely ukázat, jaký na ně má názor. Nečekejte však žádnou nudnou výměnu názorů za doprovodu agresivní gestikulace. Muzikanti se dostanou do křížku s takovými zbraněmi a nástroji jako je motorová pila, baseballka nebo řetěz. Nakonec je všude tolik krve, že scéna připomíná film od Tarantina.

Minulý rok na podzim vyšla kapele deska Resurrection, již bez jednoho ze zakládajících členů, kytaristy Steve Kleina. New Found Glory patří ke kapelám, které vznikly během pop-punkové smršti během devadesátých let a za dva roky oslaví dvacítku.

 

TVRDÝ S HAVELKOU V NOČNÍ TRAMVAJÍ

Je už k ránu a vyřízení jedinci nepřítomně hledí na upatlaná skla noční tramvaje. Tento námět zpracovala dvojice Tvrdý/Havelka. Klip zobrazuje atmosféru anonymního cestování v nočních linkách, kde nemá nikdo zájem se projevovat. Píseň je předělávkou stejnojmenného počinu, který nahrála skupina Dr. Max v roce 1986.

Duo lze vidět naživo již 18. března v Divadle Archa. Tento koncert bude jediným živákem před festivalovou sezónou. Spolu s Tvrdým a Havelkou vystoupí berlínská hudebnice Golden Diskó Ship.

 

text: David Stoklas

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít