TOP 6 videoklipů týdne (27.)

Vydáno 24.03.2015 | autor: redakce

Tereza Černochová pěje baladu své dceři, Snoop Dogg zase opěvuje broskve. Různé pohledy na lásku mají Slza a Ivan & The Parazol, Sto zvířat vzdávají hold slavnému hudebníkovi a Light & Love si jen tak užívají rozpustilou party. To jsou nejzajímavější videoklipy uplynulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (27.) TOP 6 videoklipů týdne (27.)


Slza natáčení klipu Celibát 2Slza - natáčení klipu Celibát

TEREZA ČERNOCHOVÁ ZPÍVÁ NA DOBROU NOC

Tereza Černochová vydala před nedávnem svoji druhou desku a jednu ze skladeb zpracovala do zajímavé vizuální podoby. Za zásadní milník svého života považuje narození dcera Laury a právě jí věnovala ukolébavku Až nastane září, která je jednou z těch intimnějších okamžiků desky.

Aktuální album, které Tereza připravovala několik let, pojmenovala Škrábnutí podle písně Škrábnutí, o kterém svět neví jejího otce Karla Černocha. Novou desku zpěvačka představí na několika koncertech, křty proběhnou dokonce dva: 31. března v Brně a 7. dubna v pražské La Fabrice. Odtud bude akci dokonce přenášet živě Česká televize.

 

RETRO BROSKVE OD SNOOP DOGGA

Americký rapper Snoop Dogg nás zve na let po vesmíru. Není to ale ledajaký vesmír. Za zvuku pohodového beatu a vokálů Pharrella Williamse lze vidět všechno možné. Celý videoklip má retro nádech, který vytváření barevné geometrické obrazce.

Singl Peaches N Cream avizuje Snoop Doggovu novou desku, která ponese název Bush a pořadové číslo třináct. Produkce se ujme již zmíněný Pharrell Williams a deska by se měla oficiálně objevit 12. května.

 

KLUCI ZE SLZY ZACHRAŇUJÍ VZTAH

Jeden z největších objevů minulého roku, dvojice hudebníků Slza, vypouští do světa další singl. Píseň Celibát je opět tematicky postavená na příkořích ve vztahu. Spolu s písní zveřejnila dvojice i videoklip, ve kterém si zahrála finalistka České Miss Barbora Zelená, jež ztvárnila roli ženy stojící mezi dvěma muži. Natáčení probíhalo v prostředí barokního zámku Liblice.


Petr a Lukáš ze Slzy se už těší na živé hraní. "Nemůžeme se dočkat, až naše písničky budeme hrát naživo. Skládání a nahrávání ve studiu je krásná práce, ale až na koncertě vidíte okamžité reakce lidí, vnímáte je, jste v bezprostředním kontaktu," říká dvojice.

 

IVAN & THE PARAZOL STAVÍ SRDCE

Parta mladíků si zašla jen tak na opuštěnou skládku a přímo tam na pohřebišti opuštěných věcí zhmotnila lásku. Kapela vyměnila hudební nástroje za vrtačky, svářečky a jiné pro muzikanty netypické instrumenty a vytvořila planoucí lidské srdce. Doslova. Super kulisa na stage.

Ivan & The Parazol je indie rocková skupina z Maďarska a tak je docela možné, že o ní český posluchač dosud neslyšel. Skupina patří k předním umělcům maďarské scény a pravidelně se objevuje na jednom z největších středoevropských festivalů Sziget, má za sebou i koncerty v USA.

 

STO ZVÍŘAT ELEGANTNĚ O KRIZI STŘEDNÍHO VĚKU

I přesto, že uskákaní Sto zvířat mají na krku už nějaký ten rok, pořád srší energií. To předvádějí i v novém klipu. Ve vizuálu ke Strunám podzimu, jak zní název tragikomické skladby, vzkřísili jednoho hudebního skladatele. Poznáte, který z hudebních velikánů měl tu čest zahrát si se Sto zvířaty?

Sto zvířat můžeme považovat za jednu z neznámějších a nejvlivnějších ska kapel na české scéně. Letos oslaví dvacet pět let působení: jak jinak než novou deskou. Ta vyjde v září a právě Struny podzimu jsou první vlaštovkou.

 

LIGHT & LOVE NA HOUSEPÁRTY

Za dalším z klipů stojí zase jiná dvojice mladých hudebníků: Honza a Lukáš Balcárkovi. Ti nás tentokrát zvou k sobě domů na párty plnou hraček, flitrů a všemožných barevných nesmyslů. Blueberry Sky spolu s klipem je ideální k eliminaci špatné nálady a jelikož tato píseň už nějaký ten týden zní v rádiích, není těžké na ni narazit.


Této dvojici nejde pouze jen hraní a zpívání - dostalo se jim pocty zremixovat aktuální singl Kryštof. Light & Love máte možnost nyní slyšet na pódiu s Xindlem X, který si je přizval jako hosty pro své probíhající turné.

 

 


text: David Stoklas

 


 

LightAndLove TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít