TOP 6 videoklipů týdne (30.)

Vydáno 14.04.2015 | autor: redakce

Mika natočil svůj nejminimalističtější klip, Rattle Bucket se opírají do světa celebrit, Mother's Angels vyhlížejí letní festivaly a N.O.H.A. reaguje na aktuální světové dění. Novými vizuály se chlubí také Kiesza a The Maccabees.

TOP 6 videoklipů týdne (30.) TOP 6 videoklipů týdne (30.)


rattle bucket  celebrities nRattle Bucket v klipu Celebrities



MIKA A JEHO POSLEDNÍ VEČÍREK

Zpěvák Mika natočil snad nejlevnější hudební videoklip v historii. Ušetřil za herce, efekty i střih, neboť si v novém klipu vystačil pouze sám se sebou. V jednoduchosti je krása a Mika šel tomuto heslu naproti. Díky tomu, že je video bez jediného střihu, působí Mikův upřímný projev jako jeho osobní zpověď.


Britský zpěvák s libanonskými kořeny má na svědomí tři studiová alba. To čtvrté vyjde letos v polovině června a již nyní jej mají možnost fanoušci předobjednat přes internet. Právě skladba Last Party bude patřit k baladickým okamžikům nové desky.

 

RATTLE BUCKET VS. SVĚT CELEBRIT

Vyčpělý svět celebrit a lidé, kteří jejich životy v přímém přenosu hltají, jsou ústředním tématem nového klipu Rattle Bucket. Člověk obklopen zdmi, jež sou tvořeny bulvárními plátky, nemá možnost úniku ze světa skandálů a životů těchto pokleslých hvězdiček. Jednu z celebrit si zahrál Jan Ozzy Pater z kapely The Fall Of Ghostface.

Brněnské trio vydalo po dlouhých pěti letech nové album, které nese název My American Dream. Nahrávka je k dispozici ke stažení zdarma. Pokud však chcete kapelu podpořit, můžete dorazit na nejbližší koncert 15. dubna v brněnské Melodce.

 

MOTHER'S ANGELS VZPOMÍNAJÍ

Loňský rok Mother's Angels byl našlapaný. Letní cestování po festivalech je samozřejmostí, a proto si na něj kapela zavzpomínala v novém klipu k singlu Blíž. Nejspíš proto, aby se spolu se svými fanoušky svědomitě připravili na léto nadcházející, kdy se opět všichni sejdou u pódia na louce.


Mother's Angels byli přizvání Michalem Hrůzou na jeho probíhající turné, z něhož zbývají poslední tři koncerty: 15.4. Liberec, 17.4. Tábor a 18.4. Ústí n. Labem. Dalším úspěchem byla nominace na cenu Žebřík 2014 v kategorii Objev roku.

 

KIESZA STOKRÁT JINAK

Mladá kanadská zpěvačka, které jistě nikdo neupře notnou dávku talentu, vypustila do světa videoklip k titulní písni aktuálního alba Sound of Woman. Samotná píseň by se dala považovat za hymnu něžného pohlaví, v klipu pak vidíme Kieszu běžící, stojící nebo Kieszu, která se ztrácí a prolíná v tu druhou.


Sound of Woman je oficiálně druhé Kieszino album. Debutovala už v roce 2008, nicméně právě Sound Of Woman znamenal vstupenku na mezinárodní půdu.

 

N.O.H.A. TENTOKRÁT VÁŽNĚ

Tuto mezinárodní kapelu známe především díky tanečním písním převážně s optimistickým nádechem. Tentokrát ale N.O.H.A. hraje na vážnou notu a v nové skladbě Speechless reaguje na aktuální světové dění, které jim rozhodně není po chuti. Celou píseň charakterizuje heslo: "Když je síla použita ke zničení ostatních, nemáme slov."

N.O.H.A. má členy z USA a Česka. Charakteristický hlas patří zpěvačce Kaia Brown z newyorkského Brooklynu, která se ke kapele přidala v roce 2013.

 

THE MACCABEES LETÍ TEPAJÍCÍM MĚSTEM

Dá se zachytit spěch? Ano, zeptejte se britských The Maccabees, kterým se to povedlo v nové skladbě Marks To Prove It. Vizuálu dominují zrychlené záběry na ulice tepajícího Londýna, kde auta jsou temným přílivem a drobní lidé jsou na těchto vlnách zuřivě unášeni. S použitými speciálními efekty vše tvoří přímo definici spěchu samotného.

Singlem Mark To Prove It dali britští kluci ochutnat sousto z připravované desky, která vyjde za měsíc, a prolomí díky ní tříleté studiové ticho.

 

text: David Stoklas

 


 

Mika vid 2015 01 TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít