TOP 7 videoklipů týdne (31.)

Vydáno 21.04.2015 | autor: redakce

David Hasselhoff v bizarní vzpomínce na osmdesátky, Snoop Dogg jako hrdina filmových plakátů, Ella Eyre v bujaré oslavě mládí. Mezi čerstvými videoklipy uplynulého týdne najdete i love-story skejťáka a baletky v klipu No Name, výlet po libereckém hoodu optikou rappera Rosecka a decentího Brandona Flowerse.

TOP 7 videoklipů týdne (31.) TOP 7 videoklipů týdne (31.)


david-hasselhoff-true-survivor


DAVID HASSELHOFF KŘÍSÍ OSMDESÁTKY

Kdo by nezavzpomínal na éru akčních filmů z osmdesátých a začátku devadesátých let, které se k nám po revoluci nahrnuly jako lavina. Režisér David Sandberg chtěl vzdát poctu právě těmto béčkovým akčňákům a na kickstarteru shromáždil dostatek financí, aby mohl natočit snímek Kung Fury.


Kdo jiný by se měl objevit v titulní skladbě než jedna z největších ikon té doby - David Hasselhoff. Videoklip ke skladbě True Survivor je jedna z nejpodivnějších věcí, které jste kdy viděli. Adolf Hitler, vikingové, dinosauři a mistři kung-fu. K naprosté šílenosti nechybí vůbec nic.

 

NO NAME O LÁSCE SKEJŤÁKA A BALETKY

Slovenští No Name se za natáčením nového videoklipu vydali do Prahy a rozhodně to stálo za to. Skladbu Povedz mi doprovodili o příběh mladého skateboardisty a baletky, kteří v sobě postupem času získávají zalíbení. Osud je k sobě svede náhodou a jejich love story má nakonec pohádkový konec. Jen málokomu se podaří sledovat tento videoklip, aniž by se mu na tváři neobjevil úsměv.

No Name připravují na letošní podzim novou desku, na které se píseň Povedz mi, jíž mají na svědomí bratři Timkovi, objeví. Igor Timko se navíc objevil na prknech Slovenského národního divadla v muzikálu Móric Beňovský.

 

PODIVNÁ ROISÍN MURPHY O VYKOŘISŤOVÁNÍ

Jedna z tváří irské alternativní scény zveřejnila videoklip se vskutku pozoruhodnou atmosféru. Skladba Exploitation, v níž se zaobírá vykořisťováním a manipulací, je přímo esencí podivnosti a zpěvačka se rozhodně nebála experimentovat. Píseň doplnila i o sugestivní vizuál, ve kterém ji můžeme spatřit ve všemožných emočních rozpoloženích.

Róisín Murphy dokázala studiového bobříka mlčení držet neuvěřitelných osm let. Prolomí ho letos v květnu, kdy jí vyjde její třetí deska Hairless Toys.

 

KLUK Z PLAKÁTU SNOOP DOGG

Snoop Dogg si dává na videoklipech opravdu záležet a sype z rukávu jeden lepší než druhý. Tentokrát si jako hlavní motiv vybral všemožné plakáty a obálky časopisů. To vše samozřejmě jemně doplnil o sličné dívky, naleštěná auta a zbraně, které jasně dávají najevo, kdo je tady pánem!


Jeho spolupráce s producentem Pharrellem Williamsem přinese ovoce již 12. května, kdy vyjde Snoop Doggova třináctá řadovka pod názvem Bush. Na desce se objeví také hlas samotného producenta, Stevieho Wondera a dalších.

 

BRANDON FLOWERS PŘINÁŠÍ POZITIVNÍ ČERNOTU

Frontman skupiny The Killers dokázal z černobílé vymačkat veškeré pozitivno, ač se může zdát, že je ho tam pramálo. Skladba Still Want You je pozitivní, roztančená a veselá a pozadu nezůstává ani nový videoklip.


The Desired Effect vyjde již 18. května, bude to jeho druhá sólová deska a fanoušci si ji mohou s předstihem objednat už nyní. Předchozí bahrávka Flamingo vyšla před pěti lety.

 

ELLA EYRE KAŠLE NA PRAVIDLA

Vypadnout z otravné práce, vzít dodávku, sbalit partu rozdováděných kámošů a vyrazit zbořit veškerá pravidla, co existují. Tak to vidí mladý objev Ella Eyre. Drum'n'bassový song Together nově doprovodila o stručný videonávod na to, jak si efektivně okořenit všední život. Together má našlápnuto stát se jednou z vlajkových lodí tanečních parketů letošního roku.

Ella Eyre už má své debutové album skoro hotové. Mělo vyjít už nyní v dubnu, avšak datum jeho vydání posunula až na konec května. Nechce ponechat nic náhodě, debutovka Feline musí být zkrátka tip-top.

 

TY NIKDY LABEL OKUPUJE SÍDLIŠTĚ

Jeden z čelních představitelů hip-hopového labelu Ty Nikdy Paulie Garand nepřestává strážit rodný Liberec jestřábím okem a pomáhá jiným dostat se na vrchol. Tentokrát rapperovi Roseckovi, jenž plánuje vydat novou desku, na kterou upozorňuje skladbou Stopy v betonu.

Jak nejlépe vizuálně ověnčit právě tuto první vlaštovku z avizovaného alba? Stačí pouhá procházka po jejich hoodu, pozdravit kámoše z labelu nebo si dát pořádný liberecký hamburger.


text: David Stoklas

 


david-hasselhoff-true-survivor TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít