TOP 8 videoklipů týdne (41.)

Vydáno 30.06.2015 | autor: redakce

Také uplynulý týden byl na videoklipy bohatý. Xindl X nazpíval mezinárodní duet, Lenka Dusilová se nechala inspirovat Star Wars, Jana Kirschner vystupuje jako hrdinka videohry, Švédka Tove Lo odhodila svršky a Jaksi Taksi "hejtují" léto. Novinky mají i The Chemical Brothers, Disturbed nebo Icona Pop.

TOP 8 videoklipů týdne (41.) TOP 8 videoklipů týdne (41.)

 cudzinkaXindl X a Mirka Miškechová zpívají v novém klipu o tom, jak se dva lidé odcizují

 

MEZINÁRODNÍ DUET XINDLA X

Xindl X pro svou loňskou desku Čecháček Made nahrál duet se Slovenkou Mirkou Miškechovou. Jde  o skladbu Cudzinka v tvojej zemi, která je, jak název napovídá, o odcizení a neshodách ve vztahu muže a ženy. Xindl X původně napsal jen svoji polovinu textu a nechal Mirku, ať dopíše ženský pohled na věc.

Letos na podzim uspořádá Ondřej Ládek akustické koncerty, kde vystoupí spolu s hosty, se kterými nahrával poslední album. Kromě toho ho čeká nabité léto. Za zmínku stojí například účinkování na festivalech Benátská! nebo Colours of Ostrava. 


HVĚZDNÉ VÁLKY LENKY DUSILOVÉ

Cosplay neboli kostýmová hra je v současnosti obrovský fenomén. Objevuje se i v novém klipu zpěvačky Lenky Dusilové a její Baromantiky. Vydáváme se v něm po stopách páru převlečeného za postavu ze sci-fi klasiky Star Wars. Celý nápad pochází od Adama Vopičky z Calm Season, který se rovněž ujal režisérského žezla.


Lenku Dusilovou v doprovodu Baromantiky můžete v létě slyšet například na Colours of Ostrava nebo u našich sousedů na slovenském Grape festivalu. Mimo to avizovala, že je na cestě další videoklip. Svůj vizuál bude mít skladba Indiánky.

 


THE CHEMICAL BROTHERS A JEJICH HRA SVĚTEL

Skladba Under Neon Lights, v níž The Chemical Brothers sekunduje zpěvačka St. Vincent, se snad ani nedala vizuálně doprovodit ničím jiným než zajímavými světelnými efekty. Ty trochu evokují drogový trip.

Fanoušci s napjetím očekávají vydání již v pořadí osmé desky, které je naplánované na 17. července. Již nyní jsou The Chemical Brothers na putování po letních festivalech, kde představují své nové skladby.


JANA KIRSCHNER VE VIDEOHŘE

Slovenská zpěvačka se navrací k albu Moruša: Čierna a singl Duch mesta doplnila o videoklip inspirovaný osmibitovou arkádovou hrou Jet Set Willy. Vizuál je zpracovaný velmi neotřele a zajímavě. Vydejme se tedy do města, jehož tajnými zkratkami nás Jana Kirschner provede.

Kirschner připravila i nová trička právě s motivem tohoto videoklipu. Dále kromě remixové desky pilně chystá nadcházející podzimní turné. Fanoušci se mohou těšit na hudebně i vizuálně zajímavou show. Zůstane však tentokrát pouze na Slovensku.


ROZDOVÁDĚNÉ POHYBY V PODÁNÍ ICONA POP

Holky ze švédského tanečního dua Icona Pop se v novém klipu k singlu Emergency rozhodly vsadit na spoustu rozličných oblečků, které občas připomínají produkci Lady Gaga. Taneční skladbu doplnily o občas šílené záběry. Za vše mluví pouhý začátek klipu, kdy je z plastikových pytlů na mrtvoly vytáhne opravdu podivná existence.

Úspěch zaznamenaly Icona Pop zejména se singly All Night, Girlfriend a I Love It. Letos mají v plánu přidat další desku, jejíž předzvěstí je skladba Emergency. Ještě předtím ale přes léto vyjedou s One Direction na severoamerické turné.


JINÝ POHLED NA LÉTO OD JAKSI TAKSI

Období letních prázdnin nemusí být vždy idylické. Své o tom vědí i Jaksi Taksi. V novém singlu Léto se věnují negativním aspektům nejteplejšího ročního období. Hořekují nad hordami krvežíznivých komárů, upocenými lidmi v MHD a spalujícím sluncem, které nepoužití opalovacího krému nikomu neodpustí.

Jaksi Taksi se rozhodli následovat trend a vytasili se s nekonvenčním letním hitem. Singl Léto má být součástí zamýšleného cyklu s názvem Čtvero ročních období, a tak je možné, že ještě uslyšíme i něco o padajícím listí nebo sněhu.


TOVE LO ODHODÍ NA PLÁŽI SVRŠKY

Švédská zpěvačka Ebba Tove Elsa Nilsson je známá především pod svým hudebním pseudonymem Tove Lo. V novém videoklipu, který doprovází skladbu Timebomb, se ocitáme na pláži, kde se několik párů snaží překonat vzájemné neshody. Snímek graduje záběry na samotnou zpěvačku, která se ke konci chaoticky zmítá v písku nahá.

Loni jí vyšla debutová deska Queen of the Clouds, kde můžeme ktuální singl spolu s hity Habits (Stay High) a Talking Body najít. Americký kontinent poctí Tove Lo podzimní koncertní sérií, během které celkem navštíví šestnáct měst.


DISTURBED NIČÍ MEDIÁLNÍ KORPORACE

Metalová kapela Disturbed se rozhodla pustit do velkých mediálních společností a v klipu The Vengeful One si rozhodně servítky nebere. Představuje zde tajuplného mstitele, jehož životní poslání je zničit média, která obyvatelstvo krmí pouze strachem a dělají z nich krvelačné zombie.

Disturbed ohlásili nové album, jehož oficiální uvedení na trh je naplánováno na 21. srpna. Bude se jmenovat Immortalized a o tom, že to bude opravdu nářez, přesvědčuje právě skladba The Vengeful One, která je první ochutnávkou z něj.

 

 text: David Stoklas

 


cudzinka TOP

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít