TOP 7 videoklipů týdne (42.)

Vydáno 07.07.2015 | autor: David Stoklas

V Karlových Varech právě probíhá Mezinárodní filmový festival, ale ani hudebníci nezůstávají s vizuální tvorbou pozadu. Abraxas si vyjeli na šlapadle, Lamb of God natočili násilný snímek, Totální nasazení dokonce mají videoklipy dva a Jason Derulo prožívá horor. Zajímavé novinky dále představili Poetry In Telegrams, Selena Gomez a Kendrick Lamar.

TOP 7 videoklipů týdne (42.) TOP 7 videoklipů týdne (42.)

 

kendrick lamar 2015 fullKendrick Lamar si v novém klipu střihnul pár akrobatických kousků

 

TOTÁLNÍMU NASAZENÍ JEDNO VIDEO NESTAČÍ

Nebývá moc zvykem, aby kapely dělaly videoklipy ke starým písním. Totální nasazení však jdou proti proudu a pořídili vizuál ke dva roky starému songu Number Two. V něm probouzejí svou dětskou zálibu ve westernových příbězích Vinnetoua a jiných postav tolik typických pro divoký západ.

Videa se dočkala i skladba Australská. Byl pojat mnohem jednodušeji a je vlastně pozvánkou na festival Valník, který se každoročně koná ve Slaném. Minulý rok tam Totáči zaznamenali své řádění, v hlavní roli se tak představí jejich fanoušci a festivalová atmosféra.

 


J
ASON DERULO, SPOUSTA TANCE A HOROR

Americký zpěvák a tanečník Jason Derulo využil v novém klipu obě své přednosti. Ocitáme se v tajemném sídle, kde je hlavní hrdina spoután a obklopen děsivými bytostmi v podobě zombie tanečnic. To by ale nebyl Jason Derulo, kdyby vše nedokázal mistrovsky vyřešit. A čím? No přece tancem.

Song Cheyenne, který doprovodil hororovým vizuálem, je k nalezení na jeho aktuální desce Everything is 4. Titulní singl tohoto alba, Want To Want Me, byl zveřejněn již počátkem března a stačil zbořit hitparády v mnoha zemích.


ABRAXAS HLEDAJÍ NA ŠLAPADLE KLID

Po dvou měsících přicházejí Abraxas s dalším videoklipem. Jak už napovídá název skladby Klid!, nepůjde o žádnou divočárnu. Pouze sledujeme pohodově laděnou kapelu, která se majestátně projíždí na stylovém šlapadle a čeří hladinu řeky Vltavy. Kolem vody se motá celý děj, neboť krom hudebníků sledujeme ještě pouť jednoho přestárlého punkáče.

Dle slov Slávky Jandy se mohou fanoušci těšit ještě na další dvě videa, spoustu koncertů a hlavně křest nového alba, který proběhne 16. září v pražském Lucerna Music Baru. V blízké době se Abraxas představí například 8. srpna v pražské Modré opici nebo o den později v Brně na Vaňkovka festu.


SVŮDNÁ SELENA GOMEZ SE SNAŽÍ DOSPĚT

Americká zpěvačka Selena Gomez se ze sebe vytrvale snaží dostat cejch hvězdy dětských pořadů od Disney. Její nová skladba Good For You je pro ni rozhodně krokem vpřed a i vizuál, kde (nejen) při ladných pohybech na pohovce působí velice svůdně, značí, že éra růžových šatiček a lízátek je dávno pryč.

Singl Good For You byl původně nahrán s rapperem A$AP Rockym a výsledek byl povedený. Pro obrazové ztvárnění se Selena Gomez rozhodla píseň o rapové části očesat. Teď je otázkou, zda to bylo k užitku čí spíše ke škodě.


KASKADÉRSKÉ KOUSKY KENDRICKA LAMARA

Rapper Kendrick Lamar má pro strach uděláno a pro dobré záběry je ochoten provádět doslova psí kusy. Videoklip ke skladbě Alright se natáčel v ulicích Los Angeles a Lamar předvedl zajímavé akrobatické kreace. Třeba se prošel po semaforu nebo balancoval na pouliční lampě. Výsledek je ohromně působivý a obzvlášť ve vysoké kvalitě jde o efektní podívanou.

Dvojnásobný držitel ceny Grammy vydal letos své třetí studiové album pod názvem To Pimp a Butterfly. Zmíněnou skladbu Alright má z velké části na svědomí jeden z nejznámějších producentů současnosti Pharell Williams.


LAMB OF GOD O NENÁVISTI A NÁSILÍ

Jedni z čelních představitelů moderní metalové scény se rozhodli věnovat násilí a nenávisti mezi lidmi. Ústřední roli zde hraje mladý pár, který si má očividně co říci. Za vše mluví finální scéna, kdy oba dva leží na zemi s nepřítomným výrazem a potoky krve líně stékají po tváři plné podlitin. Ještěže je klip černobílý.

Lamb Of God jsou u nás v Česku proslulí. Bohužel, pro některé negativně, neboť frontman Randy Blythe čelil obvinění za zabití fanouška během koncertu. Dokonce si odseděl nějaký ten čas v pankrácké věznici. I přes toto všechno právě dokončují nové album, které vyjde koncem měsíce a lze na něm nalézt několik skladeb inspirované naší zemí.


ZÁZRAČNÍ POETRY IN TELEGRAMS

Poetry In Telegrams je mezinárodní hudební projekt, který založil slovenský muzikant Johny Štefeček. Videoklip ke skladbě Miracles je volným pokračováním loňského snímku Juliet and Romeo. Vydáváme se v něm do lesa dýchajícího tajuplnou atmosférou a sledujeme děj kolem přízračné ženy. Příběh je v dokonalé harmonii se samotnou skladbou a s gradujícím rytmem a naléhání zpěváka Johnyho Štefečka eskaluje i osud hlavních postav.

Singl Miracles pochází z EP Desperate Lovers, které sklidilo úspěch jak na Slovensku, tak i v zahraničí. O bicí se postaral Thomas Lang, jenž bubnoval s Robbiem Williamsem.

 

 

 text: David Stoklas


 

 

kendrick lamar 2015 top

 

 

 

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít