TOP 9 videoklipů týdne (46.)

Vydáno 04.08.2015 | autor: David Stoklas

Počet zajímavých videoklipů minulého týdne skoro atakoval desítku. Na co se tedy určitě podívat? Ondřej Brzobohatý mění identity, Michael Kocáb je v bizarní společnosti, El Nino zažije románek s Terezou Kerndlovou a Foals nahráli interaktivní klip. Nezapomeňtě ještě na Florence And The Machine, Lola, Zrní, The Weeknd a The Truth Is Out There.

TOP 9 videoklipů týdne (46.) TOP 9 videoklipů týdne (46.)

 

MICHAEL KOCAB 2015 - FULLMichael Kocáb stále dokazuje, že do rockového důchodu má ještě daleko

 

LOLA BĚŽÍ VSTŘÍC LÉTU. A VOUSŮM

Slunce, pohoda a dobrá nálada. To vše stačí pro popis nového klipu kapely Lola, dříve známé jako Lola běží. "Letošní léto vychází perfektně. Spolupracující počasí, boží koncerty a akce... zastavili jsme s dodávkou na jedné z cest, co nás oslovila, a natočili pro fanoušky takovej letní pozdrav, který už s námi občas zpívají naživo," komentuje nový klip basák Jakub.

Lola vznikla v roce 2012 a zatím má na účtu jediné album. Další je však už na cestě. Kluci se plánují zavřít někam do divočiny na horskou chatu a přísahali, že dokud nebude nová deska na světě, tak se neoholí!


ONDŘEJ BRZOBOHATÝ SVÁDÍ TAŤÁNU KUCHAŘOVOU

Ondřej Brzobohatý se (nejen) ve videoklipu ke skladbě Indentity zamiloval do krásné miss Taťány Kuchařové. Aby ji svedl, udělá cokoliv. Dokonce je ochoten být někým jiným, takže se zvládá převtělit do Bena Cristovao nebo Karla Gotta. Nakonec však zjistí, že nejlepší je být sám sebou.

Album Identity vyšlo v květnu minulého roku. Půl roku od vydání se mohl Ondřej Brzobohatý chlubit zlatou deskou a letos v březnu už dokonce platinovou.


ZRNÍ LETÍ DO VESMÍRU, POLEŤME TAKÉ

Píseň Lazar z poslední desky Následuj kojota skupiny Zrní je o nesvobodě a rolích, které hrajeme a chceme z nich uniknout. Skladba s výraznými biblickými motivy nabádá k tomu, aby všichni byli svobodní a hráli role, které chtějí, nikoliv ty, které musejí.

Videoklip má na svědomí výtvarník a písničkář Jakub Čermák, který pro Zrní už dříve ztvárnil dva další videoklipy. "Líbí se nám jednak jeho výtvarnej styl a přístup, ale taky je to náš dobrej kamarád, se kterým si rozumíme lidsky a chápeme se v tom, co chceme svojí tvorbou sdělit," říká ke spolupráci zpěvák Jan Unger.


FOALS SLEDUJÍ TRENDY A LÁKAJÍ NA INTERAKTIVITU

Poslední dobou se s panoramatickými videoklipy doslova roztrhl pytel. Pozadu nezůstávají ani britští Foals, kteří takto zkrášlili skladbu Mountain At My Gates. Diváci mají možnost si vybrat, jakým směrem se budou na kapelu hrající v působivém prostředí dívat. Ale jedno je jisté: pohledu na frontmana Yannise neuniknou.

Britská kytarovka plánuje koncem srpna vydat už čtvrtou studiovou desku. I tentokrát bude rozmanitá, jak už bývá u Foals zvykem. Pětice bude dále hostem slovenského Grape festivalu, který se koná 14. a 15. srpna.


EL NINO SI NOTUJE S TEREZOU KERNDLOVOU

Rapper El Nino si v novém vizuálu vyzkouší vztah s Terezou Kerndlovou. Videoklip je vskutku výpravný a je opravdu vidět, že si na něm dal brněnský rapper záležet. Teď už se jen nabízí pouze jediná otázka: Jak tento filmový vztah skončí?

El Nino už dlouho svým fanouškům slibuje novou desku. Dočkají se už během pár týdnů. Nové album je již na cestě a bude k dostání v září. Skladba Nejsme to my, kde mu sekunduje právě Tereza Kerndlová, patří k ochutnávkám z připravované nahrávky, jež ponese název Nikdy zpět dolů.


HOŘÍCÍ TANEČNÍK THE WEEKND

Američan The Weeknd se stal vystupujícím v kabaretu. V aktuálním videoklipu zavítáme na jedno z jeho vystoupení, které se, soudě podle výrazů publika a jeho ovacím, těší velké oblibě. Taneční zápal je tak obrovský, že zpěvák vzplane. A to doslova.

Za pseudonymem The Weeknd se schovává Abel Tesfaye. Jeho skladby se úspěšně uchytávají v rádiovém éteru, překypují hitovostí a lze čekat, že o tomto mladíkovi určitě ještě uslyšíme.


FLORENCE AND THE MACHINE A KRÁSY SKOTSKÉ PŘÍRODY

Florence Welch a její The Machine sypou z rukávu jeden působivý videoklip za druhým. Tentokrát se vydáváme okusit drsnou tvář nelítostně krásné a upřímné skotské přírody. Během takřka deseti minut na nás Florence působí emočním kulometem a je velmi těžké odtrhnou oči od této působivé podívané.

"Je to jedno z nejhezčích míst, kde jsem natáčel. Skotské pobřeží je úchvatné, krásné a drsné, což je ideální mix estetiky. Natáčeli jsme v zimě, byla to zima brutální a zároveň nekonečně inspirující," řekl režisér klipu Vincent Haycock, který s Florence And The Machine natočil již předchozí klipy.


MEZINÁRODNÍ MICHAEL KOCÁB

Michaela Kocába je zajisté zbytečné představovat. Skladba Aftershocks, která je nově doplněna i o potemnělý a nadupaný vizuál, pochází ze stejnojmenného alba, které vyšlo minulý rok v únoru. Kocáb se na něm poprvé odchýlil od rodné češtiny a nazpíval ho v angličtině.

Na albu Aftershocks se podíleli mimo Michaela Kocába ještě australský kytaristy žijící v Česku Glenn Proudfoot, baskytarista skupiny UFO a Mr. Big Billy Sheen a Proudfootův krajan bubeník Virgil Donati.


THE TRUTH IS OUT THERE NA POLSKÉ PLÁŽI

Ostravská post-hardcore parta není na české klubové scéně žádným nováčkem. Za novým vizuálním materiálem neváhali cestovat až na sever Polska k městečku Leba. "Písek v zubech, spálená kůže, vítr bodající do očí. Skladba o smrti a umírání, o životě. O smíření, které bolí. To je Dying Light a první singl z naší první opravdové desky." Slova samotné kapely, která dokonale charakterizují nový klip.

Při poslechu starších písní této kapely se jen těžko ubráníte přirovnání k britským Enter Shikari. Nicméně v novém singlu na elektronice ubrali a dali větší prostor kytarám. Křest nové desky proběhne 4. září v ostravském klubu Barrák.


MCIHAEL KOCAB 2015 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít