VIDEO: Minulou desku natočil na mobil, teď má James Harries výborný singl Salvation

Vydáno 06.08.2015 | autor: redakce

Britský písničkář žijící v Česku James Harries se v novém singlu vydal po cestě vkusného popu. Singl Salvation láká na jeho novou desku, která vyjde už 28. srpna. Naváže tak na minulou řadovku, jež byla celá natočená na mobilní telefon. 

VIDEO: Minulou desku natočil na mobil, teď má James Harries výborný singl Salvation VIDEO: Minulou desku natočil na mobil, teď má James Harries výborný singl Salvation

 

James-Harries-2-mail CMarkéta-BendováJames Harries žije už přes 15 let v Praze

"Píseň Salvation vznikla v malém hotelu v Holandsku, kde jsem se ocitl úplně sám. Byl jsem jediný host, a tak se mě milá dáma z hotelu zeptala jestli mě tam může nechat, že by chtěla mít volno. Dostal jsem klíče od všech pokojů a místností, a než jsem se nadál, byla pryč. Obešel jsem celý hotel s kytarou v ruce, usadil jsem se nakonec na recepci a začal hrát Salvation. Je v ní cítit stesk po domově, ale na druhé straně i určitá vzdorovitá naděje a přesvědčení, že jsem konec konců velice šťastný muž. Všichni se pořád za něčím ženou, takže pak ani nejsou schopní ocenit to, co mají," vypráví zpěvák.

Klip režíroval Tomas Janecka, který se snažil emoce obsažené v písni ztvárnit elegantně a jednoduše. A nutno říci, že se mu to povedlo. Skladba je oproti předchozí komorní tvorbě písničkáře původem z Manchesteru přímočařejší a možná zaujme i mainstreamové publikum.

Harries žje už přes 15 let v Praze. Bývá někdy přirovnáván k Damienu Riceovi nebo Jeffu Buckleymu, časopis Rolling Stone o něm dokonce psal jako o "zlatém hlase". V Česku je znám i jako autor hudby k filmu Lidice. Předchozí desku Voice Memos: a collection of songs I recorded on my mobile phone z roku 2013 nahrál na mobilní telefon. 

Album vyjde 28. srpna na domácím labelu Tranzistor a o distribuci se postará Supraphon. Křest se uskuteční 15. září v Experimentálním prostoru NoD.

tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít