VIDEO: Tichá dohoda vyjede v nové sestavě na turné. Takhle bude znít

Vydáno 10.08.2015 | autor: redakce

Tichá dohoda po vydání alba Kladno - Manchester hlásí nazkoušeno a vyrazí na první veřejné vystoupení s hostující Zuzanou Vintrovou za mikrofonem. Dlouholetá zpěvačka Blanka Šrůmová formaci opakovaně opustila loni v září. Podívejte se, jak to jde kapele v nové sestavě - zveřejnila totiž video ze zkušebny.

VIDEO: Tichá dohoda vyjede v nové sestavě na turné. Takhle bude znít VIDEO: Tichá dohoda vyjede v nové sestavě na turné. Takhle bude znít

 

Zuzana Vintrová 2 smallZuzana Vintrová nahradila za mikrofonem Blanku Šrůmovou

"V červenci jsme si pronajali malý sál, kde jsme zkoušeli, jak vyřešíme zreformovanou sestavu. To video je punkový, samozřejmě, ale pravdivý. Je to prostě pracovní záznam zkoušky, kde nic neskrýváme, včetně například pomocného listu s textem v Zuzanině ruce, ale rozhodli jsme se ho vypustit pro jeho živelnost a energii. Je jasné, že si Tichá dohoda zachovala energii i svého ducha," říkají muzikati.

Reformovaná Tichá dohoda hraje v rozšířené sestavě, která umožňuje bohatší a pestřejší sound. Vedle zbylých členů kapely (kapelníka a rytmiky) a hostující zpěvačky se na koncertech objeví druhá kytara (případně banjo), klavír a saxofon a od podzimu rovněž housle a violoncello.

Skupina v nové sestavě poprvé vystoupí tuto sobotu 15. srpna na festivalu Žafest v Lovosicích. Setlist je sestaven z klasických skladeb Tiché dohody se speciálním blokem věnovaným aktuálnímu albu Kladno – Manchester, které vyjde v říjnu rovněž na vinylu a skupina se ho chystá pokřtít na koncertech v Praze a na Kladně.

Na rok 2016 plánuje skupina nové album a turné včetně tzv. "valné hromady", na níž se sejdou všichni současní i bývalí členové k příležitosti 30. výročí vzniku kapely.

tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít