TOP 7 videoklipů týdne (54.)

Vydáno 29.09.2015 | autor: David Stoklas

Sedmička povedených klipů z minulého týdne je opravdu různorodá. Halsey nabízí akci a děsivé vize, Marpo se vydal do Dubaje a Majk Spirit zase na dráhu zločinu. Neopomeňme Davida Gilmoura, Lukáše Chromka, Troye Sivana a Reng'd'Beng!.

TOP 7 videoklipů týdne (54.) TOP 7 videoklipů týdne (54.)

 

LUKÁŠ CHROMEK 2015 FULLProducent Lukáš Chromek se rozhodl pro sólovou kariéru

 

HALSEY SERVÍRUJE DĚSIVOU DYSTOPII

Pokud jste fanoušci sci-fi snímků a postapokalyptických příběhů, určitě najdete zalíbení v novém snímku od mladičké zpěvačky Halsey. Nabízí v něm skvělý příběh, akční scény a celý klip je zabalen do atmosféry, která trochu připomíná současný filmový hit Hunger Games.

Ashley Frangipane, jež si zvolila pseudonym Halsey, právě oslavila jednadvacáté narozeniny. Na konci srpna debutoval albem BADLANDS. Název desky je metaforou pro zničenou a osamělou náladu, již měla mladá zpěvačka při psaní skladeb.

 

MARPO S EKTOREM RAPUJÍ NA DUNÁCH

Minulý týden oficiálně začal podzim. Marpo a jeho fellas proto raději natočili klip, který nabízí slunce a rozpálenou poušť. Za záběry pro nový vizuál neváhali cestovat až do dalekého Dubaje, kde místním šejkům ukázali, jak se rapuje v České republice!

Marpo pracuje na nové desce. Prvním singlem z ní je právě song Mladá Krev, kde mu sekunduje kolega Ektor. Na celou nahrávku se můžeme těšit už po novém roce. Album s názvem Lone Survivor vyjde v únoru.

 

DAVID GILMOUR NABÍZÍ POHLED DO ZÁKULISÍ

Veterán legendárních Pink Floyd připravuje turné k nové desce Rattle That Lock. Nový klip ke skladbě Today je pohledem do zákulisí příprav na náročnou šňůru. Nehledejme tedy žádné vymazlené příběhy a sledujme skupinku geniálních muzikantů. A že jim to jde!

Rattle That Lock je Gilmourovým čtvrtým sólovým albem a navazuje na desku On An Island z roku 2006. O texty písní se opět postarala Gilmourova manželka Polly Samson a i syn Gabriel přiložil ruku k dílu. Ve skladbě In Any Tongue si zahrál na piano.

 

MAJK SPIRIT ZKOUŠÍ KARIÉRU ZBOJNÍKA

Že by se Majk Spirit rozhodl s rapem přestat a raději vyzkoušet kariéru zločince? Shodneme se jistě na tom, že to není potřeba. Skladba Zbojník je doprovozena vskutku propracovaným klipem. Záběry z úchvatné přírody střídají obličeje známých slovenských tváří. Mezi nimi jsou například Richard Müller nebo Peter Lipa.

"Napadlo nás pozvat 'zbojníky' hudebního průmyslu ze všech žánrů. Lidi, kteří si šli za svým, nepřizpůsobili se trendům a byznysu, vyšlapali si vlastní cestu," říká Majk Spirit o konceptu nového videoklipu.

 

TROYE SIVAN BOJUJE PROTI HOMOFOBII

Troye Sivan ve svých patnácti letech rodičům oznámil, že je gay. Homosexualita a pohled druhých na ni je častým tématem jeho hudby. Teď dokonce nahrál trilogii videoklipů, která sleduje mladý chlapecký pár. Ten musí bojovat s nepochopením okolí. Druhý klip doprovodil skladbu Fools. Třetí díl ukáže, jak to celé skončí. A zatím to na šťastný konec nevypadá.

Troye Sivana můžeme znát spíše díky jeho filmové aktivitě. Zahrál si například v X-Men Origins: Wolverine. Jeho nejnovější EP Wild vyšlo na začátku září a obsahuje celkem šest songů. Patří mezi ně i Fools.

 

LUKÁŠ CHROMEK BALÍ HOLKY NA STAROU ŠKODOVKU

Lukáš Chromek vytáhnul starého Rapida a vyjel s ním svádět krásné slečny. Jeho poslední obětí je známá modelka a hráčka golfu Kateřina Klausová. Nový klip, jenž je přímo esencí pohody a překypuje láskou, režíroval Adam Vopička z Calm Season, kterým Lukáš produkčně pomáhal.

Singl Chci Tě je Chromkovou sólovou prvotinou. Můžete ho ale znát například z již neexistujících Airfare nebo jako šikovného producenta. Teď se ale rozhodl vytáhnout písně z šuplíku a vydat konečně vlastní desku.

 

RENG'D'BENG! POPRVÉ A HNED DĚSIVĚ

Pohrobek kapely Killerpanda má venku nový klip. Vydáváme se v něm do ordinace jejich zpěváka, kde můžeme sledovat konfrontaci doktora a pacientky. Tu si zahrála naše redaktorka Alena Bílková. Klip režíroval Michal Skořepa, frontman Stroy.

Reng'd'Beng! vydali své debutové album už minulý rok. Nese název A jako Eva a kluci ho dali k dispozici za necelých padesát korun. Jičínskou kapelu můžete naživo vidět například 3. října v Ostravě nebo 31. října v jejich rodném městě.

 

text: David Stoklas


LUKÁŠ CHROMEK 2015 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít