Žena roku v hudbě? Podle Billboardu Lady Gaga!

Vydáno 01.10.2015 | autor: redakce

Také letos vyhlašuje prestižní americký magazín Billboard anketu Žena roku. Tentokrát bude královnou slavnostního večera Womens In Music 11. prosince v New Yorku Lady Gaga.

Žena roku v hudbě? Podle Billboardu Lady Gaga! Žena roku v hudbě? Podle Billboardu Lady Gaga!

 ahsLady Gaga bude hlavní hvězdou 5. sezóny seriálu American Horror Story


Lady Gaga má za sebou velmi úspěšný rok, který nyní korunuje oceněním od Billboardu. Získala ho navdzory faktu, že nevydala žádné nové album ani neměla komerční hit v rádiích. O zpěvačce však bylo hodně slyšet v souvislosti s její proměnou z extravagantní divy v dámu se skvělými hlasovými možnostmi, která obohacuje vkus mladé generace o jazz i silné klavírní balady.

Interpretka zaujala svým vystoupením na udílení Oscarů, kde nadchla televizní publikum medley z hudebního filmu Sound of Music. Získala také cenu Grammy za jazzovou desku s Tony Bennettem, s nímž absolvovala společné turné. S velkým ohlasem také zahájila první Evropské hry v Baku a nazpívala emotivní skladbu Till It Happens To You k dokumentu o sexuálním násilí The Hunting Ground. Od 7. října z ní bude i televizní hvězda, objeví se totiž v hlavní roli 5. řady populárního seriálu American Horror Story. 

"Ocenění Woman of the Year vždy představuje to nejlepší z hudby a ctí klíčovou osobnost, která byla hlavní postavou dění v daném roce. Nikdo tento popis neztělesňuje více než Lady Gaga v roce 2015. Od jejího úchvatného výkonu na Oscarech, turné s Tony Bennettem, nadaci podporující dobré životní podmínky mladých lidí až po její novou roli TV hvězdy neexistuje jiná žena, která by dominovala vkusu a evoluci populární kultury víc než Lady Gaga," prohlásila za oranizátory Janice Min.

Billboard, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít