UMAKART VYRÁŽÍ NA FESTIVALY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Jaromír Švejdík, Jan P. Muchow a Dušan Neuwerth, neboli UMAKART, je původně studiový projekt, který se nyní představí jako regulérní kapela na festivalech.

UMAKART VYRÁŽÍ NA FESTIVALY UMAKART VYRÁŽÍ NA FESTIVALY

Nikdo na začátku nevěděl, zda Umakart nebude projekt, který zasvítí jen na malou, byť oslnivou chvíli, a pak se Jaromír Švejdík, Jan P. Muchow a Dušan Neuwerth rozutečou zpátky za svými skupinami Priessnitz, The Ecstasy Of Saint Theresa a Tata Bojs. Nestalo se tak.



Loňské debutové album Manuál, které vyšlo na značce Escape, sklidilo skvělé recenze, skupina se vydala na turné, na kterém předvedla, že dokáže být i zajimavou a dobrou živou kapelou. Koncertní podoba Umakartu se vyznačuje až nečekanou energií a atmosférou. Během turné se ustálila koncertní sestava. Trojici Švejdík, Neuwerth a Muchow doplnili na pódiu klávesista Jiří Hradil (jinak člen skupiny Chorchester, hraje také s Tata Bojs) a bubeník Tomáš Neuwerth z kopřivnické kapely Nierika.

Umakart se nyní chystá na řadu letních festivalů. 8. července zahraje na Colours Of Ostrava, 15. července vystoupí na Slovensku na festivalu Bažant Pohoda, 16. července v Boskovicích, 13. srpna v Táboře na Love Planet, 2. září zahraje na festivalu Střekovská mumie v Ústí nad Labem, 3. září v Brně na Semtex Culture.

Na letních koncertech zazní i některé nové skladby. Druhé album se již totiž zvolna rýsuje. „Písničky jsou z části inspirované scénářem Jaroslava Rudiše k filmu Grandhotel, který letos v srpnu začne natáčet David Ondříček. Naskycovaných máme zatím asi šest písniček. Deska by mohla vyjít snad někdy příští rok,“ prozrazuje Švejdík.



www.umakart.com
zavřít