Je pro nás čest soupeřit s Adele, říkají Foo Fighters

Vydáno 09.02.2012 | autor: redakce

Lídr Foo Fighetrs David Grohl přiznal, že je pro kapelu ctí utkat se v boji o ceny Grammy s pěveckou divou Adele. Slavnostní udílení cen proběhne tuto neděli 12. února Los Angeles.

Je pro nás čest soupeřit s Adele, říkají Foo Fighters Je pro nás čest soupeřit s Adele, říkají Foo Fighters

Foo_Fighters_014Přesto, že Adele je konkurentkou Foo Fighters ve všech šesti kategoriích včetně Alba roku, uvedl Grohl upřímně, že je pro něj čest soupeřit se zpěvačkou, která má na svém kontě album 21, jenž zabírá přední pozice hitparád i žebříčků prodejnosti.

"Jsem rád, že jsme s Adele ve stejných kategoriích. Znamená to,že jsme něco udělali správně. Dala nám tím naději. Udělala neuvěřitelnou desku a je neuvěřitelná umělkyně, takže je jasné, že stoupá na vrchol," uvedl Grohl.

Zpěvák dále dodal, že si nepřipravil žádnou řeč pro případ, že by nějakou z cen vyhráli. "Nikdy jsem si neplánoval, co říct, kdybych se dostal na pódium. Můj otec psal projevy a moje matka jako učitelka musela mluit na veřejnosti. Takže jedna věc, kterou jsem se naučil, je, že bych nikdy řeč neměl číst," vypráví Grohl.

"Prostě chci jít a dát to. Poslední, co chcete, je odtamtud odejít, s připraveným projevem v kapse, který jste ani nedostali prostor přečíst," dodal frontman.

Není to poprvé, co Grohl Adele takto veřejně pochválil. Minulý měsíc tvrdil, že hudební průmysl by potřeboval více umělců jako je ona, a trval na tom, že lidé budou ochotni kupovat alba, pokud budou všechna stejně dobrá, jako deska 21.

Jak Foo Fighters, tak Adele mají na slavnostní udílení cen naplánovano živé vystoupení. Foo Fighters zahrají s Davidem Guettou, pro Adele to zas bude první veřejné vystoupení od doby, kdy prošla operací a léčbou hlasivek. 



text: map, foto: archiv 


kopie - foos2

 

zavřít