Co vychází v září: přehled novinek

Vydáno 20.09.2015 | autor: redakce

Ani druhá polovina září nebude na zajímavé tituly slabá. Novinku má pro fanoušky Joe Bonamassa, který navíc brzy dorazí do České republiky, připomenou se i New Order nebo Disclosure. Z domácích kapel se o slovo hlásí Please The Trees.

Co vychází v září: přehled novinek Co vychází v září: přehled novinek

neworder audioNew Order vydávají už svou desátou desku


bonamassa liveJoe Bonamassa - Live At Radio City Music Hall

První polovinu léta strávil Joe Bonamassa v Nashvillu, kde nahrával své nové album – Live At Radio City Music Hall. Jde o 75 minut hudby, 2 nové skladby, 9 nově nahraných songů z živých vystoupení. K prodeji bude CD/DVD set, kde kromě hudby fanoušci naleznou také záběry ze zákulisí a dosud nepublikované fotografie muzikantova dětství, domova a hudebních začátků. Bonamassa se brzy ukáže i českým příznivcům, 5. října zavítá do pražského Fora Karlín.




new-order music-completeNew Order - Music Complete

Už podesáté se studiově připomínají angličtí New Order. Na desce Music Complete přitom hostují zajímaví hosté, hned v několika písních je to Elly Jackson aka La Roux. Nechybí ale ani Brandon Flowers či Iggy Pop. Z jedenáctky písniček už fanoušci znají singly Restless a Plastic. Kapela zformovaná na začátku osmdesátých let se vrací s novou deskou po nezvykle krátké době, předchozí řadovka Lost Sirens vyšla předloni.




disclosure-caracalDisclosure - Caracal

Britské elektronické duo Disclosure se druhou studiovkou pokusí navázat na úspěšná debut. Že nabídnou zajímavou sestavu hostů, bylo jasné už z prvních dvou singlů - zatímco s Holding On jim pomohl jazzman Gregory Porter, do Omen si opět přizvali Sama Smitha. Ke slyšení ale budou i Lorde, The Weeknd, Kwabs či Miguel. Deska trvá v základní edici 52 minut a obsahuje 11 skladeb.





Please-The-Trees-by-Julie-Hrncirova2015Please The Trees - ( /\ r |> [Carp]

( /\ r |> [Carp] je čtvrté řadové album v diskografii Please The Trees, vychází 3 roky roky po předchozím A Forest Affair. Kapela ho nahrála během čtyřiadvaceti hodin v americkém Detroitu ve studiu High Bias Recordings. Za pultem seděl Chris Koltay (Akron/Family, Liars, Swans, Deerhunter, A Place To Bury Strangers, Father John Misty a další). 



Dále vychází:

  • Dead Weather - Dodge And Burn
  • Buildng 429 - Unashamed
  • Peaches - Rub
  • Graveyard - Innocence & Decadence
  • Tesseract - Polaris
  • Tsjuder - Antiliv

 



Rattle6302David Gilmour - Rattle That Lock

Rattle That Lock je Gilmourovým čtvrtým sólovým albem a navazuje na desku On An Island z roku 2006, která se stala v Británii #1 albového žebříčku. Legendární osobnost Pink Floyd se opět opírá o texty své manželky Polly Samson, koproducentem alba se stal – kromě samotného Gilmoura – i Phil Manzanera. Po prvním singlu, jímž byla zvolena titulní píseň, vyšla nedávno i druhá ochutnávka jménem Today.




lana-del-rey-honeymoon-album-coverLana Del Rey - Honeymoon

Jen rok a čtvrt po minulé desce Honeymoon přichází Lana Del Rey s novou řadovkou. Jmenuje se Honeymoon a zpěvačka z ní už stihla zveřejnit několik singlových ochutnávek. Kromě několika promosinglů vydala v létě i píseň High By The Beach, která překvapila akčním videoklipem. Jinak se ale Del Rey i na čtvrté studiovce zřejmě nechá unášet na vlnách jemné retro nostalgie.



 


Miro Zbirka-Miro-front 2cd edice TZMiroslav Žbirka - Miro

Ve slavných londýnských Abbey Road Studios vznikala Žbirkova novinka MIRO. Vychází jako komplet obsahující disk s písničkami v angličtině a druhý nosič se slovenskými nahrávkami. Potěšeni budou i fanoušci vinylů, novou hudbu si totiž mohou pořídit i na pověstné černé desce. Všechny písně napsal zpěvák sám. Anglických textů se ujal dvorní textař kapely Cream a autor mnoha známých skladeb Pete Brown.



Keith Richards Packshot1Keith Richards - Crosseyed Heart

Kytarista The Rolling Stones Keith Richards si na novou sólovku počkal dlouhých 23 let. Dosud poslední album Main Offender totiž vydal už v roce 1992. Na nové desce Crosseyed Heart se objeví celkem 15 skladeb včetně americké folkové klasiky Goodnight, Irene. Pro uznávaného muzikanta to bude třetí sólová řadovka. Prvním singlem byla v červenci píseň Trouble.




prince hitnrunPrince - Hit N Run Phase One

Nestárnoucí Prince uvedl nové album v premiéře přes streamovací servis TIDAL. Hit N Run Phase One je už jeho 35. studiovým albem. Loni přitom vyslal do světa hned dvě nahrávky najednou - Art Official Age a PLECTRUMELECTRUM se skupinou 3rdeyegirl. Čerstvá novinka obsahuje 11 skladeb.

 




Dále vychází:

  • Carly Rae Jepsen - Emotion
  • Chris Cornell - Higher Truth
  • Kamelot - Vyznání
  • Robin Schulz - Sugar
  • Kwabs - Love + War



duran-duran-Paper-GodsDuran Duran - Paper Gods

Také Duran Duran potěší fanoušky novým studiovým materiálem. Na desku Paper Gods si pozvali řadu zajímavých hostů, jako jsou Nile Rodgers, Janelle Monáe, Mr. Hudson, Kiesza nebo třeba herečka Lindsay Lohan. V základní edice nabídne čtrnáctá řadovka britské kapely 12 nových písniček. Na album už upozornilo několik singlů, pilotem byl před prázdninami song Pressure Of.





 

Landa Daniel - Zito - cover-D-RDaniel Landa - Žito

Daniel Landa novým albem Žito utne šestiletou pauzu mezi studiovými deskami. Novinka vyjde v den Landova Velekoncertu v pražských Letňanech 12. září. Do běžné obchodní sítě se dostane ihned poté. Hudbu a texty si zpěvák napsal sám, výjimku tvoří pouze úvodní buditelská lidová píseň Bývali Čechové a song To je válka! s hudbou Noida. Deska má podle vydavatele překvapivě živý, aranžérsky pestrý a přitom nekompromisně energický rockový sound, jakým si Landa získal posluchače už na svých prvních a asi nejslavnějších sólových titulech Valčík a Chcíply dobrý víly.


leona-lewis-i-am-coverLeona Lewis - I Am

Po slabší prodejnosti posledních dvou alb plánuje Leona Lewis návrat na vrchol žebříčků. Její pátá studiovka má všeříkající název I Am a je její první deskou po odchodu od vydavatelství Syco Simona Cowella. První singl Fire Under Me Feet zveřejnila bývalá královna X Factoru už před prázdninami, další dva kousky pak následovaly v průběhu léta.





thatsthespiritBring Me Tho Horizon - That's The Sprit

Britští rockeři se vraceji po dvou letech od předchozí nahrávky Sempiternal. Novinka nabídne 11 písní v produkci samotné formace, konkrétně Jordana Fishe a Olivera Sykese. Kapela už zveřejnila songy Drown, Happy Song, Throne a naposledy True Friends. Očekává se, že skupina bude prohlubovat rostoucí inklinaci k mainstreamu.







slayer repentless coverSlayer - Repentless

Pro Slayer bude nové album Repentless znamenat návrat po 6 letech od poslední řadovky World Painted Blood. Brzy bude představen i videoklip k titulnímu songu. Kapela v něm zavítá do věznice. Kromě toho, že diváci uvidí své oblíbence hrát mezi oranžovými mundúry, dojde i na spoustu krve a násilí.

 

 

 

Dále vychází:

  • Imodium - G2 Acoustic Stage
  • Nero - Between II Worlds
  • Mobb Deep - The Infamous
  • Stratovarius - Eternal
  • Tarja - Ave Maria

 

 


 

Iron Maiden - The Book Of SoulsIron Maiden - The Book Of Souls

Po pěti letech od předchozí desky The Final Frontier přicházejí Iron Maiden se svou šestnáctou řadovkou. V srpnu ji avizoval singl Speed Of Light, který nás v doprovodném klipu provedl světem počítačových her. Album vychází na dvou discíh, celková stopáž přesahuje 90 minut. Příští rok vyrazí skupina i na velké světové turné. Zastávky zatím neznáme, jisté ale je, že v Evropě se Bruce Dickinson a spol. budou pohybovat od května do srpna.




Voxel - Motýlí EfektVoxel - Motýlí efekt

Debutovou desku All Boom! vydal teprve loni, ale úspěch hitu V naší ulici a proměna z kluka, co objížděl diskotéky, v písničkáře s pozitivními texty Voxela nakoply. Druhá studiovka Motýlí efekt proto vychází už po roce a čtvrt. Název vyjadřuje myšlenku, že i sebemenší maličkosti můžou otřást naším světem. Kromě zmíněné písničky V naší ulici a nedávného singlu Jednou už stihl Voxel zveřejnit i songy V čase zpátky a My dva.




STO ZVIRAT MMN1Sto zvířat - Ministerstvo mýho nitra

Desáté album Sto zvířat, Ministerstvo mýho nitra, vznikalo během posledních dvou let na texty Tomáše Belka, pod hudbou je podepsán tradičně Honza Kalina. Jde o návrat ke zvířecím kořenům se 14 svižnými tragikomickými písněmi. Žánrově zamířila skupina i do stylů pro ni ne zcela typických, jako jsou funky nebo latina. Křest proběhne 22. října ve Velkém sále pražské Lucerny, kde kapela rovněž oslaví 25. narozeniny.




the libertines cover 15The Libertines - Anthems For Doomed Youth

Peter Doherty je prý konečně "čistý", což je signál pro návrat The Libertines. Ti vydali poslední desku už před 11 lety. Anthems for Doomed Youth obsahuje i singly Gunga Din a Glasgow Coma Scale Blue. Základní verze nabídne 12 písniček, deluxe edice bude ještě o 4 tracky bohatší. Naživo můžete The Libertines vidět třeba v polovině září v Berlíně, kde budou patřit k hvězdám tamní Lollapaloozy.

 

 




aha cast In steelA-ha - Cast In Steel

Další z návratů obstarají norští A-ha. Cast In Steel je jejich jubilejní desáté studiové album, první po šesti letech. Pozornost vzbudil hned první singl Under The Makeup, nahraný s velkým orchestrem. Nedávno se dočkal také svého videoklipu. V rámci comebacku zahrají A-ha i na festivalu Rock In Rio, čímž oslaví třicáté výročí vzniku. Celkem je na nové desce 12 skladeb, deluxe verze jich nabídne o 6 víc.


 

Dále vychází:

  • Five Finger Death Punch - Got Your Six
  • James Harries - Until the Sky Bends Down
  • The Weeknd - Beauty Behind The Madness
  • Ryn Weawer - The Fool
  • Against Me! - 23 Live Sex Acts

jm

zavřít