Co vychází v říjnu: přehled novinek

Vydáno 26.10.2015 | autor: redakce

Také na konci října je přehlídka nových alb bohatá. Ze Slovenska k nám míří Katarína Knechtová nebo Vidiek, českou tvorbu reprezentují poprockoví Support Lesbiens i metalisté Citron. Pro rockery máme novinku nestárnoucích Def Leppard. Vybere si zkrátka každý.

Co vychází v říjnu: přehled novinek Co vychází v říjnu: přehled novinek

Katarína Knechtová - Prežijú len milenci

Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová přichystala nové album. Vychází po téměř 4 letech od předchozí řadovky Tajomstvá a znovu se na něm podílel Christian Eigner z Depeche Mode. Katarína je na desce Prežijú len milenci výhradní autorkou hudby, s texty jí pomáhali Martin Žúži (HEX), Rasťo Kopina (Nocadeň), textař Vlado Krausz a básnířka Silvia Kaščáková. Příští rok vyjede zpěvačka i na doprovodné turné. První singl se jmenuje Bezpečné priepasti, na albu jsou ale i již známé písně jako Naveky, Motýl' hlavolam nebo Isabel.

 

 

Support Lesbiens - K.I.D.

Novinka Support Lesbiens se autorsky opírá o všechny členy skupiny a přináší celkem šestnáct skladeb na dvou nosičích. Na prvním je deset nových nahrávek výhradně v angličtině. Čtyři z nich byly přetextovány do češtiny a tvoří základ bonusového nosiče. Doplňuje je remix Chrise Sadlera a skladba Skořicová. „Název  ‚král je mrtev‘ značí novou desku, nové pojetí skladeb, nový zvuk,“ vysvětluje titul alba bubeník Radek Tomášek. 

RECENZE: Král je mrtev! Support Lesbiens zpívají anglicky i česky, a hlavně svěže

 

 

Citron - Rebelie Vol. 1

Jako předzvěst k podzimnímu turné se stejným názvem vychází EP ostravského Citronu REBELIE Vol.1. Do kapely se vrátil Láďa Křížek, přidala se zpěvačka Tanja. Hudbu má na svědomí skladatelská dvojice Radim Pařízek – Ladislav Křížek. Na EP jsou tři zbrusu nové písně! O interpretaci dvou nových skladeb Rebelie rebelů a Píseň ztracených se postaral Křížek, píseň Jsem posedlá nazpívala rocková zpěvačka Tanja. Překvapením na EP je remake slavného hitu Citronu Kráska a Radegast, a to v podobě duetu Křížka s Tanjou.

 

Def Leppard - Def Leppard

Legendární britské rockery Def Leppard jsme letos mohli vidět hned na dvou koncertech v České republice, nyní přišel čas i na novou desku. Eponymní album je už 11. kouskem v diskografii kapely, vychází 7 let po předchozí Songs From The Sparkle Lounge. Nahrávání probíhalo v irském Dublinu a přineslo 14 výsledných písní. Ty mají dohromady bez šesti minut hodinu. Předem byly  zveřejněny dva singly, Let's Go a Dangerous.

 

Vidiek - Vidiek s oblohou

Slovenská kapela Vidiek v čele se zpěvákem Jankem Kuricou vydává po dlouhých dvanácti letech nové album Vidiek s oblohou. Obloha v názvu odkazuje na gastronomii. K hlavnímu kapelnímu chodu připravili muzikanti oblohu ve formě hudebních hostů, kterých je na nahrávce třináctkrát víc než členů kapely, celkem 65. Jsou mezi nimi například Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Michal Kaščák nebo kapela Puding Pani Elvisovej.

 


Dále vychází:

  • Divokej Bill - Platinum Collection
  • James Morrison - Higher Than Here
  • The Game - The Documentary 2
  • Čankišou - Supay
  • Donaha - Beta samci
  • Sebastien - Dark Chambers Of Deja Vu

Demi Lovato - Confident

Zhruba dva a půl roku po vydání úspěšného alba s prostým názvem Demi potěší Demi Lovato fanoušky novou deskou. Dostala název Confident a zpěvačka se při natáčení obklopila těmi nejlepšími producenty, kteří jsou aktuálně k mání. Nechybí tedy Max Martin, Ryan Tedder, Steve Mac, Jason Evigan, Wolf Cousins, Savan Kotecha nebo Stargate. Spolu s nimi připravila jedenáct písní, ve kterých najdeme i pár hostů. Jmenovitě jde o australskou raperku Iggy Azalea a amerického rappera, který vystupuje pod uměleckým jménem Sirah.

 

Ondřej Brzobohatý - G2 Acoustic Stage

Půl roku od vystoupení zpěváka, klavíristy a skladatele Ondřeje Brzobohatého a jeho hostů v G2 Acoustic Stage v pražském Retro Music Hall vychází záznam tohoto nevšedního koncertu v setu DVD/CD. Koncert otevřel světově proslulý evergreeny What a Wonderful World, na něž již plynule navázaly songy z Ondřejova platinového alba Identity. Nechybělo ani překvapení v podobě speciálních hostů. "K mé velké radosti přijal pozvání i skvělý slovenský zpěvák a kytarista Peter Cmorik, se kterým jsme nazpívali česko-slovensky duet Vietor a úplnou premiérou bylo společné živé vystoupení s Johny Machettem," zavzpomínal Brzobohatý, který aktuálně pokračuje ve své Identity Tour.

Ondřej Brzobohatý vydává živák a čeká ho speciální turné

 

John Newman - Revolve

Britský zpěvák John Newman se dva roky po vydání debutové desky Tribute vrací se svým druhým řadovým albem Revolve.  Newman, který se v minulosti proslavil hity Love Me Again, Losing Sleep nebo Out Of My Head, svoji novinku natáčel střídavě v Miami, Los Angeles a Londýně. Aby měl na skládání a psaní nových písní klid a hlavně inspiraci, odstěhoval se v minulém roce se svým nejlepším kamarádem do LA. Ihned po příjezdu se ale oba vydali autem na cestu do Arizony, několik dní zůstali v podivném městě Flagstaff, několikrát se i pořádně opili a zajeli si i do Grand Canyonu. Všechny tyto zážitky Johnovi natolik otevřely mysl a daly inspiraci, že po návratu do LA mohl v klidu začít psát a skládat.

 

Rod Stewart - Another Country

Už 29. řadové album přichystal fanouškům legendární zpěvák Rod Stewart. Deska vychází po dvou letech od předchozí studiovky Time, jež ovládla britský prodejní žebříček. O produkci se vedle samotného Stewarta postaral Kevin Savigar. Nahrávka trvající přes 50 minut obsahuje v základní edici 12 skladeb, včetně singlů Love Is a Please.

 

Janek Ledecký - Na konci duhy

Po loňském albu duetů přichází Janek Ledecký s novou deskou - Na konci duhy je jeho první autorské sólové album po deseti letech. Částečně bylo produkováno britským producentem Gregem Haverem a částečně osvědčeným Honzou Ponocným. Na konci duhy přináší 12 zbrusu nových pecek, které podle autorů v plné parádě ukazují Jankův nezaměnitelný cit pro chytlavé a silné melodie.

 

 

Dále vychází:

  • 5 Seconds Of Summer- Sound Good Feels Good
  • Support Lesbiens - K.I.D.
  • OST Soundtrack - James Bond
  • Maroon 5 - Singles Collection
  • Carrie Underwood - Storyteller
  • Walter Trout - Battle Scars

 

Tonya Graves - Back To Blues 

Tonya Graves vydává u Supraphonu své druhé sólové album, které příznačně pojmenovala Back To Blues. Nejde jen o návrat k milovanému žánru, ale i oslavu nezapomenutelného umění skladatelů a interpretů, kteří utvářeli základy moderní populární hudby. Back to Blues vzniklo v produkci Lukáše Martinka a mimo doprovodné kapely Tonyi se na něm podílelo hned několik atraktivních hostů, včetně věhlasného pianisty Ondřeje Pivce či jednoho z nejlepších domácích instrumentalistů Josefa Štěpánka. Graves pokřtí svojí novinku na speciálním koncertě 28. října v Paláci Akropolis v Praze.

 

Richard Müller, Michal Pavlíček, Michal Horáček - Sociální síť
Sociální síť  je dílem tří osobností: Michal Horáček napsal básně v žánru villonské balady, Michal Pavlíček je zhudebnil a Richard Müller pěvecky interpretoval. Inspirací byl mohutný fenomén prostředí sociálních sítí, kam lidé přicházejí sdělit ostatním, co je právě těší nebo trápí, ale také se nějak prezentovat. Ačkoli všichni tři protagonisté patří už léta k těm nejoceňovanějším tvůrcům ve svých oborech, jejich společné dílo Sociální síť je výsledkem dobrodružného hledání a úmyslného porušování zažitých "pravidel".

 

No Name - S láskou
Populární slovenská formace vydává své nové album S láskou. V několika ohledech je navíc premiérové: poprvé si ho kapela vydává pod vlastní značkou a prvně si muzikanti napsali a zprodukovali všechny písničky sami. A kromě toho si poprvé zazpívali duet sva členové, Igor Timko se Zollim Sallaiem. Výsledkem je sbírka deseti písniček s bonusem navíc, která vychází čtyři roky po poslední řadovce. Vydání alba kapela v příštím roce podpoří velkolepým turné No Name S Láskou tour 2016, které odstartuje na jaře. 

 

 

Hurts - Surrender
Theo Hutchcraft a Adam Anderson aka Hurts přichystali novou desku s názvem Surrender. Už před vydáním stihlo britské duo zveřejnit 5 ochutnávek, tou poslední byla před pár dny dojemná balada Wish. Svůj nový materiál předvedou živě i v České republice - 25. února 2016 totiž vystoupí v pražské Incheba Aréně. Je přitom známo, ž Hurts se k nám vrací rádi a jejich koncerty mají vždy úspěch.

 

VIDEO: Hurts v klipu Wish krásně dojímají

 

Jana Kirchner - Moruša Remixed
Také letošní podzim se u Jany Kirschner nese ve znamení Moruše. Zatímco před dvěma lety uvedla na trh desku Moruša: Biela a loni její pokračování Moruša: Čierna, tentokrát došlo na remixy. Moruša: Remixed je výsledkem spolupráce mnoha producentů z celé Evropy. Zpěvačka zároveň vyráží na slovenské turné. Podle tvůrce se prý jedná o poslední ohlédnutí za érou Moruše, během které se zpěvačka po boku svého životního partnera a producenta Eddieho Stevensa vydala experimentovat. 

 

Dále vychází:
Melanie Martinez - Cry Baby
Bryan Adams - Get Up
Voodoo Hill - Waterfall
Tori Kelly - Unbreakable Smile
Noid - Jedinej krok

Tata Bojs - A/B

Deváté řadové album Tata Bojs dostalo mnohoznačný název A / B. Kapela jím navazuje na loňský dvojsingl Strana A. Novinka, na kterou si fanoušci museli počkat dlouhé čtyři roky, vyjde 9. října. Měla by prý být více posluchačsky přístupnější. Na albu čítajícím celkem třináct nových písní uslyšíte například samply z komunikace letu kosmické lodi Apollo 13 nebo z vysílání stanice Hlas Ameriky, stejně jako skvostnou trubku Oskara Töröka, Parťákovy smyčce, Yellow Sisters, Doubravánek, dav z letošního vystoupení Tata Bojs na Colours of Ostrava nebo Jana Buriana a Marka Ebena.

Škwor - Hledání IDentity

Kromě nové desky přichystal Škwor pro fanoušky i podzimní turné, jehož vrcholem bude 13. října zastávka v pražském Foru Karlín. O náladě alba může leccos naznačit první singl Kolikrát..., k němuž kapela natočila klip společně s autorsko-režisérskou dvojicí Ondřej Kurčík a Pavel Brychta z Magic Pictures ve studiu přímo během nahrávání nového alba. Turné bude čítat celkem 11 zastávek a Škwor na něm doprovodí žánrově spříznění WAIT a Daniel Krob, kteří na koncertech rovněž představí nový materiál.

Selena Gomez - Revival

Že z teenpopové hvězdy vyrostla dospělá zpěvačka, se na novém albu pokusí dokázat Selena Gomez. Na desku Revival láká mimo jiného odvážným přebalem, na kterém pózuje nahá. Seleně se poměrně vydařila i singlová propagace, píseň Good For You se probojovala do Top 5 americké hitparády a dobré ohlasy měl i další song Same Old Love. Ten jí napsala hitmakerka Charli XCX.

Editors - In Dream

Nové písničky nahráli i britští Editors. Album In Dream vychází dva roky po předchůdci The Weight Of Your Love a produkčně si jej vypiplala sama kapela. Z desky už fanoušci předem poznali čtyři písně, celkem jich je na výsledné nahrávce deset. Závěrečná Marching Orders přitom trvá téměř osm minut! Deluxe verze nabídne ještě šest dalších položek navíc.

Faithless - Faithless 2,0

Faithless se rozhodli rekapitulovat ve velkém stylu. Dvacet let na scéně si připomínají výběrem Faithless 2,0, který obsahuje přehlídku největších hitů a k nim vytvořených remixů. Na starosti je měli třeba Avicii, Armin van Buuren, Tiesto, Axwell a další hvězdy dnešní elektronické scény. Deska vychází na 2 CD, takže na příznivce britské kapely čeká početná nálož jejich oblíbené muziky.

Rudimental-We-the-Generation-2015-1200x1200Rudimental - We The Generation

Druhé album londýnské smečky Rudimental je minimálně na taneční scéně netrpělivě očkáváno. U nás se zájem o nahrávku násobí díky nedávné zastávce formace na festivalu Colours Of Ostrava. Rudimental na desce We The Generation navíc nabídnou zajímavá spojení s několika známými hosty, ať už jde o Eda Sheerana, zpěvačku Lianne La Havas nebo soulovou ikonu Bobbyho Womacka.

LIVE: Třetí den Colours Of Ostrava zachraňovala menší jména. Rudimental zklamali

janet unbreakableJanet Jackson - Unbreakable

Janet Jackson s novou deskou nespěchala, se studiovým materiálem se vrací po 7 letech. Unbreakable je její 11. album a zároveň první po smrti jejího bratra, Krále popu Michaela Jacksona. S produkcí zpěvačce vypomáhali Jimmy Jam and Terry Lewis, deska obsahuje hned 17 písní, které dohromady trvají skoro 65 minut.

AUDIO: Nezlomná Janet Jackson podruhé. Album vyjde v říjnu

avicii-stories-cover-artAvicii - Stories

Od komerčně úspěšného debutu True už utekly dva roky, je tedy na čase, aby se švédský DJ Avicii připomněl druhou studiovkou. Album Stories přitom vzbuzuje pozornost hvězdným seznamem hostů - Avicii si totiž přizval třeba Jona Bon Joviho, Billie Joe Armstronga z Green Day, Chrise Martina z Coldplay či Serje Tankiana. Zveřejněny už byly tři singly.

Vladivojsko album Hořící hlavyVladivojsko - Hořící hlavy

Zpěvačka Vladivojna založila novou rockovou kapelu Vladivojsko. Očekávané debutové album s názvem Hořící hlavy vyjde 1. října, už nyní je ale na bandzone profilu skupiny k poslechu. Koncertní křest proběhne ještě před oficiálním vydáním alba, a to 29. září v pražském Hard Rock Café. Kmotrou alba bude herečka Tereza Brodská, která muzikanty seznámila.

cocottemCocotte Minute - !Rituál, kmen a srdce a kmen!

Pouze pro pár desítek svých fanoušků odehráli Cocotte Minute v srpnu v areálu pivovaru Berounský medvěd koncert, na kterém představili a zaznamenali nové album. "Příprava koncertu - jeho koncept, scéna, light design a samozřejmě nové songy - nám zabrala dva roky. A tyhle dva roky jsme dali včera všanc, protože na záznam jsme měli jen jeden pokus," říká skupina. Ta zkouší koncept videoalba úplně poprvé.

Dále vychází:

  • Ghost Of You - Glacier And The City
  • Karel Plíhal - Skříň s beduíny
  • St. Germain - St. Germain
  • Michael Monroe - Blackout States
  • Malevolent Creation - Dead Man's Path
  • Eagles Of Death Metal - Zipper Down
  • Stratovarius - Eternal
  • Children Of Bodom - I Worship Chaos
  • Karel Gott - Duety 1962 - 2015
  • Monica - Cod Red

Mohlo by Vás zajímat

zavřít