Glenn Hughes založil novou kapelu

Vydáno 31.01.2010 | autor: redakce

Legendární baskytarista a zpěvák Deep Purple Glenn Hughes založil před pár dny zbrusu novou kapelu Black Country a pracuje na novém albu.

Glenn Hughes založil novou kapelu Glenn Hughes založil novou kapelu

Jason Bonham (bicí), Glenn Hughes (baskytara a zpěv), Derek Sherinian (klávesy) a Joe Bonamassa (kytara a zpěv) - to je složení nové kapely Black Country, která vznikla před pár dni v Los Angeles. Název je pojmenován po průmyslové oblasti v Anglii, kterou Bonham i Hughes dobře znají.

Kapela je v současné době ve studiu, kde natáčí první skladby nového alba. To produkuje Kevin Shirley (Black Crowes, Aerosmith, Led Zeppelin) a mělo by být vydáno letos, nebo počátkem příštího roku. Skladeb má nyní kapela hotovo šest, v březnu bude pokračovat a v dubnu by mělo být nahrávání zcela hotovo.

 

 

 

Glenn Hughes je dobře známý českému publiku a to nejen jako člen legendárních Deep Purple, ale například i díky spolupráci s tuzemskými Monkey Business. Na poslední desce Twilight Of Jesters? hostoval ve dvou skladbách (Gumball a History Of Pathos). Loni také vystoupil na galavečeru předávání hudebních cen Žebřík v Plzni, kde zazpíval společně s Danem Bártou.

zdroj: GlennHughes.com/J&R Adventures; foto Petr Flíček

zavřít