Co vychází v prosinci: přehled novinek

Vydáno 14.12.2015 | autor: redakce

Posledních pár opozdilců vydává v druhé polovině prosince nové album. Je mezi nimi čerstvá vítězka SuperStar Emma Drobná, dva soundtracky i Chris Brown. Jedná se o poslední příděl nových desek v tomto roce, na další novinky se můžeme těšit až v roce 2016.

Co vychází v prosinci: přehled novinek Emma Drobná už má první desku


Emma Drobná - Emma Drobná 

Jen pár dní po triumfu Emmy Drobné v SuperStar vychází její první deska. Jedná se o záznam jejích živých vystoupení během semifinále a jednotlivých finálových kol, bez úprav a bez playbacku. Fanoušci se tak mohou těšit na písně jako Čerešně (Hana Hegerová), Pokoj v duši (Jana Kirschner), Love The Way You Lie (Rihanna) či Fix You (Coldplay). Právě jimi si Drobná získala porotu a především televizní diváky, kteří ji svými hlasy poslali na první místo pěveckého klání. 

 BLOG: Novou SuperStar je Emma Drobná - holka, která umí i z Britney Spears udělat intelektuálku

 


O.S.T. / Soundtrack - The Hateful Eight (Osm hrozných)

Nový film Quentina Tarantina si zaslouží i pořádný soundtrack. O ten se opět postaral legendární italský skladatel Ennio Morricone. Celkem 28 skladeb trvá přes 72 minut. Délka těch nejkratších se pohybuje jen kolem třiceti sekund, třeba taková Neve (Snow) ale pro změnu trvá víc než 12 minut. Morricone zahájí 15. ledna 2016 své evropské turné v Praze. Vstupenky jsou již kompletně vyprodány. Šance vidět italského mistra se pro fanoušky naskytne ještě 19. ledna v Bratislavě, kde jsou lístky stále k dispozici. 

Ennio Morricone je v Praze vyprodaný. Šance vidět ho je ještě v Bratislavě

 

 


O.S.T. Soundtrack - Padesátka

"Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp". Tímto heslem láká Vojta Kotek na svou filmovou komedii Padesátka, která se odehrává na hřebenech, svazích a v chatách zasněžených Krkonoš. Premiéra proběhne 24. prosince. Nedílnou součástí filmu bude i hudba, a to nejenom původní filmová, ale díky filmové retrospektivě ožijí i některé slavné domácí hity sedmdesátých let. Ústřední píseň má ale na svědomí Michal Hrůza, zveřejněna také byla skladba Běž! nové skupiny HoraL, ve které hrají bývalí členové Nightwork a zpívá Ezy Hýbl.

VIDEO: Nightwork se vrací jako HoraL. Bez Vojty Dyka i bez vtipu

 


Chris Brown - Royalty

Netrvalo to dlouho a americký zpěvák Chris Brown se vrací s novým albem. Za 10 let na scéně je to už jeho sedmá řadovka, přičemž vychází teprve rok a čtvrt po té loňské s názvem X. Nahrávka Royalty obsahuje v základní edici 14 skladeb, některé z nich už byly dříve odtajněny jako singly. První vlaštovku Liquor zveřejnil Brown, který si v minulosti prošel i kauzou ohledně napadení své expřítelkyně Rihanny, už v červnu. 

 

  


Dále vychází:

  • Cage The Elephant - Tell Me I'm Pretty
  • Christian Death - The Root Of All Evilution
  • Hiems - Cold Void Journey
  • Coronatus - Raben Im Herz
  • Monolite - Epsilon Aurigae
 


Sigma - Life

Dlouho se debut elektronického dua Sigma odkládal, nakonec je ale před Vánocemi konečně hotový. Příznivci drum and bassu na něm nejdou nejen velké rádiové hity jako Nobody To Love či Changing s Palomou Faith, ale i dalších 11 písní se zajímavými hosty. Nechybí mezi nimi třeba Ella Henderson, Labrinth, Rita Ora i další. Na přelomu října a listopadu už stihli Cameron Edwars a Joe Lenzie absolvovat britské turné. Co myslíte, zahrají své hity i českému publiku?


Rick Ross - Black Market

Ještě než oslaví hiphopový titán Rick Ross v lednu své čtyřicetiny, připravil nové album. Nahrávkou Black Market se pokusí navázat na předchozí, dobře prodávané desky. Jak už to tak u hiphopových desek bývá, nemůže chybět plejáda hostů. Seznamu přitom vévodí zpívající hvězdy - Mariah Carey, Chris Brown, John Legend, Cee Lo Green, Mary J. Blige. Z rapperů vypomohli Nas nebo Future. Album vydává Ross tradičně pod svým vlastním labelem. Dobře známé jsou již singly Foreclosures a Sorry.

 

 


Kid Cudi - Speedin' Bullet 2 Heaven

V posledních letech nastolil Kid Cudi vražedné tempo: co rok, to nová deska. Jeho loňský počin Satellite Flight: The Journey To Mother Moon byl přitom považován za podivínský, jak to tedy dopadlo tentokrát? Cudi se prý inspiroval indie scénou z 90. let a pracuje s prvky grunge nebo punku. Album vychází zatím jen v digitální verzi, fyzickou si budou moci zájemci pořídit až těsně před Vánoci, 18. prosince. Z již známých ochutnávek zmiňme Confusedi nebo Speedin' Bullet 2 Heaven.

 

 


Babyface - Return Of The Tender Love

Deset let je dlouhá doba. Babyface sice v mezidobí stihl natočit album coververzí a chválenou společnou desku s Toni Braxton Love, Marriage & Divorce, ale na další sólovku dochází až nyní. Devět nových skladeb sice není žádná vydatná porce, příznivce poctivého r'n'b ale jistě potěší. Americký muzikant má ve své sbírce 11 cen Grammy a patří k legendám r'n'b. 

 

 


Dále vychází:

  • Sheek Louch - Silverback Gorilla 2
  • Kevin Gates - Islah
  • Papa Roch - F.E.A.R. (Tour Edition)
  • Zombi - Shape Shift
 


Coldplay - A Head Full Of Dreams

Deska Ghost Stories vyšla teprve loni, ale netrvalo to dlouho a Coldplay se hlásí znovu o slovo. Tentokrát s nahrávkou A Head Full Of Dreams, kterou ohlásili netradičním způsobem - plakátem v metru s obrázkem květu života. Na albu hostují třeba Beyoncé, Noel Gallagher nebo Tove Lo, prvním singlem se stala píseň Adventure Of A Lifetime, která se nově dočkala i videoklipu s opicemi. Coldplay ho premiérově uvedli na Facebooku. Kapela již oznámila první termíny nadcházejícího turné, Česká republika se však zastávky britské ikony nedočká.

Coldplay zahráli dvě nové písně naživo a oznámili termíny turné

 


Matej Benko - Planety

Magický vesmír a jeho elementy v kouzelných písních jsou určeny pro malé i velké děti od 0 do 100 let. V jedné společnosti se díky nim ocitli umělci z širokého žánrového spektra. Projekt vymyslel a všechny písně i s texty napsal Matej Benko. Jeho výtečnou hru na klavír oceňují nejen návštěvníci koncertů jeho Quintetu a Ondřeje Rumla, ale také Českého kalendáře Michala Horáčka a koncertů Richarda Müllera. Ke spolupráci oslovil řadu svých známých a kamarádů z uměleckého světa. Na albu proto hostují Dan Bárta, Michael Kocáb, Richard Müller, Klára Vytisková, Ondřej Ruml, Xavier Baumaxa, Yvonne Sanchez a další.

 

 


Jasmine Thompson - Adore

Britské zpěvačce Jasmine Thompson bylo teprve před pár dny 15 let, přesto už má za sebou slušnou sbírku úspěchů. Tím možná největším je obliba songu Ain't Nobody, který nahrála spolu s německým DJem Felixem Jaehnem. Píseň zabodovala v mnoha evropských zemích, včetně České republiky, kde vyšplhala až na vrchol rádiové hitparády a dodnes patří k nejhranějším. Autorské EP obsahuje celkem 5 songů a je předzvěstí chystaného debutu. S ním si dává Thompson docela načas, původně už totiž měl vyjít letos. Nakonec se ale musí fanoušci prozatím spokojit s EPčkem.

 

 


Troye Sivan - Blue Neighbourhood

Po několika EP se prvního dlouhohrajícího alba dočkal i australský mladík Troye Sivan. Ten vydal teprve v září EP Wild, které bylo dobře přijato a otevřelo mu tak cestu k plnohodnotnému materiálu. Blue Nieghbourhood obsahuje celkem 10 písní, z toho 3 už se objevily právě na zmíněném EP Wild. Deluxe edice pak zahrnuje i zbylé tři kusy ze zářijového disku, k němuž stačil Troye natočit poutavou trilogii klipů.

RECENZE: Troye Sivan má co nabídnout, je ale moc monotónní

 


Placebo - MTV Unplugged

Placebo za sebou mají dvacetiny a jako dárek si nadělili akustický živák. Koncert v rámci série MTV Unplugged odehráli letos v srpnu v Londýně a nyní vychází jeho záznam. Došlo na zásadní hity kapely jako Song To Say Goodbye, Meds, Too Many Friends a další songy z celé jejich diskografie. Skupina v čele s frontmanem Brianem Molkem slaví v průběhu celého roku, už dříve totiž vyšly raritní nahrávky. Jejich zatím poslední řadové album Loud Like Love se datuje do roku 2013, kapela ho živě představila i českým fanouškům.

 


Dále vychází:
Kooks - Hello, What's Your Name?
OST Sounctrack: The Hunger Games: Mockingjay Part 2
Fleur East - Love, Sax and Flashbacks
Bette Midler - A Gift Of Love
Find Me - Dark Angel
Bruce Soord - Bruce Soord

tz, jm

zavřít