Passenger

Vydáno 01.06.1996 | autor: Dominik Pavliš

Passenger Passenger

Celým jménem Michael David Rosenberg se narodil 17. května 1984. Známý je pod pseudonymem Passenger a jedná se o anglického hudebníka, písničkáře a kytaristu. Poté, co se jeho stejnojmenná skupina v roce 2009 rozpadla, rozhodl si toto jméno ponechat pro jeho sólovou tvorbu a kariéru. Proslavil se především jeho nejúspěšnějším hitem Let Her Go, který se vyšplhal na přední příčky hitparád různě po světě. V roce 2014 byla skladba nominována na Brit Awards za britský singl roku a získala ocenění British Academy’s Ivor Novello Award.

Rosenberg se narodil v anglickém Brighton & Hove v East Sussexu anglické matce a anglickému otci Gerardu Rosenbergovi, původem z Vinelandu v New Jersey. Již jako malý se Rosenberg naučil na klasickou kytaru a poté v pubertě, mezi 14 a 15 rokem, začal psát písně. Živil se jako kuchař a svůj volný čas trávil psaním hudby a cvičením na kytaru. V 16 letech se rozhodl opustit školu a začal se naplno věnovat své hudební kariéře a následujících 5 let života strávil jako pouliční muzikant v Anglii a Austrálii. Z pouličního umělce se vypracoval v momentálně velkou hvězdu, která objíždí největší festivaly světa. Stále žije v Brightonu a mimo jiné je fanouškem anglického fotbalového klubu Arsenal.

Jediné album, které vydal se stejnojmennou kapelou se nazývá Wicked Man’s Rest z roku 2007. Následujících 7 alb vydal již jako sólové, z čehož dosud poslední z roku 2016 nese název Young as the Morning Old as the Sea.

 

Diskografie:

Wicked Man's Rest (2007) – s kapelou
Wide Eyes Blind Love (2009)
Divers & Submarines (2010)
Flight of the Crow (2010)
All the Little Lights (2012)
Whispers (2014)
Whispers II (2015)
Young as the Morning Old as the Sea (2016)

 

Další články interpreta

TOP 8 videoklipů týdne: Pro Siu přichází Santa, Kapitán Demo referuje o televizních estrádách

Video

vydáno 28.11.2017

Do konce roku zbývá posledních pár týdnů, a tak se umělci předhánějí, kdo přijde se zajímavější novinkou. Mezi domácími...

TOP 6 videoklipů týdne (151.): Miley Cyrus sbližuje generace, Kesha věří v duhu po bouřce

Video

vydáno 22.08.2017

V šestici nejzajímavějších klipů minulého týdne tentokrát není žádný domácí zástupce. O to víc se činili zahraniční...

Pokáč interview: Průvodce jeho prvním albem Vlasy v sedmnácti písních

Rozhovory

vydáno 10.05.2017

Zatímco většina interpretů láká na svou desku jedním singlem a zbytek alba zůstává pro fanoušky před zveřejněním skryt,...

Nominační tipy Žebříku (IV.): Na Album roku aspirují Jelen, Thom Artway i Skyline, Akce roku bude soubojem festivalů a Tomáše Kluse

Style

vydáno 26.02.2017

Vítěze hudebních cen Žebřík poznáme 10. března na vyhlášení v DEPO2015 v Plzni, mezitím mohou fanoušci až do konce února podpořit...

Kam v roce 2017 vyrazit na festivaly (II.): Colours lákají na Imagine Dragons i Jamiroquai, Rock Heart zválcují Lordi

Style

vydáno 19.01.2017

I když venku mrzne, lístky na festivaly jdou už teď na dračku. Možná jste o Vánocích našli pod stromečkem nějakou tu vstupenku - a...

TOP 6 videoklipů týdne (121.): Sting má strach o přírodu a DJ Wich vzkazuje: Choďte šeci do p*če!

Video

vydáno 17.01.2017

Další kapitola našeho týdenního klipového seriálu se hemží velkými jmény - patří k nim básník moderní doby Passenger nebo Sting...

HITPARÁDY (67.) Solange Knowles se snaží vystoupit ze stínu sestry Beyoncé. S deskou si podmanila Ameriku

Rock blog

vydáno 12.10.2016

Solange byla dlouhá léta vnímána hlavně jako "sestra Beyoncé ". Nyní ale po osmi letech nahrála nové album a v Americe hned...

HITPARÁDY (66.): Passenger je na vrcholu kariéry, v Británii porazil i Bruce Springsteena

Rock blog

vydáno 05.10.2016

Lenny už sice nemá nejprodávanější desku v Česku, jedno vítězství si ale tento týden přesto připsala - její singl Hell.o  se...

zavřít