Red Bull Tourbus přežil vichřici, pokračuje v krasojízdě

Vydáno 13.07.2012 | autor: redakce

Red Bull Tourbus má za sebou třetí letošní zastávku, minulý týden absolvoval čtyři náročné dny na Rock for People v Hradci Králové. Program stejně jako celý festival narušilo příšerné počasí, kdy se nad hradeckým letištěm prohnaly snad všechny bouřky v Evropě. Přesto se na střeše hudebního autobusu vystřídalo přes dvacet kapel.

Red Bull Tourbus přežil vichřici, pokračuje v krasojízdě Red Bull Tourbus přežil vichřici, pokračuje v krasojízdě


dsc_2186_20120706_1707661503Velký dík patří všem, kteří se u Red Bull Tourbusu v Hradci Králové zastavili. Je nám moc líto, že některé vaše oblíbené kapely nevystoupili, doufáme, že je na střeše stříbrno-modrého retro stroje uvidíte a uslyšíte příště. Bohužel, počasí se poručit nedá. Jsme rádi, že došlo aspoň na ty skupiny, které vás od 4. do 6. července bavily, doufáme, že si to všichni muzikanti také užili. Za všechny jmenujme Prago Union, Puding pani Elvisovej, Lavagance, Circus Ponorka, Niceland, LUS3, Gang Ala Basta nebo A Banquet.

Zvláštní poděkování patří kapele Bags, která měla hrát na Večírku pro nedočkavé ještě před oficiálním zahájení Rock for People, ale bouřka zrušila program na celý tento den. Bags to ovšem neodradilo, vzali kytaru a trumpetu, zpěvačka vylezla na jeden z barů a odehráli improvizované vystoupení tam. Tisíceré díky také patří produkci jednomu ze spřátelených stanů před areálem Festivalparku, kde se uskutečnilo vystoupení elektronického projektu Tofu Fighters.

Velký respekt patří pořadatelům Rock for People. Nikdo z nás nepamatuje, že by se jeden festival musel vypořádat se třemi tak velkými bouřkami a přesto se dožil až konce. Mají náš velký obdiv.

Další zastávkami Red Bull Tourbusu bude adrenalinovo-hudební High Jump v Hřímeždicích ve středních Čechách (3.-4- srpna) a Open Air Festival v Panenském Týnci v severních Čechách (9.-11. srpna).

High Jump je akce, na které první srpnový víkend nesmí chybět nikdo, kdo fandí odvážným skokanům do vody a našláplé muzice. Ze střechy Red Bull Tourbusu se bude vyhrávat jak v pátek tak v sobotu večer. První den to budou Zakázaný ovoce, Toxique a Sci Fi Psi, v sobotu ABH, Ucee & United Flavour Band, Wifebeaters, Horkýže Slíže a Prago Union.

O týden později Red Bull Tourbus zakotví na letišti na ambiciózím Open Air Festivalu v Panenském Týnci. Kromě headlinerů Fatboy Slim, Gorillaz Sound System a Amy Macdonald tam díky rudému býku vystoupí také Charlie Straight, Notes From Prague, Beatburger Band, Prago Union nebo Kyanid.

zdroj: PR, map

{vypnoutlink:Air}
zavřít