Magická a charismatická houslistka Lindsey Stirling se vrací do Prahy

Vydáno 13.09.2016 | autor: Nicola Bernard

Všestranná Lindsey Stirling se v příštím roce vrátí do Prahy. Jedinečné vystoupení, kde kombinuje hru na housle s energií nabitými choreografiemi, proběhne 1. března 2017 v pražském Foru Karlín.

Magická a charismatická houslistka Lindsey Stirling se vrací do Prahy Lindsey Stirling loni hrála ve Žlutých lázních v Praze. Foto: Kamush Ostružinová

Lindsey Stirling je živoucím důkazem, že by se vždy mělo snít ve velkém. Možná proto inspirovala milióny fanoušků po celém světě. Začalo to v roce 2012, kdy vydala debutové album a rychle se stala zářivou hvězdou na hudebním nebi. Získala prestižní cenu Billboard Music Award v kategorii Top Dance/Electronic Album a dosáhla platinového ocenění v Německu, Rakousku, Švýcarsku, zlatého v Polsku a stříbrného ve Francii.

LIVE: Lollapalooza v Berlíně: Lindsey Stirling se věnovala hlavně gymnastice, Kings Of Leon potvrdili svou pověst

vložte odkaz, text nemažte

Na YouTube mají její videa více než miliardu zhlédnutí, což ocenil i časopis Forbes, který Lindsey zařadil na čtvrté místo nejlepších youtube umělců a učinil ji tak nejlépe hodnocenou ženou.

Smyčec a čtyři struny: mladá houslistka Lindsey Stirling nadchla Incheba Arenu

V srpnu letošního roku houslistka vydala své třetí studiové album s příznačným názvem Brave Enough a fanouškům vzkazuje: "Moc bych si přála, aby lidé měli dostatek odvahy a dělali to, po čem v životě touží."

tz, nb, foto: Kamush Ostružinová, archiv

Témata: Lindsey Stirling, Forum Karlín, koncerty

zavřít