Objevem roku 2016 bude podle BBC Sound Of... Jack Garratt

Vydáno 08.01.2016 | autor: Josef Martínek

Předpověď největšího britského objevu roku porotě ankety BBC Sound Of... většinou vychází. V posledních letech avizovali úspěch Adele, Mikovi, Ellie Goulding, Jessie J, Samu Smithovi a naposledy loni skupině Years & Years. Letos padla volba na talentovaného Jacka Garratta. Bude mu patřit rok 2016?

Objevem roku 2016 bude podle BBC Sound Of... Jack Garratt Objevem roku 2016 bude podle BBC Sound Of... Jack Garratt

Jack Garratt, indie písničkář, co se nebojí mezižánrových experimentů, vydá debutovou desku Phase 19. února. Dosud se prezentoval několika EP a singly, z nichž ale žádný výraznější žebříčkový úspěch nezaznamenal. Dost možná to ale změní právě vítězství v ostře sledované anketě. 

RECENZE: Years & Years natočili i přes anonymní zvuk povedený debut

"Zpráva o vítězství mě zaskočila na konci jednoho z nejkrásnějších a nejvíc emočně nabitých roků mého života. Ani nedokážu dostatečně poděkovat BBC a všem, kdo pro mě hlasovali. Každé další nominované jméno je neuvěřitelně nadané, věřím, že tento rok bude skvělý pro nás všechny," pochválil i své kolegy ze seznamu 15 největších předpokládaných objevů. 

Na druhém místě skončila teprve 19letá zpěvačka Alessia Cara, bronz urvala NAO. Jestli je vítězný Garratt opravdu takovým příslibem, můžete posuzovat níže zhlédnutím jeho klipu. 

NME, jm

zavřít