Matador elektroniky Dubfire vystoupí v září v Roxy

Vydáno 19.04.2018 | autor: redakce

Roxy ohlašuje první velké jméno podzimní klubové sezóny. Na konci září přijede íránský rodák, půlka legendárních Deep Dish, držitel Grammy a především technologický inovátor a hudební revolucionář - Dubfire. Více než 25 úspěšných let na undergroundové i komerční elektronické scéně vyneslo Dubfira mezi nejuznávanější a zárověň i nejkontroverznější umělce. Už 27. září budete mít příležitost odhalit, proč je tomu tak. Na vlastní přání s ním vystoupí rumunský DJ a producent Mahony.

Matador elektroniky Dubfire vystoupí v září v Roxy Matador elektroniky Dubfire vystoupí v září v ROXY

Málokomu se podaří stát se nejdříve globální hvězdou a poté získat velký respekt i na undergroundové scéně tak, jako právě Ali Shiraziniovi aka Dubfirovi v posledních sedmadvaceti letech. Nesmrtelnost si získal spoluprací se svým kamarádem Sharamem v projektu Deep Dish. Po velkém komerčním úspěchu doprovázeném mnoha oceněními, včetně Grammy, se každý vydali svou cestou. A Dubfire se rovnou vrhl do vln minimal techna. Přelomovým byl pro něj rok 2007, kdy založil label SCI + TECH, který si dal za cíl spojit nejnovější hudební technologie a progresivní přístup k elektronice, která je pro něj typická.

Pražská Roxy si střihla tělocvik v podání Awolnation

Legendárními jsou tracky jako Roadkill, spolupráce s Oliverem Huntemannem nebo Richie Hawtinem. stejně jako společná produkce s Underworld na albu Barking. To vše usadilo Dubfirea na trůn mezi titány techna a minimalu. Sám nesnáší přešlapování na místě a v roce 2014 posunul svá live vystoupení o kus dál s projektem Dubfire_live Hybrid. Tuto show každý rok piluje, stejně jako svá DJská vystoupení. Jedno si chystá i na konec září do Roxy.

tz, mk

Témata: Dubfire, Roxy

zavřít