ROCK BLOG | Electric Lady: Vstaň třeba na měsíci, ale vstaň už, člověče!

Vydáno 09.03.2022 | autor: redakce

Electric Lady pracovala během koronaviru nejen na muzice, ale i na své image. Dala zároveň dohromady novou kapelu, s níž zanedlouho vyrazí na světové turné. Ještě předtím však fanouškům v rámci svého Rock blogu představuje singl Stand Up, který je tak trochu mimozemský. Samotná píseň nepojednává o dobývání kosmu, ale o překonávání všech lidských hranic a povzbuzuje všechny, aby to nikdy nevdávali, a šli za svým cílem jako ona.

ROCK BLOG | Electric Lady: Vstaň třeba na měsíci, ale vstaň už, člověče! ROCK BLOG | Electric Lady: Vstaň třeba na měsíci, ale vstaň už, člověče!

Za poslední dva roky života muzikantky v týhle republice a na týhle planetě mně vyvstávala na mysli spousta věcí. Často jsem přemýšlela nad tím, proč tu vlastně jsme, jaký je důvod naší existence. K čemu všemu je to pachtění a snažení se. Jediná věc, která mě posouvala a táhla vpřed, byla tvorba, hudba, vize lepšího světa. Vize svobodného a krásného světa, kde přece každý může být šťastný, když si najde svou cestu, a že přece každý má šanci...

ROCK BLOG | Electric Lady: Nový klip Summer On vznikal na jachtách v Chorvatsku

Po vydání mýho předposledního díla TRILOGY ( Rebelia - Politica - Influenza) jsem se vydala cestou více údernější, rockovější. Jelikož jsem byla opravdu otrávená vším tím, co se na týhle planetě děje, chtěla jsem utýct při nejmenším na jinou planetu, nebo aspoň kamkoliv pryč ze Země. Přišla mi na mysl touha napsat píseň, která vyzve všechny „vstaň!".  Vstaň za sebe, vstaň za nás, postav se tomu. Prostě „stand up!"

Klip jsme natočili ve spolupráci s mým producentem Romanem Rossi - agenturou Nemoros. Celý ho natočil a udělal on sám. Byla to šílená několikaměsíční práce. Já měla pro změnu na starosti hudbu. Takže aby to neznělo tak nabubřeně - udělali jsme tenhle song včetně klipu ve dvou lidech.

V tý době jsem začala spolupracovat s novou kapelou . Caymanem (basa) a Mathiasem Westerdijkem, kteří do toho skočili vlastně rovnejma nohama a hned se mnou natáčeli klip. Každopádně se mnou taky za čtrnáct dní odlítaj do USA hrát v Los Angeles Global Rock Summit a v legendárním klubu Whisky A Go Go, kam jsme dostali pozvání skrze českou asociaci APRKA. Letos nás taky čeká tour po světě, a konečně avizovaná originální show se světlama, takže se nudit nebudem a všechny zvem poslechnout si naši rockovou jízdu naživo. Všechny naše letošní koncerty v zahraničí a Čechách lidi najdou na našem webu.

Text: Electric Lady, foto: archiv Electric Lady
Témata: Electric Lady, Stand Up, Rock blog

zavřít