Ben Cristovao

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Ben Cristovao Ben Cristovao

Ben Cristovao se narodil 8. června roku 1989 v Plzni. Jedná se o českého zpěváka a textaře. Také se věnuje tanci, bojovému umění a snowboardu. Jeho matka pochází z České republiky a otec z Angoly.

Do podvědomí široké veřejnosti se dostal v roce 2009 jako finalista talentové soutěže Česko Slovenská Superstar, kde skončil na 7. místě. Díky tomu se začal věnovat pěvecké kariéře a o rok později vydal své debutové album s názvem Definitely Different. Mezi nejúspěšnější singly alba se řadí písně Give Me Some More a Put It On Me. V následujícím roce vychází jeho druhé album s názvem Benny Cristo, která obsahuje například skladbu s Monikou Bagárovou Chci a hit Na Zdraví. Mezi úspěchy se řadí vystupování v roli předskokana před americkou elektro-popovou skupinou Far East Movement nebo kubánsko-americkým rapperem Pitbullem.

V roce 2013 byl Ben Cristovao a jeho hit Bomby, který zaznamenal obrovský úspěch, nominován v kategorii videoklip roku v anketě Český slavík. V tentýž roce vydal také písně Tělo a Stop. Cristovao se také společně s hudebníky jako jsou například David Koller, Dan Bárta, Michael Kocáb či Vojta Dyk zapojil do projektu Nikagda nězabuděm, která vyzývala k účasti ve volbách 2013 a varovala před návratem komunistů a inklinaci k Rusku.

O rok později vychází jeho třetí studiové album nazvané Made In Czechoslovakia. Všechny alba byla nahrávána ve spolupráci s kanadskými producenty, kteří vystupují pod jménem The Glowsticks. Cristovao aktivně vystupuje s koncertní show v Čechách a na Slovensku, v textech kombinuje češtinu s angličtinou a mezi jeho nejznámější skladbu patří Sweet Chilli, která se držela po několik týdnů na první příčce v několika rádiích. Jeho oficiální facebooková stránka patří k nejúspěšnějším, co se týče počtu fanoušků mezi českými interprety.

V roce 2015 se stává jednou z tváří kampaně HateFree Culture, nazvané Jsme v tom společně.

 

Diskografie:

Definitely Different - 2010
Benny Cristo - 2011
Made in Czechoslovakia - 2014

Další články interpreta

zavřít