LIVE: Iron Maiden přivezli do Prahy hromadu rekvizit a pyrotechniky i dvouhodinovou nálož heavy metalu

Vydáno 21.06.2018 | autor: Nicola Bernard

Pražské letiště v Letňanech se ještě ani nevzpamatovalo z posledního koncertu Ozzyho Osbournea spolu s Hollywood Vampires, a už se jeho brány otevíraly znovu. Tentokrát do Česka zavítali Iron Maiden. Vrátili se k nám po dvou letech a kromě nevídané pódiové show přivezli i hromadu pyrotechniky. Jako předkapely se představily The Raven Age a Killswitch Engage.

LIVE: Iron Maiden přivezli do Prahy hromadu rekvizit a pyrotechniky i dvouhodinovou nálož heavy metalu LIVE: Iron Maiden přivezli do Prahy hromadu rekvizit a pyrotechniky i dvouhodinovou nálož heavy metalu


IRON MAIDEN
LETIŠTĚ LETŇANY, PRAHA
20. 6. 2018

Krátce po osmé začaly první tóny hypnotizovat fanoušky, když se z reproduktorů spustilo intro Doctor Doctor. Jen krátce poté, co se na LED obrazovkách objevilo úvodní video, se na scéně vynořili britští bohové heavy metalu. Úvodní písničku Aces High, kterou Bruce Dickinson odzpíval v letecké kukle, provázela scéna v oblacích, která byla navíc obohacena o velkou dávku páry, což jí značně přidávalo na realitě. 

FOTOREPORT: Iron Maiden po dvou letech opět zabouřili v Praze. Na letišti v Letňanech jim aplaudovalo 30 tisíc lidí

Korunou celé vizuální parády bylo obrovské letadlo, které se právě do Letňan hodilo. Vždyť koncert proběhl na letišti! "Jedná se o skutečný letoun z roku 1943," prozradil zpěvák. "Ve stejném stroji bojovali proti nacistům v Británii i čeští piloti," dodal a sklidil hned na úvod dlouhé ovace.

DICKINSON JAKO PILOT I ŠERMÍŘ

Turné nesoucí název Legacy Of The Beast World Tour, jehož koncept byl inspirován mobilní hrou Iron Maiden a stejnojmennou komiksovou hrou, přineslo mnoho vizualizací a řadu rekvizit. Návštěvníci se tak mohli přenést do chrámu během Revelations a For the Greater Good of God, na vrcholky hor, vidět anděla (Flight od Icarus) i ďábla (The Number of The Beast, The Evil That Man Do). Během The Trooper bojovala obrovská rekvizita Eddieho s Brucem Dickinsonem, který kromě postu zpěváka zastával i roli pilota a šermíře. 

Iron Maiden: TOP 5 překvapení v setlistu, které slibuje pražský koncert

Později se Dickinson na pódiu zjevil ještě v tmavé kápi. To už fanoušci věděli, že se chystá Sign of the Cross - obrovský honosný kříž byl vpředu pódia nápovědou. Následovala pecka Iron Maiden ze stejnojmenného alba, které bylo zároveň úplně prvním v kapelní historii. 

Dvouhodinový nářez zakončila skladba Run to the Hills. Kapela tak opět připomněla to nejlepší ze svého léta střádaného repertoáru, především písně z alb Piece of Mind, The Number of the Beast a Powerslave. Fanoušci heavy metalu odcházeli na výsost spokojení. 

Setlist: Aces High, Where Eagles Dare, 2 Minutes to Midnight, The Clansman, The Trooper, Revelation, For the Greater Good for God, The Wicker Man, Sign of the Cross, Flight od Icarus, Fear of the Dark, The Number of the Beast, Iron Maiden, The Evil That Men Do, Hallowed Be Thy Name, Run to the Hills

text: Nicola Bernard, foto: Patrik Bouzek

Témata: Iron Maiden, Bruce Dickinson, heavy metal, Letňany

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít