TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (II.): Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Pearl Jam, Roger Waters a další

Vydáno 29.12.2017 | autor: redakce

Promotéři se před koncem roku opět trumfovali, a tak mají hudební fanoušci kalendáře na rok 2018 už teď plné - minimálně na první pololetí. Vybrali jsme 30 nejočekávanějších samostatných koncertů příštích měsíců. První patnáctku si můžete připomenout tady, tu druhou vám předkládáme níže. 

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (II.): Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Pearl Jam, Roger Waters a další TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (II.): Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Pearl Jam, Roger Waters a další


30 SECONDS TO MARS

TIPSPORT ARÉNA, PRAHA
19. 4.

Američtí 30 Seconds To Mars se vrací na evropská koncertní pódia. Ti se poslední léta etablovali mezi v Evropě nejoblíbenější zaoceánské kapely, jejichž každá show vyvolává mnoho emocí a přináší neopakovatelné koncertní zážitky. V srpnu představili nový singl Walk On Water, kterým ohlásili páté studiové album. S jeho dokončením vůbec nepospíchají a i nadále se soustředí na osobní kontakt s fanoušky v rámci koncertních vystoupení.

LIVE: Bibličtí 30 Seconds to Mars vyzývali do boje, ale bez bubnů

RAINBOW
O2 ARENA, PRAHA
20. 4.

Po mnoha personálních podobách a rozchodech Rainbow odehráli poslední koncert 31. května 1997 v dánském Esbjergu. Muž v černém následně založil se svou ženou Candice. renesanční projekt Blackmore’s Night. Po dlouhé přestávce se v roce 2016 Blackmore úspěšně vrátil do říše rockové hudby s novými, osobně vybranými hudebníky. Dál prohlubují svou ikonickou pověst a navazují na nepopiratelný odkaz Ritchie Blackmore’s Rainbow


ROGER WATERS
O2 ARENA, PRAHA
27. + 28. 4.

V Praze vystoupí legenda z Pink Floyd hned dvakrát, a to 27. a 28. dubna. Turné je pojmenováno podle skladby Us And Them z roku 1974, z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon. To se pyšní mnohamilionovými prodeji po celém světě. "Na turné představíme zcela novou show. Bude to směs skladeb z mé dlouhé hudební kariéry, písničky z období s Pink Floyd a některé mé nové věcí. Bude to skvělá show, to vám slibuji. Bude to velkolepé, tak jako v případě všech mých předešlých show," tvrdí Waters.

RECENZE: Roger Waters má stále co říct, i když podobnými prostředky jako před lety


BOBBY MCFERRIN
FORUM KARLÍN, PRAHA + GONG, OSTRAVA
9. 5. + 10. 5. 

Hvězda, co už několik desetiletí boří všechna hudební pravidla. Desetinásobný držitel Grammy, autor patnácti alb, prodaných ve více než 20 milionech kopiích, který smazává rozdíl mezi pop music a uměním. S bosýma nohama pobíhá po pódiích nejslavnějších světových scén, objevuje nepopsané hlasové rozsahy, inspiruje celou novou generaci a cappella zpěváků, ovlivňuje  beatboxery. Bobby McFerrin. Rozsah a různorodost jeho práce je nesmírná - dotýká se všech žánrů, prokazuje neuvěřitelné improvizační schopnosti, formuje novotvary. Jak přístupná a okouzlující je jeho hudba, dokáže fanouškům na dvou koncertech v České republice, které odehraje 9. května v Praze a 10. května v Ostravě. 

ANASTACIA
FORUM KARLÍN, PRAHA
12. 5.

Anastacia se po devíti letech vrátí do Prahy. Její vystoupení 12. května 2018 ve Foru Karlín ale bude moci zhlédnout jen 1500 návštěvníků. Fanouškům představí i nové album Evolution. "Moc se těším, až se vrátím do Evropy, navíc s albem Evolution. Natáčela jsem tuhle desku během turné ke kompilaci Ultimate Collection a už se nemůžu dočkat, až budu nové skladby sdílet s fanoušky na koncertech," řekla zpěvačka.

SCORPIONS
OSTRAVAR ARÉNA, OSTRAVA
6. 6.

Němečtí Scorpions oznámili v prosinci nový termín zrušeného ostravského koncertu, který se měl původně v Ostravar aréně odehrát 3. prosince. Fanoušci se legendární kapely nakonec dočkají 6. června příštího roku. Svých nahrávek prodali více jak 100 milionů. Mezi jejich největší hity patří hymnické Wind of Change, Rock Like a Huricane nebo Still Loving You, a právě tyto skladby nesmí na žádném koncertě Scorpions chybět. Stejně tak tomu bude i na ostravském koncertě.

LIVE: Padesátiletý hurikán Scorpions udeřil v Praze. A smetl vše, co stálo v cestě

MEGADETH, JUDAS PRIEST
HM ARÉNA, PLZEŇ
12. 6.

Judas Priest se znovu vrátí do České republiky, jako host tentokrát vystoupí neméně proslulá kapela Megadeth. Od roku 2004, kdy se u nás po delší přestávce představili poprvé, k nám Judas Priest jezdí pravidelně - potěšili již fanoušky v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci, nyní míří do Plzně. V tamní Home Monitoring Aréně je mohou fanoušci vidět 12. června. Na západě Čech se mohou těšit na pořádný metalový mejdan.

OZZY OSBOURNE
LETŇANY, PRAHA
13. 6.

Black Sabbath sice již svou bohatou kariéru uzavřeli, Ozzy Osbourne však jede dál. Na pódiích ho budeme vídat až do roku 2020. V Praze se představí v Letňanech 13. června. V rámci turné bude Ozzy vystupovat po celém světě až do roku 2020 a zároveň půjde o konečné celosvětové koncertování tohoto legendárního umělce. Oslaví jím 50 let na scéně, začínal totiž v roce 1968. Speciálním hostem bude superskupina Hollywood Vampires. Nedávno také pořadatelé odhalili, že další hvězdou na pódiu bude Jonathan Davis z kapely Korn

RECENZE: Black Sabbath tentokrát už úplně naposledy

ARCADE FIRE
O2 ARENA, PRAHA
15. 6.

Vůbec poprvé se českému publiku představí kanadští Arcade Fire. V pražské O2 areně zahrají 15. června. Představí zde svoji poslední desku Everything Now, která vyšla letos v létě. Arcade Fire doposud prodali po celém světě miliony kopií svých alb a singlů, obdrželi celou řadu nejrůznějších hudebních ocenění, mezi kterými nechybí ani cena Grammy či Brit Award, a jednotliví hudebníci jsou proslulí svými multi-instrumentálními schopnostmi, za které sklízejí úspěchy po celém světě.

RINGO STARR
KONGRESOVÉ CENTRUM, PRAHA
19. 6.

Ringo Starr se na turné do Evropy vrátí po dlouhých šesti letech. Jeho turné bude mít celkem 21 zastávek. Začne v Paříži a skončí v Římě. Naštěstí se nevyhne ani České republice, kde 19. června vystoupí se svým All Star Bandem v pražském Kongresovém centru. Tour Ringo Starra bylo připraveno nejen na podporu jeho nového, dobře hodnoceného alba Peace And Love. Na koncertech také zazní všechny zásadní hity hity The Beatles jako Yellow Submarine, I Wanna Be Your Man, With A Little Help From My Friends a nespočet dalších.

QUEENS OF THE STONE AGE
FORUM KARLÍN, PRAHA
20. 6.

Stovky úspěšných koncertů, výpadky paměti, nevysvětlená zranění, rok dlouhá zajížďka s Iggy Popem a pěkná řádka nominací na Grammy. Queens Of The Stone Age se vynořili z pouště nově zjizvení a podivně krásnější na svém šťastném sedmém albu Villains, které tuzemskému publiku představí živě 20. června ve Forum Karlín v Praze. Desku produkoval Mark Ronson, koprodukoval Mark Rankin a míchal Alan Moulder.

IRON MAIDEN
LETŇANY, PRAHA
20. 6.

Po úspěšném celosvětovém turné v letech 2016-17 na podporu svého šestnáctého studiového alba The Book of Souls se Iron Maiden v roce 2018 opět vydají na turné se sérií evropských koncertů s názvem Legacy Of The Beast World Tour. Začne v estonském Tallinnu 26. května a skončí 10. srpna v londýnské O2 aréně. Do České republiky se Iron Maiden vrátí po dvou letech - představí se 20. června 2018 na pražském letišti v Letňanech.

LIVE: Iron Maiden přijeli do Prahy s novým albem, ale po starých kolejích

PEARL JAM
O2 ARENA, PRAHA
1. 7.

Turné Pearl Jam potrvá pouhých čtrnáct dní, zahájí ho v Amsterodamu a zakončí v Lisabonu. Do Prahy se kapela vrátí po šesti letech od své poslední návštěvy. Pearl Jam oslavili předloni už 25 let svého koncertování. Kapela, která vydala deset studiových alb a odehrála stovky jedinečných koncertů, je i nadále uznávána kritikou a je i komerčně úspěšná - s více než 85 miliony alb prodanými po celém světě. V roce 2017 byli Pearl Jam uvedeni do Rock and Rollové síně slávy.

RECENZE: A udeřil blesk! Pearl Jam jsou i podesáté přesvědčiví

DEEP PURPLE
DRFG ARÉNA, BRNO
2. 7.

Deep Purple pro velký úspěch prodlužují své turné Infinite, The Long Goodbye. V brněnské DRFG aréně vystoupí 2. července příštího roku. Do České republiky se tak vrátí po roce. Naposledy u nás vystoupili letos v květnu, kdy nadchli fanoušky v pražské O2 areně. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey, kteří tvoří VIII. sestavu v historii kapely, pokračují v krasojízdě v hardrockových šlépějích - ve stylu a nuancích jejich poslední tvorby jasně poznáte odkazy na starší počiny Deep Purple

SHANIA TWAIN
O2 ARENA, PRAHA
6. 10.

Shania Twain vydala na konci září nové album Now, kterým se vrátila po patnácti letech. I po této dlouhé pauze si udržela přízeň fanoušků a vyšvihla se na první místo americké hitparády. České příznivce potěší 6. října 2018, kdy vystoupí v pražské O2 areně. Doposud prodala více než 90 milionů hudebních nosičů a již téměř dvě dekády si drží pozici nejprodávanější zpěvačky country.

Témata: koncerty, 30 Seconds To Mars, Rainbow, Roger Waters, Bobby McFerrin, Anastacia, Scorpions, Megadeth, Judas Priest, Ozzy Osbourne, Arcade Fire, Ringo Starr, Queens Of The Stone Age, Shania Twain, Iron Maiden, Pearl Jam, Deep Purple

zavřít