Priessnitz vyjeli na turné s Aloisem Nebelem, nádražákem ze Sin City

Vydáno 15.03.2011 | autor: redakce

Členové Priessnitz se autorsky podílejí na filmu Alois Nebel, ve kterém ztvární hlavní roli Miroslav Krobot. Kapela právě jede jarní turné a vzala s sebou i kresleného nádražáka.

Priessnitz vyjeli na turné s Aloisem Nebelem, nádražákem ze Sin City Priessnitz vyjeli na turné s Aloisem Nebelem, nádražákem ze Sin City

alois_nebelMiroslav Krobot jako Alois Nebel

O víkendu odstartovalo koncertem v Jeseníku Alois Nebel Tour 2011 skupiny Priessnitz. Zpěvák Jaromír Švejdík je pod pseudonymem Jaromír 99 podepsán jako spoluautor scénáře a výtvarník, kytarista Petr Kružík skládá pro film hudbu.

Snímek debutujícího režiséra Tomáše Luňáka bude prvním českým celovečerním dílem natočeným technologií rotoskopie, která kombinuje hraný a animovaný film - záběry natočené s herci jsou překresleny ve výtvarném stylu komiksové předlohy. Ze zahraničních filmů byly stejnou nebo podobnou technologií natočeny Temný obraz (A Scanner Darkly) režiséra Richarda Linklatera nebo Sin City.

Jarní část koncertního turné Priessnitz čítá celkem 13 koncertů v českých a moravských městech, například v Olomouci, Brně, Plzni nebo Ústí nad Labem. Vyvrcholí pražským koncertem 3. května v Paláci Akropolis. Letní část turné odehrají Priessnitz v rámci hudebních festivalů. Koncerty, na nichž zazní písně z více než dvacetileté tvorby skupiny Priessnitz, budou doprovázeny velkoplošnou projekcí animovaných sekvencí z filmu Alois Nebel v režii VJ Clada.


Přehled koncertů turné Priessnitz / Alois Nebel Tour 2011:

16. 3. Olomouc (Jazz club)
18. 3. Opava (Art club)
24. 3. Havířov (Klub Stolárna)
25. 3. Kopřivnice (Kulturní dům)
1. 4. Krnov (Kofola klub)
2. 4. Valašské Meziříčí (M-klub)
5. 4. Brno (Fléda)
6. 4. Plzeň (Anděl Cafe)
9. 4. Ústí nad Labem (Činoherní studio)
16. 4. Nymburk (kulturní dům Nymburk) - festival Hlučná samota
23. 4. Raškov (hotel Ondráš)
3. 5. Praha (Palác Akropolis)

zdroj: 4press, mp

zavřít